Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik sigortasından ikinci tazminat hakımız var mı?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
2008 yılında trafik kazası sonucu,Trafik Sigortasından bir kere tazminat aldım ve ikinci bir tazminat almaktan bahs ediliyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa. paylaşırsa sevınırım.

ben birini bile alamadım ki ikincisi olsun

Valla tam olarak ne oldugunu bilmiyorum,ikinci bir hakımızın oldugu soylendı, hatta bu ıkıncı defa tazminat alanlar bile var. Trafik kaza tespit tutanagımı gonderdım, ıncelendı ve avvukat aradı evet hıc bır engel yok, alabılırsın dendı.

Doğrudur o zaman. Bakım tazminatıdır...

Kaza sonucu sizde bakıma muhtaclik kriteri olusmussa bahsettiğiniz Bakıcı Tazminatidır.

O zaman sosyal hizmetlerde evde bakım aylıgı neden var.

Ilk tazminati sigorta şirketi ile anlaşarak alındıktan ikinci tazminatı dava yolu ile alınıyor bu hakkınız var.bakıcı tazminatı ise %60 üstü rapor ve raporda ağır özürlü ibaresi gerekiyor

Trafik kazasındaki ikinci tazminat şudur kardeşim bu tazminatın hesaplanmasının formülleri var herkesin yaşına gelirine özrülü durumuna ailesi cocuklarının yaşlarına göre değişiyor birde kazadaki suç unsuru diyelimki firma size 30 bin ödedi ama sizin durumunuza göre almanız gereken 50 bindi bunu nerden biliyorsun dersen ben bir ferdi koltuktan tazminat aldım raporum 15 sigorta şirketi bunun 5 kazaya bağlı deyip kendi akılarınca 6.250,00 ödediler bana banka hesabıma ben yazı yazdım bu hesabı neye göre yaptınız diye gelen yazı tazminatınız hesaplanmış olup hakkınz olan .... Banka hesabınıza yatılmıştır diye bu hesabı neye göre yaptın aktüarya hesabı diye bir şey var yaptığı hesabın hiç aktüarya ile ilgisi yok poliçe tutarı 125 bin bakıyorum bunun % 5 al 6.250,00 tl ediyor şimdi ben hakem hst gittim rapor aldım bu karar ile bana bu sefer rapor % 46 çıktı ve itiraz edemez av vercem hesabı bilenler yapacak ikinci tazminat bu kaza firmalarının yazısını okuduğumdada bunlar çıkıyor firmalar gerçek tazminatı ödemiyorlar sigorta şirketleri ikinci tazminat hakkının olup olmadığını öğrenmek kolay yaz buraya kazan nasıl oldu geçirdiğin tarihteki maaşın neydi sana kazada suç unsuru verdilermi maluliyet kaç bunları yaz bak ben sana daha çok yardımcı olurum damdan düşen ben artık bu konu ile ilgili her şeyi öğrendim.

Sigorta şirketiyle normal yolla alınırsa tazminat ikinci bir kez tazminat hakkınız var evet hatta şöyle söyleyim elinizdeki rapora göre önce para aldınız sonra ikinci kez aldınız ama raporunuzun az olduğunu düşünüyorsanız bu sefer dava yoluyla gidilir rapor adli tıp dan yüksek çıkarsa bide o rapora göre farkını alırsınız...

[FONT=sans-serif]hilal [/FONT]hanım sizin de bir çok hakkınız var sizinle bunu görüştük zaten.

Üst Alt