Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında vefat eden kardeşim için açılan dava hakkında..?

ozghee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi geceler 01.01.2011 tarihinde gerçekleşen trafik kazası sonucu 24 yaşındaki kardeşimi kaybettim...ilk önce size kazanın gerçekleşme şekli hakkında bilgilendiriyim..kardeşim çay bahçesinin içerisindeyken araç yoldan içeri girip bahçede kardeşime çarpıp ölümüne sebep oldu..sürücü yüksek alkollü ve hızlıydı..bunların hepsi kaza tespit tutanağına geçti..ve sonuç itibariyle sürücünün kusur oranı 0 olarak rapor çıktı..biz zaten kazadan yaklaşık olardak 10 gün sonra hemen davamızı açtık..sigorta şirketiyle anlaşma yoluna gitmemize rağmen çıkan mebla düşük olduğu için (60.0000 tl)avukatımız sigorta şirketinede dava açtı..ceza davamız yargıtayda onu bekliyoruz tazminat davamız ise hala sonuçlanmadı..en son kasım ayında dava görüldü ve hakim sigorta davası içinde ceza davası sonucunu bekliyelim dedi..bilirkişi hesaba bile gitmedi..oysa ki bize avukatımız en fazla 3-4 aya sigorta davamız biter demişti..sigorta davamız açılırkende şöle bi yol izledi..ne kadar doğru bilgim olmadığı için danışmak istiyorum..

kardeşim 24 yaşında ve bekardı..babamla birlikte çalışıyordu..burdan yola çıkarak...avukatımız babamın kardeşin desteğinden yoksun kalarak işinin bozulduğunu ve işyerini kapatacağını bildirdi...ticaret odasından da bi belge aldı..gelir belgesi sanırım...(1000 tl civari belirlendi..)65 yaşına kadar çalışma bedeli hesaplanıcakmış..süreci bu şekilde yürüttü..1.bu doğru bi süreç mi...2.bu dava neden bu kadar uzadı ve daha ne kadar sürer..ve çıkacak mebla aşağıu yukarı nedir..bu arada kaza yapan araç sahibi çocuğun babası...araç sahibinin geliri yüksek...fakat çocuk daha 18 yaşında ve üzerine kayıtlı bir malı yok..bunlarlada bi alakası var mı...

beni bu konularda bilgilendiriseniz sevinirim..

karışık olmuş biraz soru
siz ne davası açtınız ve kimlere açtınız.
destekten yoksun kalma davasımı açtınız, yoksa maddi ve manevi tazminat davasımı açtınız.miktar olarak ne belirttiniz.
araç kimin üzerine kayıtlı
daha ceza davanız bitmemiş, tazminat davasının sürmesi normal.

evet kusura bakmayın detay vermek istedim..çünkü o kadar uzadı ve o kadar yıpratıcı bi süreç ki hangisini yazıocağımı şaşırdım biraz..biz maddi manevi tazminat davası açtık..sigorta şirketine ve karşı tarafa...destekten yoksun kalma açıldı mı bilmiyorum aama babam kardeşimle birlikte çalıştığından böle bi dilekçe ve ticaret odası belgesiyle dosyaya kondu..araç kaza yapan kişinin babasının üstüne..biz manevi olarak 135.000 tl üzerinden açtık..ceza davamız geçen şubat ayında görüldü son yaklaşık 1 yıl olcak..6 yıl kesildi..ama net yatarı 4.5 yıl olarak yardıtaya gönderildi..sonuç bekliyoruz..

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
Öncelikle şunu söylemeleyim davanın 3_4 ay içinde bıtmesini beklemnız normal değil t.c. koşullarında. İyi takip edilirse 9-10 ay mahkeme bır o kadarda yargıtay sureci ile beraber 2 yıl cıvarı bır sure alabılır.
Tazminata gelince maddi tazmınat dediğiniz zaten destekten yoksun kalma tazmınatı. Şunu da belirtmeliyim kı borçlar kanunu gereği aracı kullanan farklı da olsa aracın verdiği zararlardan mütesels,len sorumludur. o konudada rahat olun. gecmiş olsun...

merhaba bizimde trafik kazamız oldu teyzem iş dönüşü tek başına kaza yaptı 2 çoçuk vardı eşi ve çoçuklara tazminat çıkarmı
teşekürler

bbs

Sayın bbs,

Teyzenizin kazadaki kusur oranını belirtebilirseniz daha ayrıntılı bilgi verebiliriz zira 1 Haziran'da değişen genel şartlar nedeniyle sürücünün %100 kusuru ile meydana gelen kazalarda, vefat edenin yakınları tazminat talebinde bulunamıyor.

iyi günler.

% 100 kusur teyzemdeydi tşk.

Üst Alt