Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik sigortasından tazminat almak için ne yapmalıyım?

ilkecelik

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Iyi günler herkese,ben geçen yılın temmuz ayında trafik kazası geçirdim.kaldırımdayken bana araba çarptı.ameliyattan 6 ay sonra sağlık kurulu raporunu aldım. Raporda %42 özür ve sürekli tek değnek kullanmam gerektiği yazmasına rağmen ,karşı tarafın sigorta şirketi benden aralık 2015 de tekrar bir özür raporu talep ediyor. Tazminat için herhangi bir değerlendirme yapmıyorlar .hukuksal olarak ne yapabilirim. Karşı taraf ayrıca tam kusurlu.

MERHABA İLKE ÖNCELİKLE YAPMAN GEREKEN KAZADAN SONRA BİR YILI BEKLEMEN GEREKİRDİ .BURDA FORUMDA YAZANLAR İNATLA BİR YIL ŞARTI YOK DERLER TRAFİK KAZALARINDA TEDAVİN BİTECEK KAZANIN OLUŞUMUNDAN BİR YIL SONRA ALACAĞIN RAPOR DEĞERLENDİRMEYE ALINIR .BU ŞEKİLDE ZAMAN KAYBINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. BELKİ BİRİLERİ ÇIKAR DER DAVA AÇ O ZAMAN SUREÇ DAHA DA UZAR.

ŞU Anda yapman gereken temmuz ayını bekleyeceksin o zamana kadar aldığın raporun üzerinden altı ay geçmediyse ilk sağlık müdürlüğüne başvuracaksın rapora itiraz için onlar seni bir hakem heyeti olan bir hastaneye gönderirler ordan alacağın raporla işlem yapar ödemeni alırsın selamlar rabbim yardımcın olsun

öncelikle geçmiş olsun.İbrahim beyin dediklerine katılıyorum geçirmiş olduğunuz trafik kazasından sonra tam biryıl geçmesi gerekiyorduki ondan sonra alıp göndereceğiniz kalıcı özürlü raporu ile tazminat talebiniz değerlendirmeye alınır.

Sayin ilke celik sigorta sirketinin durumu uzatmak amaciyla bulundugu bir itirazdir.raporunuzun 1 yil ibaresi bulunsaydi itirazlarinda haklilik olurdu.konu ile ilgili sormak istediginiz tum sorular icin bizlere 7/24 destek hattimizdan, formdan veya iletisim numaralarimizdan ulasabilirsiniz.gecmis olsun diler saglikli gunler dileriz

Öncelikle geçmiş olsun.

Kalıcı sakatlık raporu alınabilmesi için 1 yıl beklenmesi veya tedavi sürecinin belirli bir süre devam etmesi gerektiğine ilişkin bilgiler sadece kulaktan dolma bir bilgi olup, hiçbir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Sigorta şirketlerinin bu yöndeki talepleri de yasal değildir.
Rapor alınabilmesi için belirleyici kriter; tedavinin bitmiş olmasıdır. Yaralanma ve sakatlığın türüne bağlı olarak, tedaviniz bittiği tarihte alacağınız kalıcı maluliyet raporu geçerlidir.

Raporu, Üniversite hastanelerinin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından almanız halinde, itirazla karşılaşma ihtimaliniz olmayacaktır. Çünkü; ancak adli tıp kurumu veya adli tıp ana bilim dalı başkanlıklarından verilen raporlar hüküm kurmaya elverişlidir.
Kalıcı sakatlık raporu aldıktan sonra ise, maluliyet oranınız belirlenmiş olacağından, hak ettiğiniz tazminat miktarı hesaplanabilecektir.
Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğu ise, sadece aktüer bilirkişiler tarafından yapılacak hesaplama ile belirlenebilir. Bu hesap özel uzmanlık gerektirmektedir ve herkesin kara kalem yapabileceği bir hesap değildir. Dolayısıyla size farazi olarak söylenen tutarlara itibar etmemeniz tavsiye olunur.
Derneğimize ulaşarak, maluliyet oranınızın belirlenmesi sürecinde yapmanız gerekenler konusunda bilgi alabilirsiniz. Sonrasında da, derneğimize ulaşarak, hesap yapılabilmesi için gereken bilgileri vermeniz halinde; gönüllü aktüer hesap uzmanları tarafından hak ettiğiniz tazminat tutarının ücretsiz olarak hesaplanmasını talep edebilirsiniz.

iyi günler kazadan sonra ameliyat oldum. 6 ay sonrada rapor aldım. %42 kalıcı özürüm var, yaşım 39 ve bekarım, asgari ücretle çalışıyor görünüyorum. kusur tamamen karşıda. ne kadar tazminat alabilrim. kaza 2014 temmuzda oldu. teşekkürler şimdiden simader.

Üst Alt