Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında yüzde yüz biz suçluyuz. Yaralandım. Bir hakkım olabilir mi?

Aliakkol

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ağustos 22 sindé iki araç kafa kafaya çarpıştı yüzde yüz suç bize verildi araç sahibi beni arka koltukta yatıyordum dalagim parçalandı ve dalgim alındı aracı kardeşim kullanıyordu bu durumda sigortadan uzul kaybettim diye para alabilirmiyim bu arada asil suçlu karşı tarafta kaza raporu taraflı tutuldu onun için de mahkeme ye baş vurdum saygilarimla

geçmiş olsun bulunduğun aracın işleteni değilsen araçta yolcuysan tazminat hakkın var kusur oranına göre her iki araçtan alırsın dalağınalındıysa rapor oranı yüzde 1o dur bunun üzerinden tazminat alırsın yaşını maaşını belirtirsen alacağıntazminatı 3 aşağı 5 yukarı yazarız

hocam kusuru nasıl değiştirebiliriz benim başıma gelen de benzer bir durum var nereye müracaat etmeliyiz

Geçmiş olsun.

1-Kusur durumunda yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, kaza tespit tutanağına itiraz etmelisiniz. (15 gün süresi v ardır geciktirmeyin)

2- Eğer araçta yolcuysanız ve araç size ait değilse her türlü tazminat alırsınız. Siz yolcu olarak bu durumda %100 haklı konumdasınızdır.

İyi akşamlar cümleten, geçmiş olsun dilerim. Kaza tensip tutanakları, açılan ceza mahkemesinde veyahut tazminat davasında değişebilir. Olayın ilk anında polis ya da jandarma tarafından tutulan tutanaklar kalıcı değildir. Ayrıca aracın sürücü ve işleteni abiniz ise ve kusurun tamamı abinize verildi ise tazminat alırsınız fakat sigorta abinizden ödediği miktarı faizi, vekalet ücreti ile birlikte rücu edebilir. O yüzden ceza dosyasına asılmak ve kusuru değiştirmek gerekiyor. Birde avukatları kötüleyen bazı insanlar var üzülüyorum bu insanlara inanmayın, ciğerden şu oran olur bu tazminat çıkar diyen insanlar yalan söylüyor, aktüerya hesabı dedikleri gibi kolay olsa, burada mağdur olan herkes bu işi hallederdi. tazminat bir haktır ve hakkınızı kimseye yedirmeyin derim arkadaşlar, tekrar iyi akşamlar

Üst Alt