iyi günler sayın arkadaşlar,
özürlü iş gücü kaybı oranı cetvelinde 4.2.b kısmında bulunan her üst eksremite bozukluğu kısmına giren özürlü oranı ile ilgili bir sorum, daha doğrusu sizin 1 yorumunuzu isteyecektim.
siz daha iyi bilirsiniz ki yeni özürlü cetveli günlük aktivite etkisi üzerine hazırlanmış ve dolayısıyla tremor eski cetvelde iş yapmaya engelleyen veya engellemeyen olarak değerlendiriliyordu.
yeni cetvelde üst eksremite bozukluğuna dahil etmişler. günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesini engelleyen tremor 4.2.b kısmında hangi kısma girdiğini 1 türlü çözemedim. çünkü o kısımda orta-hafif ile orta-ağır arasında gerçek olarak 1 fark yok yada ben ayırt edemiyorum.
birisinde günlük aktiviteleri zorlukla kendine bakımda kullanabiliyor diyor diğerindede günlük aktivitelerde zorlanıyor diyor. ikisinin arasında fark göremiyorum.
sizce günlük aktiviteleri engelleyen tremor hangisine giriyor?
düşüncelerinizi açıklarsanız sevinirim.teşekkürler...
tunç ballı
özürlü iş gücü kaybı oranı cetvelinde 4.2.b kısmında bulunan her üst eksremite bozukluğu kısmına giren özürlü oranı ile ilgili bir sorum, daha doğrusu sizin 1 yorumunuzu isteyecektim.
siz daha iyi bilirsiniz ki yeni özürlü cetveli günlük aktivite etkisi üzerine hazırlanmış ve dolayısıyla tremor eski cetvelde iş yapmaya engelleyen veya engellemeyen olarak değerlendiriliyordu.
yeni cetvelde üst eksremite bozukluğuna dahil etmişler. günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesini engelleyen tremor 4.2.b kısmında hangi kısma girdiğini 1 türlü çözemedim. çünkü o kısımda orta-hafif ile orta-ağır arasında gerçek olarak 1 fark yok yada ben ayırt edemiyorum.
birisinde günlük aktiviteleri zorlukla kendine bakımda kullanabiliyor diyor diğerindede günlük aktivitelerde zorlanıyor diyor. ikisinin arasında fark göremiyorum.
sizce günlük aktiviteleri engelleyen tremor hangisine giriyor?
düşüncelerinizi açıklarsanız sevinirim.teşekkürler...
tunç ballı
HAREKET BOZUKLUKLARI Serebral disfonksiyona bağlı hareket bozuklukları bireyin günlük yaşam aktivitesini etkileyebilmekte, tremor,chorea, athetosis, hemiballismus ve distoniler ekstremitelerin rahat kullanımını bozabilmektedir.Bu nedenle hareket bozuklukları ile ilgili özür oranlarının değerlendirmesinde, bozukluğun günlük yaşam aktivitesi üzerine etkisine göre hazırlanan ve Kas-İskelet Sistemi bölümünde yer alan Tablo 4.1, Tablo 4.2.a ve Tablo 4.2.b kullanılacaktır. Alt ekstremitelerin hareket bozukluğu için Kas-İskelet Sistemi bölümünde yer alan ayakta durabilme ve yürüme tablosu (tablo 4.1) kullanılacaktır.