Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik sigortasından alınacak tazminat şoförden tahsil edilir mi?

Mehmet Tuna

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
S.A arkadaşlar,benim eşim yakın zamanda trafik kazası geçirdi,araç sağ tarafa yan yatıp yerde sürüklenmesinden dolayı sağ kolunu omuz altından kesmek zorunda kaldılar.Halen tedavisi sürüyor,kaza tutanağında arka tekerin patlayarak savrulması yazıyor.Şimdi benim sorum 1-araç sahibi yakınım olduğu için sigortaya başvursam bize ödenecek parayı ondan tahsil ederler mi? 2-Bu olaydan sonra ne gibi haklarımız var.eşim 56 yaşında ev hanımı,değerli bilgilerinizi bekliyorum.

Geçmiş olsun. Aracın trafik sigortası varsa ve şoför de alkol yoksa sigorta her türlü tazminatı öder ve şoför den geri talep etmez.organ kayıplarinda tedavi süresi yoktur.

Sayın @Mehmet Tuna,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Sigorta şirketinin hak sahibine ödediği tazminatları rücu hakkı sadece istisnai hallerde söz konudur. Yani, sürücünün alkollü olması, ehliyetinin olmaması, istiap haddinin aşılmış olması vb. haller sizin olayınızda yok ise, araç sahibine her hangi bir dönüş olmayacaktır. Bu hususta endişe etmenize gerek yoktur.

Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle eşinizin geçici iş göremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranını belirlenmelidir. Bunun için yetkili hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacaktır, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Yapmanız gerekenler işlemlerle ilgili bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Bilgiler için çok teşekkür ederim.ALLAH razı olsun,uyarılarınızı dikkate alacağım.tekrar teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu arada ben de fikrimi açıyım türkiyede olduğunu unutma
1:kamyon arkadan vuruyor
2:yüzde yüz kusurlu
3:mahkeme kamyonun yüzyüze kusurlu olarak
Karar veriyor
4:mahkeme ne karar veriyor biliyormusunuz
Benim kazandığı tazminat Sgk erken emekli yaptığı için
Trafik sığortasından parayı alıyor mahkeme ne diyor biliyormusunuz? Davacının xxxxsığortadan
Tazminat alamaz temize gideceğim yanı türk
Hukuku bizim haklarımızı koruyamıyor
Onun için çoközenle takip vedoğru hakan ve savcıya
Denk gelmesi çok önemli!!!

Sayın mehmet tuna bey arac sürücüsüne rucü halleri vardır.
ehliyetsiz olmak
alkollu olmak
aracın sigortasız olması
istihap haddi (yani kişi sayısının fazla olması) bunlardan birtanesi gercekleştiği halde rucü olunur.arac sürücüsünde bu maddelerden herhangi birisi gercekleşmemiş ise sigorta şirketinin rucü hakkı bulunmaktadır.yani aracın ruhsat sahıbınden herhangi bir tazminat geri ödemesi talep edilmez.

Üst Alt