Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasından sonra maluliyet raporu için gerekli süre nedir?

ankara0658

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2.11.2019 tarihin yolcu konumun da yaralanmalı trafik kazası geçirdik. eşimin sol humerus kemiği çok parçalı kırıldı ve platin takıldı.

benim kafamda ve kulak ile faul arasında 8-10 arasında dikişler atıldı travma geçirdim.

sadece eşim için trafik sigortasına başvurduk. benimde her hangi bir hakkım var mıdır?

ayrıca rapor alabilmemiz için 6 ay geçmesi yeterli midir? trafik sigortası bizi daha önce sevk etti ama ortapedi doktoru tedavi devam ediyor diye herhangi bir maluliyet oranı belirlemedi.

6 ay dolduktan sonra aynı hastaneye mi basvurmam gerekli tedavi gördügümüz devlet hastanesinden bu raporu alsak geçerli midir?

eşimin brüt maaşı 7800 TL yaşı 28 karşı tarafın kusur oranı %75 verildi. tahminen ne kadar tazminat hak ederiz?

bilgilerinizi görüşlerinizi rica ederim.

Sigorta Şirketi Sağlık kurulu raporu için hastaneye sevk etmiyor.

Arkadaşlar acil yardımlarınızı rica ederim.

Sigorta şirketi kazadan 4 ay sonra hastaneye sevk ettiği için rapor alamadık tedavi devam ediyor diye.

suan 10 ay oldu kaza tarihinden sonra, hastane rapor için sevkin süresi doldu diye tekrar sevk istiyor.

Sigorta şirketi de sundugumuz epikiriz ve hastane evrakları ile medikal inceleme yapılıp size dönüş sağlanacaktır diye bi cevap verdi bize. tekrar sevk etmedi hastaneye.

üzerine 1.5 ay geçti hala ne sevk veriyor ne medikal inceleme sonucu bi cevap veriyor ne yapmam gerekli.

avukat sürekli mail yazıyor dönüş yapılmıyor. Sigorta sirketinin avukatı ile 4 gün önce görüştü gerekli birim size dönüş yapacaktır dediler.

ne yapmam gerekli görüşlerinizi rica ederim?

sigortanın teklifi kabul edeyim mi mahkemeye mi gideyim?

sol humerus parçalı şaft kırığı amelyatı geçirdim 14 tane vida takıldı koluma.
sağlık raporu pandemiden dolayı alamadık. epikriz ve hastane evraklarına göre sigortanın medikal sirketi 6 ile 8 arasında maluliyet belirlemiş.
aktüerya hesaplama birimi de 101.500 tl olarak hesaplama yapmış onay için genel müdürlüğe gönderilmiş.

rakam üzeriden bi teklif mi verecek sigorta bu rakamı mı teklif edecek bilgilendiren arkadaslara tesekkürler.

tarih 2.11.2019
yaş 28
maaş 6300
kusur oranı %75

2019 şubat ayında yapılan son düzenlemeye göre yasal iyileşme süresi 1 yıl.

Yazışmalarınızla birlikte ilgili birimlere şikayette bulunun.

Beyefendi yapılan teklifin hakkaniyetli olup olmadığını iyice araştırmanızı tavsiye ederim.
Geçirmiş olduğunuz maluliyetle alakalı az çok heyetten ne kadar puan alacağınızı tahmin etmek zor değil. Bu konuda görüş alabileceğiniz çok sayıda medikal firma var. maluliyetinizi tespit ettirdikten sonra aktüer hesaplama yaptırıp bunları resmi evrak olarak dilekçenizle birlikte sigorta şirketine sunun.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Teklif edilen tutar anlattığınız olay maluliyet, yaş ve maaşı göz önünde bulundurduğunuzda oldukça düşük.

MuratUçar

avukat bu tutarın onaydan geçtiğini söyledi. bu tutar üzerinden fiyat teklif edileceğini söylüyor. yani daha az bi oran teklif edilecek diyor.

ne yapmamı önerirsniz?

ankara da yaşiyorsan rapor ve avukatlık konusunda yardım cı olabilirim.

Tutar üzerinde anlaşıldıysa bu durum sizin için olumlu da olabilir önden bir ödeme almış olursunuz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var.
1. kesinlikle alacağınız tazminatı arabuluculuk ile almayın.
2. pilot dava yoluyla da almayın tazminatınızı.
ibra yoluyla alırsanız daha sağlıklı olur sizin için. Çünkü sonrasında kalan bakiye için hukuk yollarına başvurabilirsiniz. Ama saydığım iki yöntem ile alırsanız hukuk yollarını kapatmış olursunuz. Yine de bir çözümü var ancak yeni düzenlemeler ile birlikte bu işi yokuşa sürmek olur. Kalan tazminatınızı almak için bu defa harcadığınız enerjinin kat kat fazlasını harcamak zorunda kalırsınız.
Geçmiş olsun tekrardan umarım sağlıklı bir şekilde işleriniz sonuca ulaşır.

Eğer ikinizde yolcu konumunda iseniz ve araç ruhsatı ikinizden birisinin üstüne değil ise ikinizin de tazminat alma hakkı vardır. Kazadan sonra maluliyet raporu alma süresi diye genel bir süre yoktur yani rahatsızlığınıza göre süreler değişmektedir. Ben birçok yerimde kırıklar olmasına rağmen bazı hastaneler 12 ay bazıları 18 ay sonra verebiliriz dediler. En son araştırıp bulduğum üniversite hastanesi yanlış hatırlamıyorsam 9 aylık bir sürenin sonunda vermişti raporumu. Herhangi bir konuda takıldığınız bir durum olursa veya avukata ihtiyacınız olursa yönlendirebilirim. Bazı avukatlar sırf para alabilmek için direk dava yoluna gidelim diyorlar bana kalırsa önce bi şekilde anlaşma yaparak bir ön ödeme alın sonra kalanı için dava yoluna gidin çünkü davalar çok uzun sürüyor. Ayrıca anlaşma yaparken arabuluculuk vs. gibi işlere girmeyin paranın kalanını alma hakkını kaybedersiniz veya zorlanırsınız. Hasar şirketlerinden vs. kesinlikle uzak durun avukatınızı seçerken de çok ama çok dikkatli olun çoğu avukat her zaman kendi çıkarını düşünerek hareket ediyor. Dediğim gibi her türlü soru yardım avukat desteği vs için yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun.

sigorta sadece arabuluculuk üzerinden anlaşmayı teklif ediyor.
90 bin tl bi tutar cıkardılar

Üst Alt