Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasından tazminat kazanıldığında tahsilat nasıl yapılıyor?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben trafik kaza sonucu omurilik felçlisiyim. maddi manavi tazminat davası açtım şimdiki durum makkeme sonuçlanmadı ama kusur
raporu geldi %75 aracın birine %25 birine vermiş benim kusur oranım yok
bu durumda muhtemelen kazanmış gibi görünüyor
benim asıl bilmek istediğim kusurlu tarafın ödeme durumu olmazsa bunun gibi durumlarda ne gibi yol izleniyor yoksa edenin yanınamı kalıyo bu konuda bilgi için bilgilerinize ihtiyacımız var %25 kusurlu olan araç o arada trafik sıkortası olmadığını öğrendik şimdiden herkese teşekür ederim.

Tüm tazminat davalarıda tahsilat şu şekilde işler:
1- Mahkeme kararını verdikten sonra tazminat ödemeye mahkum edilen kişi tazminat miktarını bir bankaya yatırır (hesap mahkemenin kontrolü altında olur) ve karara itiraz eder (parayı yatırmadan karara itiraz edilemez).
Böyle olursa, yargıtay sürecinden sonra eğer tazminat kararı onanırsa, hemen birkaç günde para tazminatı hak eden kişinin hesabına aktarılır. Yani, tahsilat süres, geç ama garanti olur.

2- Mahkeme kararına itiraz edilmez. Bu durumda tazminat miktarının tahsilatı için avukat girişimde bulunur. Eğer ödeme konusunda ayak sürçerse kişi, bu durumda banka hesapları ve mal varlığı konusnuda araştırma yapar avukat ve icra takibi sonunda tazmiant miktarını tahsil etmeye çalışır.
Bu icra takibi tabii ki uzun sürer. Kişinin varlıklarının tespit edilmesi, sonra tahsilatın sağlanması vs. zor işlerdir...

Tazminat davaları çok uzun sürer. Tazminat miktarını belirleyen en önemli şey bilirkişinin raporudur. Mağdur olmadan önce kişinin ekonomik ve sosyal durumuna bakılır, mağduriyet sonucu gördüğü zarar buna göre belirlenir ve tazminat miktarı alıklanır. Sonra mahkeme bu rapora göre bir miktarı onaylar.
Örneğin, sakatlanmadan önce aylık 2 bin TL'lik maaşla çalışan biri omurilik felci olmuşsa -tamamen atıyorum- 1 trilyon alır diyelim, asgari ücretle çalışan biri ise 300 milyar. Yani, bu sakatlanma olmasaydı bu kişi ne kadar kazanacaktı ve sakatlanınca nelerden mahrum kaldı... Bunun hesabını yapar mahkeme...

bilgileriniz için çok teşekür bületbey kısa birsorum daha olacak yanıtlamanız veya bilgisi olan tazminata makkum edilen kişi varlığı yoksa parayı almanın
hiç mümkünü yokmu bir bardak soğuk sumu içilir bemim adıl öğrenmek istediğim konu budur?

Kişinin hiç bir geliri ya da mal varlığı yoksa, yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Necati bey öncelikle geçmiş olsun, ALLAH gunahlarınıza keffaaret eder inşaallah. kazanın oluşunu tam olarak anlıyamadık yaya olarakmı çarptı yada kullanıcımıydınız yada yolcu konumundaymıdınız? bunu biraz acarsanız yardımcı olabiliriz. felç olan bir kazazede tam maluldür. çift taraflı kazalarda vuran aracın sigortaasından ve var ise kaskosundan maddi manevi teminat alınabilir. Bir diğeride vuran aracın malik ve sürücüsüne acılabilecek manevi tazminat yoludur. Bu durumda maddi olarak üzerine kayıtlı bir varlıgı yok ise almak zorlaşır. Hatta size bakım ücretiide bağlanaabilir.
detaylı bilgi istersen bilahare yazarsın yada arayabilirsiniz.
0541 975 97 18

Merhaba Necati Bey;
Sizin kusurunuz yok ise kaza yapılan tarihteki sgorta tazminat tutarı olan 175.000 tl yi , tedavi giderlerini kendiniz karşıladıysanız fatura ile belgelemniz şartı ile sağlık bakanlığı tarifesinden tadavi masraflarını ve medikal yardımları alma hakkınız var. Bunları araçların trafik sigortalarından ve güvence hasabından 45 gün içerisinde alabilirsiniz ve bu para sizin vereceğiniz banka hesabına yatar. Sizin elbette daha fazla almaya hakkınız olabilir. Bunda yaşınız , gelir durumunuz ve evli olup olmamanız , özür durumunuz önemli. İşte bu daha fazlası için hakkınız hesaplanarak bu duruma neden olanlara maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Buda 1 yada 2 yıl sürer. Aracın sigortası olup olmaması önemli değil. Bunu siz güvence hesabından alırsınız. Güvence hesabı araç sahibine rucu eder. Sizin 45 gün içerisinde bu parayı almanız gerekir. Gerisi için mahkeme devam eder. Bu konuda detaylı bilgi için beni arayabilirsiniz.
Hüseyin BİRÇİÇEK
0 535 576 06 59

Üst Alt