Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik sigortasından tam olarak ne için tazminat alıyoruz?

MrYılmaz

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar soru biraz ilginç gelebilir ama merak ettim,biz bir trafik kazası geçiriyoruz.İş için veya normal hayatımızda kaza geçiriyoruz ve trafik sigortasından belli bir mebla alıyoruz.Sigorta zaten bunun için var tamam ama tam olarak ne için ödemekte bunu sigorta ? Hastane masraflarımız için mi,maluliyet oranımız için mi,bundan sonra yaşayacağımız zorluklar için mi ? Tam olarak ne için bu miktarı almaya hak kazanıyoruz ?

2)Birde trafik kazasında yüzde 75 karşı taraf suçlu yüzde 25 ben.Herşey hesaplandı alacağım miktar 100 bin çıktı örneğin.Bunun tamamını sigorta cebinden mi vermekte ? Karşı tarafa "yüzde 75 suç senin yüzde 75ini sen ver" deyip 75binini karşı taraftan 25 binini de kendi vererek 100 bini bana bu şekilde mi ulaştırıyor ?

Sabit konuda anlatıldığı gibi kendileri hesaplayıp 1 hafta içinde bir mebla sunuyor bana ya hani o mebladan bahsediyorum onun hepsini sigorta mı ödüyor yoksa karşı taraftan da bir şeyler alıyor mu ?

3)Kazanın üstünden 2 yıl geçmedi yüzde 49 maluliyet verdiler ama şuan o halimden daha iyiyim muhtemelen 1 yıl sonra çok daha iyi olacağım.Bu şekilde bu %49 raporla sigortaya başvurmam mümkün mü 2 yılı beklemeli miyim ?

4)Trafik kazası geçirdiğimizde işde olup olmamamız bir şeyi değiştiriyor mu ? (Alacağımız mebla hesaplaması dışında)

5)Örneğin ben matematik öğretmeni adayıyım üniversite son sınıf öğrencisiyim ama kpss'ye daha girmedim yazın asgari ücretle çalışırken bu kaza başıma geldi,hesaplama yapılırken çalışırken aldığım maaş mı hesaplanıyor yoksa vasfım ve gelecekteki mesleğim dikkate alınıyor mu ?

MrYılmaz
sen böyle varsayımlı soruları boşver , senin olay nasıl oldu, kazamı geçirdin, tam olarak anlatırsan yardımcı olmaya çalışılacaktır. ayrıca bu sormuş olduğun soruların hepsinin cevabı defalarca verilmiştir forumda, forumda ilgili konuları okursan bilgilenmiş olacaksın,

kazazede
Evet olayım kısaca dominosta kurye iken kaza geçirdim 11 ay önce,yüzde 49 rapor verdiler 21 yaşındayım asgari ücretle yazın girdiğim bir işti normalde matematik öğretmeni adayıyım.Yüzde 75 karşıdaki araç sahibi suçlu.Dominosun motorunun frenleri bile tutmuyordu başlayalı 10 gün olmuştu.Bu olayla ilgili dominosa bi dava açtım şuanda ama merak ettiğim şeyler ;

1)Dominosa dava açmak için yetkiyi verdim tanıdık bir avukata o işe bismillah dedik bakalım ne olacak ama asıl merak ettiğim sabit konuda yazdığınız gibi davranıp sgk'dan da hakkımızı alırsak dominosla olan davanın seyrini etkiler mi ? etkilerse nasıl etkiler ? Almak mı iyi almamak mı iyi ? Zira sgk'dan bir mebla almayı düşünmüyorduk ama ailemin bu süreçte yaptığı tonla masraf var ve baya şey sattık borca girmemek için(benim arabam da dahil) sonunda sgk'ya ikna olmuş vaziyetteler ama ben dominosla olan davamı etkiler diye çekiniyorum şu anda.
2)Dominos ve sgk dışında karşı taraftan bir mebla almayı düşünmüyorum ama sgk ya da dominosun bu çocuğa ilişip bir şeyler alma ihtimali var mı ? Varsa nasıl ve ne kadar alabilir ? kısaca üstteki postumda yazdığım 2.sorudaki her şeyi merak ediyorum ve bulamadım.

Şu anda öncelikli olarak merak ettiklerim bunlar.Davayı etkilemeyecekse yarın gidip sigortaya dosyalarımı vermeyi düşünüyorum.

MrYılmaz

Geçmiş olsun. Öğrenci olduğunuz için sahip olacağınız mesleğin geliri üzerinden hesap yapılması gerekir fakat sigrota şirketi bunu kabul etmez. Bunun için dava açmanız gereiyor. Mahkeme gerekli gelir araştırmasını yapar. Sakın asgari ücret üzerinden yapılan tazminat ödemesinde kalmayın. Kalan bakiye için mahkemeye gidin.

Diğer sorulara gelirsek.

Sadece trafik sigortasında değil tüm sigortalar olabilcek, gelecek zarara karşı önlem için yapılır. Mesela deprem sigortası. Deprem olurda evin hasar alması durumda oluşacak hasarın maddi kaybını önlmek için yapılır. Deprem olabilir mi? Deprem ev hasar görür mü? Bir ihtimal.

Trafik sigortası da bunun içindir. Kazada oluşan hasar ve maddi tazminat için güvence altına girmektir. Eğer arabanın trafik sigortası olmasaydı tüm bu masrafları asli kusurlu kendisi ödemek zorunda kalacaktı. Umrarım anlatabilmişimdir.

Bu arada bu iş kazası. İş kazalarından %10'dan fazla oluşan engelli durumunda süresiz maluliyet maaşı bağlanır. Davanızı iş kazası üzeriden açın.

Sigorta vücuttu kalmış kalıcı hasar oranında hesaplama yapar. Eğer size devamlı engelli raporu verirlerse iki yıl ya da bir yıl beklemenize gerek yok direk başvurun ama rapor süreli olursa verilen süre sonunda yeniden rapor almanız gerek.

Üst Alt