Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında olay yeri krokisi yoksa ne yapmak lazım?

Kral01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçen yıl kaynım trafik kazası geçirdi  bisikletle yolun kenarından giderken arkadan aracın çarpması neticesinde femur şaft kırığı oluştu olay yerinden hastaneye çarpan şahıs götürdü bu çarpan şahıs kaynıma biraz para vererek noterden şikayetçi olmayacağına dair belge aldı kaynım 6 ay yatmak zorunda kaldı vuran şahıs o belgeyi aldıktan sonra bir daha uğramadı kaynımın durumu maddi olarak baya kötü ben de internetten burayı buldum yazılanları bayadır okudum baya bilgim oluştu ama benim soracağım şekilde kaza geçirenlere ait mesaj bulamadım,ayrıntı olarak şunları da belirtmek istiyorum vuran şahıs araba kendisinin olay jandarma bölgesinde oldu, kaynımın yaşı 30 evli ve çocuğu var.Ben burdaki mesajlardan yola çıkarak kaynımla adliyeye gittik adli dosyasını çıkarrtık fakat içinde olay yerine ait kusur raporu yok,krokisi yok,jandarma tuttuğu tutanakta olay yeri terk belgesi düzenlemiş başka bir şey yok bu haliyle tazminat alamıyacağımızı biliyorum adliyede çalışan bir arkadaşa dosyayı gösterdik o da bize kusur oranının tesbiti için dava açılması gerektiğini ama şikayetçi olmadığından dosyanın kapandığını kaynımın bu hakkını yitirdiğini artık yapacak bir şey kalmadığını söyledi.<br>Burda size şunu sormak istiyorum arkadaşın dediği gibi hakkımız öldü mü ölmediyse ne yapmamız lazım?

Öncelikle geçmiş olsun,
Sana yardımcı olabilirler, tabiki hakların var.
Ama ayrıntılı bilgi almak için Adanalısın sanırım benim kayın babama Adana da biri yardımcı olmuştu Olay yeri krokisini çizdirmişti 500 tl gibi bir miktar verdiler.
Sonrasında kaybına göre para aldı.
Dilerseniz bilgi alabilirsiniz : 0 5*3*3 6*5*9 3*6 3*3
Şimdiden geçmiş olsun. Güney bey tarafından referans oldu dersen yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun, allah beterinden saklasın ins.

öncelikle bir AVUKATA başvurun. danışmalık şirketi vs gibi şirketlerden de kaçın.!!!!! tazminat hakkınız devam ediyor. başvurduğunuz avukat işlerinizi kolaylıkla halleder.
geçmiş olsun

benim kayın babama Adana da biri yardımcı olmuştu Olay yeri krokisini çizdirmişti 500 tl gibi bir miktar verdiler.
Sonrasında kaybına göre para aldı.
Dilerseniz bilgi alabilirsiniz : 0 5*3*3 6*5*9 3*6 3*3
TrafikMagdurlari;

bu cümle ne ifade ediyor anlayan varmı, rüşvet verdinizde krokimi çizdirdiniz,
gerçekten forumda böyle yol gösterenler olduğu müddetçe dolandırılan çok olacaktır.hemde krokiyi çizdirecek olanın telefon numarasını veriyor adam , cesarete bak ya,
forum moderatörleri veya admin,
lütfen bu insanların dolandırılmasına vesile olacak böyle yorumlara müsade etmeyin,
kral01
eğer o zaman kaza tutanağı tutulmadıysa bunun için mahkemeye başvuracaksın ve olay yerine keşif yapılıp bilirkişi marifetiyle kusur oranı belirlenecek.
avukatla hareket etmenizde fayda var.

kazazede , sen neden bu kadar gerildin anlayamadım.
Ben değil de sanırım sen bu işleri koşturuyorsun. Moderator değilsin. Görevli değilsin. Avukat yada farklı bir kimliğin yok (bizim bildiğimiz) neden bu kadar güncel takip edip hepsine cevap veriyorsun.
Bence bişeyleri bilmeden görmeden, kimse hakkında yorum yapma derim.
Ben olanı söyledim, yardımcı olan arkadaşımızında numarasını verdim gayri ihtiyari şekilde olacak olanı söyledim.
Kişi ister danışır, ister farklı bir yola başvurur.
Sen bence herşeye bu şekilde bilip bilmeden yorum yapma. Hele ki benim hakkımda hiç bir şekilde yapma arkadaşım.
Hayırlı forumlar..

Trafikmağdurları
Bilakis, hiç gerilmedim arkadaşım, kaza tutanağının şimdiye kadar senin anlattığın gibi tutulduğuna rastlamadım, rastlayan varsa yazsında bizde öğrenelim.kaza tutanağı yoksa eğer bunu elde etmenin tek yolu mahkemeye başvurmaktır, bunun dışında bunu elde etmek maalesef kanun dışıdır.benim anlatmak istediğim budur.yani bazıları ikili ilişkilerini kullanarak bunu halledeceğini söylüyorsa buna pek itibar etmemek lazımdır.
Neden bu kadar takip ediyorsun demişsin, evet takip ediyorum ve şimdiye kadar onlarca arkadaşa buradan yol göstererek tazminat almasına vesile oldum ve bunu karşılıksız olarak ,hiç bir menfaat sağlamadan yaptım ve kendimden gurur duyuyorum.tazminatını alan veya benden bilgi alanlar geriye dönüpte teşekkür ettiklerinde ve Allah razı olsun dediklerinde kendimi mutlu hissediyorum.
Hergün özel mesaj kutuma en az birkaç tane soru soran ve yardım isteyen mesaj geliyor ve ben hepsine cevap veriyorum ,elimden geldiğince insanlarla bilgilerimi paylaşıyorum.
Ben bana bu şekilde saldıran , kızan takipçi arkadaşlara alışığım , belli bir süre sonra hepsi buradan çıkıp gidiyorlar.Evet avukat değilim ama mesajlarımda dikkat ettiysen karmaşık konuları avukatla hareket edin diye yönlendirdiğim oluyor.Çünkü hukuk çerçevesinde hakkını arasınlar ve en azından karşısında resmi bir muhatapları olsun istiyorum.
Son zamanlarda bu formu takip eden avukat arkadaşları gördükçe çok seviniyorum ve yaptıkları yorumlarla insanları doğru yönlendiriyorlar, hepsine çok teşekkür ediyorum.
saygılarımla ....

trafik kazalarında araç yaya çarpıp yayayı kendisi hastaneye götürürse trafik veya jandarma kaza tutanağını tutamaz ancak hastanede polise verdiği ifade ve savcılığa vermiş olduğu ifade özerine mahkeme çok kısa sürede bilirkişiye dosyayı gönderip kusurun kime ait olduğunu tespit eder varsa (kamera görüntüleri şahitler v.b)

Tutanak yok zaten,olay yeri terk bildirim kağıdı var yalnız yukarda yazdıklarımı okuduysanız bizim durumumuz sizin söylediğiniz gibi deyil.

Bir avukat arkadaş yok mu acaba tam yol gösterecek,avukata dosyayı verelim dedik avukat önden 1500 tl istedi iş bittiğinde de çıkan paranın yüzde 20 alırım dedi bizim önden verecek paramız olmadığını söyleyince 750 tl direk dosya açma masrafı falan dedi öyle diyincede can sıkıntısından fazla detaya da girmedik.
Siteye giren avukat arkadaşlara rica etsem bir yol gösterseler biz kendimiz adliyeye müracaat etsek.

Üst Alt