Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında sigorta çeşitleri ve alınan tazminatlar

hilal72

Aktif Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Trafik kazalarında araçların sigortaları var bazuılarında bir tane çıkıyor bazılarında 4 tane birden çıkıyor sigorta şimdi bilen arkadaşlara sormak istiyorum araç otobüs ise ve bu aracın
1 KASKO SİGORTASI VAR
2-TRAFİK SİGORTASI VAR
3-ZORUNLU TAŞIMACILIK SİGORTASI VAR
4-ZORUNLU FERDİ KOLTUK SİGORTASI VAR

SAKATLANMALAR VE ÖLÜM HALİNDE HANGİ SİGORTALARDAN TAZMİNAT ALINIR VE HESAPLAMALARI NASIL YAPILIR FERDİ KOLTUKTAKİ HESAPLAMYI BİLİYORUM SAKAT KALINDI İSE SAKATLIK ORANI VE TEMİNAT LİMİTİNİN YÜZDESİ ALINIYOR ÖRNEK 125 BİN TEMİNAT LİMİTİ ORAN %5 İSE 6.250,00-TL TAZMİNAT ÖDENİYOR ÖLÜM HALİNDE TEMİNATIN HEPSİ PEKİ DİĞERLERİNDE AKTÜARYA HESABI BUNU BİLİYORUZ ŞİMDİ BU ÖRNEKTEKİ GİBİ 4 TANE SİGORTASI VAR İSE HANGİ SİGRTALAR TAZMİNAT ÖDER:)

hilal hanım merhaba %5 lik raporunuzun şuana kadar çoktan farkını almanız gerekti ama siz dava açtınız galiba
4 tane sigorta çıkmasının sebebi otobüs olduğundan dolayı ama 4ü birden parayı ödemez sadece ikisi yani koltuk ve normal sigortasından alırsınız

hilal hanım merhaba %5 lik raporunuzun şuana kadar çoktan farkını almanız gerekti ama siz dava açtınız galiba
4 tane sigorta çıkmasının sebebi otobüs olduğundan dolayı ama 4ü birden parayı ödemez sadece ikisi yani koltuk ve normal sigortasından alırsınız
sosa sigorta

merhaba,

15,08,2016 tarihinde engelli aracıma freni patlayan yolcu minübüsü arkadan çarptı..hatta %100 min verildi..ben kendimde engelliyim ama araç engelli olan ablamın üzerine..

sormak istediğim şu;

1) araç 2015 modeldi bizim..sıfır almıştık ötv indirimli..hiç kazası yoktu..şimdi bu minübüs arkadan çarptı bize..araç şuan serviste ve karşı tarafın trafik sigortasından yapılıyor..fakat sonuç olarak benim araçta bir değer kaybı oldu...sıfır araçtı,hasarsızdı ama artık hasar kaydı var..şimdi karşı tarafın sigortası bana,hasar oranında ödeme yapmak zorundamı? benim hasarsızlığımı bozdu? aracım artık hasarlı..ve ben 5 yıl sonra satmak istediğimde daha ucuza satacağım..

eğer cevabınız evet ise..bu parayı nasıl isteyeceğim karşı taraftan.

2) aracımın engelli aracı olmasını bahane ederek bu parayı ödememek isteyebilirlermi? kusurlu %100 min çıktı..zaten arkadan çarpı bana..frenleri patlamış.

3) bana bu hasar oranında ödeme yapılacaksa,ödeme yapılırken ney baz alınır..aracın engelli aracı olması durumu etkiler mi?

Araç değer kaybı alınabilir ama engelli aracı olduğu için bu konuyla ilgili bilgim yok kusura bakmayın anlayan arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur

evet ben dava açtım 10 ayda ilk davam var yine ayrı bir dava daha açtık bu sefer sgk ya maluliyet oranına itiraz ettik

Üst Alt