Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kontrollerinde Sağlık Raporları görünür mü?

Wesley

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Polis çevirmesinde bütün sağlık raporları görünür mü?

Diyelim birisi ehliyetten önce rapor almış olsa sonra da b ehliyet almayı başarsa çevirmede yakalanır mı geçmiş raporu görünür mü ?

Wesley

Eğer resmi olarak sürücü belgesi iptal olmamışsa, ehliyete şerh düşünmezse, raporla trafik kontrolünün hi bir ilgisi kurulmaz

Sizce bu yapı çok bozuk değil mi insanlara sürekli kısıtlama koyuyorlar mesela adam manuel kullanabiliyorsa sınavı başarıyla geçmişse bu hakkı elinden alınmamalı veya birçok engelli araba kullanmasin diye uğraşıyorlar çok yazılar okudum burda insanların çoğu mağdur olmuş trafiği tehlikeye atmadığı sürece insanlar istediği gibi araba kullanmali bildiğiniz gibi direksiyon sınavı da artık çok zorlaştı kullanamayan adam sınavı nasıl geçsin zaten devlet kendi sınavına bile güvenmiyor mesela doktor da olmalı sınavlarda hastane kontrolü ile çoğu zaman araç sürmenin alakası bile yok bence siz ne düşünüyorsunuz?

Wesley

Tabii ki haklısınız. Bizde düzen vatandaşın ümüğüne ot tıkamak üzerine kurulu...

kardeş trafik çevirmesinde sağlık raporların gözükmez. sadece ehliyetle ve araçla ilgili bilgilerin gözükür. sağlık raporları konusunda için ferah olsun.

Benim konu buraya taşınmış sanki :) peki saglık raporunu sigortacılar görüyor mu? Herhangi bir kaza durumunda sigortayla ilgili problem çıkabilir mi?

:cool: 2027 ye kadar geçerli yeni ehliyetimi aldım. Rapor falan farketmediler.

Ehliyetiniz ne biraz daha açar mısınız almadan önce engelli raporunuz var mıydı?

3 ay önce spastik paraparezi den %60 rapor almıştım 98 yılında aldığım b sınıfı ehliyeti birkaç saat önce ışıklarda bi araca arkadan çarpmam sonunda karşı tarafı ikna edemedim polis geldi be beni dirsek altı destekle görünce ehliyete el koydular araç kullanabilir raporu alırsan ehliyeti alırsın dediler oda olamayacağına göre .

Sizin adınıza üzüldüm ama peki araç kullanabiliyor musunuz kaza dikkatsizlik sonucu mu oldu yoksa kontrol edemediğiniz için mi beni yanlış anlamayın lütfen benim kendi görüşüm şu trafiği tehlikeye atmayan ve araç kullanabilen herkes kullanmalı devlet de bu insanlara yardımcı olmalı yıl 2018 ehliyete el koymak nedir bence rezillik

Fren sağlam tutmadı ya kurtaramadım çok uzun yıllardır araç kullanırım son dönemde mesafeliydimde trafikte ama tek teker kavradı

Bence direksiyon sınavı ara ara olmalı bu sınavları geçen de istediği ehliyeti almalı bir adam zaten aracı kullanamıyorsa orda da kullanamaz kullanabilen insanların önüne engel koymak nedir ne zannediyor bunlar insanlar canını koyup yola çıkıyor salak mı da kullanamayan adam aracı kullanmak istesin çok saçma prosedürler var yıl 2018 teknoloji aldı başını gitti sürücüsüz araçlar geliyor dünya nereye gitti bunlar da hala ehliyete el koyma peşinde

Araba Benim için çok önemli ve ehliyeti artık almam mümkün değil spastik paraparezi engelli ehliyeti bile zor alır çürütecekler beni.

Hayır madem fazlalık devlet eliyle ötenazi uygulayın cebren bu ne ya

Bu kadar olumsuz olmayın dediğim gibi teknoloji çok farklı noktalara gidiyor 20 yıl evvel nasıl arabalar vardı şimdi nasıl var 5 yıl sonra sürücüsüz arabalar gelecek sabırlı olmak lazım bugün yönetmelik diye koydukları yarın değişecek teknoloji hızlı gelişiyor sabırlı olun olumsuz düşünmeyin

Son dönemde araçla sadece fizik tedaviye gidip geliyordum bunu yapmazsam evde kendi başıma tuvalete gidemez hale gelirim kısa zamanda zaten kaç aydır işsizim hastalığım ilerledi borç dert bi taraftan durum iyice kötüleşti şimdi

Eserin79

Eserin79 geçmiş olsun.

Peki sigortanız karşı tarafın masrafını ödemede sorun çıkardı mı?

Bilmiyorum rapor yeni tutuldu ödemem zaten icradan alabilirlerse buyursunlar

B ehliyeti B engelliye çevirmek için kursa gitmek gerekir mi bilginiz var mı?

Merhaba. Özelden sürücü olur belgesi aldım. Ama engelli raporum var. ehliyete yazılcam b sınıfı için engelli raporum sistemde veya herhangi bir çevirme gözükür mü yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Yanlış anladınız. İlk defa ehliyet alıcam ben

ooz38

Ehliyet alabilmeniz için "Sürücü olabilir" şeklinde sağlık raporu almanız gerekir.
Bu raporu almak için gittiğinizde doktor engelli raporunuzu görecektir.
Engelleriniz gerek durulursa detaylı incelenip sürücü olup olmayacağınıza karar verilecek ve raporunuz ona göre çıkacaktır.
Sürücü olmanıza engel olacak engel durumunuzun olup olmadığı değerlendirilerek karar verilecektir.
Ancak trafik polisi bunu görmez. Yalnız en son 31 Aralık 2020 tarihinde tüm sürücü belgeleri değişme zorunluluğu var.
O tarihe kadar sorun olmasa bile o tarihten sonra muhtemelen eski sürücü belgeleri geçersiz olacaktır.
Yani sözün özü engellilik durumu polisle değil ehliyet alma ilgili bir durumdur.

Ben doktor a söylemeden sağlık raporu aldım. Ehliyet kursuna yazılcam kazanır isem ehliyet çıkarmak için gittiğim de bir sıkıntı çıkar mı?

ooz38
Anladığım kadarıyla engeliniz kalple ilgili. Neden söylemeden rapor aldınız ki? Kalp sorunu olanlar araç kullanamazlar diye bir kaide yok ki.

Nitekim yönetmeliğe gore:
Kalp atım sayısı çok düşük, atrioventriküler bloklu ve hasta sinüs sendromu olanlardan kalıcı kalp pili takılmamış olanlar, kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi alacak. Kardiyoverter defibrilatör implantasyonu yapılmış olan sürücü ve sürücü adayları ile kalp yetersizliği ve kapak hastalığı tanısı konan ve ağır semptomatik sürücü adaylarına kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilecek. denmiştir.

Kimi görünür kimi görünmez diyor. Lakin sitede arkadaşın biri 2013 yılında çevirmede takılmış, şubeye gidip ehliyetine el koymuşlar..
ooz38

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende anlamadım ki neye göre bazı kişiler de sıkıntı olmaz diyorlar

En iyisi direkt olarak yolda gördüğümüz trafik polisine sorgulatmak, Başka çaresi kalmadı
ooz38

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bakıcaz artık belki net bilgisi olan yazar

Üst Alt