Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında suçlu bulundum. Tazminat konusunda ne olabilir?

ere1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
öncelikle iyi günler
benim şöyle bi sorum olacak:
Trafik kazasında bilir kişi beni suçlu bulmuş bunun için trafik mahkemesinden 3 bin tl ceza aldım ayrıca
karşı taraf birde tazminat davası açmış bana ve araç sahibine ve sigortaya bunuda kazanırlar mı ?
Cevaplarınızı bekliyorum

Kazanma şansları yüksek , hatta kesin diyebilirim .Maddi tazminatı sigortanızdan tahsil edebilirler ancak manevi tazminat için size geleceklerdir.Hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

17 bin tl istiyorlar hepsini alabilirler mi peki ?

manevi tazminatlarda istenilen rakam verilmez. epey bi aşağısında bir miktar verilir.

Maddi tazminat boyutundan sigorta sorumlu. Ancak sigortanızda manevi tazminat kalemi yoksa onun için sürücüye ve araç işletene gidebilirler. Manevi tazminat hakimin takdirinde olan bir durum 17.000TL istediler diye hakim o miktarı vermez. Olayın oluş şekli, kusur durumu, mağdur olan kişinin maluliyeti, tarafların ekonomik durumu gibi hususlar gözetilerek hakim tazminat miktarını belirler.

trafik kazası sonrası haklar

HukukDanışmanlık

merhaba ben 2008 yılında trafik kazası geçirdim (motor kazası. karşı taraf otomobil) bacağım kırılmıştı ve dizimde sakatlık kaldı. (karşı tarafın ve benim sigortam yokdu). bu durumda tazminat hakkı doğar mı ayrıca zaman aşımına uğradık mı?

Karşı tarafta yaralanma mı vardı ki ceza aldınız yada tazminat istediler ve davanız sonuçlandıysa nasıl sonuçlandı bilgi verirmisiniz.

Üst Alt