Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasından sonra güvence hesabından faydalanma şartları nelerdir?

erol__81

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm. mayıs 2011 de motorsiklette yolcu iken tali yoldan çıkan bir araç çarpması sonucu. bacağımda parçalı kırık ve sinir yaralanması oluşmuştur. tali yoldan vuran araç keşif raporunda da belirtildiği gibi asli kusurlu olarak belirtilmiştir. asli kusurlu vatandaşa ceza ve tazminat davası sigorta şirketine ise maddi tazminat davası açılmış durumda. ceza davası şu an dosyanın adli tıptan gelmesini bekliyor. sigorta hastanesinin raporu ise *5. dereceden kırık* bu durumda benim başka bir merciye başvurmama gerek varmı. güvence hesabından faydalanabilirmiyim.

sizin kazanızda zaten size çarpan araç belli ve trafik sigortası mevcutmuş zaten.
güvence hesabı kazaya karışan araç belli değilse veya araç belli ama trafik sigortası yoksa devreye girer.
güvence hesabının size faydası olmaz ve müracat edemezsiniz bu şartlarda

verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim. sağolun.

merhaba 2011 yılanda bir trafik kazası geçirdim ve %49 oranında malul kaldım bir kurye şirketinde çalışıyordum bende kusur bulunmadı araç beni öldü diyerekten bırakıp kaçmış plakasını tesbit edilemedi ve güvence hesabına başvurdum trafik iş kazasında güvence hesabı tazminat ödermi???

evet öder, 2011 yılı poliçe limitleri dahilinde ödeme yapar.

...kendi yoksuluk yaptığın motosiklette (yolcu isen) bundan da kusurunuz oranında sigortasından faydalanabilirsin.
saygılarımla..

Üst Alt