Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trevicta'ya geri dönüyorum..?

dustypages

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
111
şu anki ilaç rejimimimi beğenmedim.doktorumla konuşup trevictaya geri döneceğim.trevicta da sosyal olarak daha aktiftim.ve intihar düşüncelerim yoktu.paranoyam da yoktu.negatif belirtilerim çok arttı bu ikaç rejimimde

@Ben_Claudius, yok hocam.uzun süredir düşünüyordum.8 sene hiç bir problemim yoktu xeplion ve trevicta da bu lanet abilify a geçtikten sonra pranoyalarım ve negatif belirtilerim çok arttı.bana göre değil bu ilaç.ayrıca trevicta da uyku düzenim çok iyiydi .bu ilaç insomnia yaptı bende

İlacın etkisini en iyi sen değerlendirirsin. Önerim,i etrafında güvendiğin kişiler varsa onlara da sor sendeki değişikliği hissedip hissetmediklerini ve tabii doktorunla tüm detayları konuşup birlikte karar verin.

@OturanBoğa teşekkürler.etrafımdaki kişilerde iyi gelmediğini söylüyorlar.ben trevictada çok daha iyiydim.bunu biliyorum

@dustypages, abilify diğer antipsikotiklerden daha farklı bir çalışma mekanizmasına sahip. Gelişmeleri yazarsanız memnun oluruz.

@kara duman, aslında hiçbişey.bir arkadaşım tavsiye etmişti daha iyi diye.rezil bir ilaçmış gerçekten de

@Pickle, abilify iyi değil hiç tavisye etmiyorum.gerçekten de berbat bi ilaç.7 ay geçti kiloda vermedim

Son düzenleme:
@dustypages, Teknik dünyada bir söz vardır çalışıyorsa dokunma sağlıkta da bu geçerli demek ki.

Aynı şeyi ben oğlumda yaşadım yıllardır süren tedavide işitsel halisinasyonları tam olarak kesen tek ilaç invega oldu hem de tek başına 4 ay buyunca.
Ama isteksizlik ve depresif belirtiler vardı tedaviye antidepresan eklendi daha önce benzer etkiler yapmasına rağmen keşke eklenmesiydi doktorda daha sonra hata yaptığını kabul edip özür diledi zaten.
Giden sesler geri geldi sonra kesmek için invega dozu yükseltilince bu sefer şiddetli bir kararsızlık kaygısı gelişti ve mecburen invega kesildi.
Şu an 1 yıldır bu batırdığımız durumu düzeltmeye çalışıyoruz ve maalesef başarı yok henüz.
Yani bazı şeyler kabul edilebilir seviyedeyse çokta karıştırmamak lazım.
Dimyata pirince giderken evde ki bulgurdan olmak var işin ucunda.

hocam geçmiş olsun öncelikle.ben çok memnundu m fakat işte arkadaşın aklına uyup değiştirdim ve çok pişman oldum.pazartesi gününe randevu aldım mümkünse değiştireceğim

@dustypages,

Geçmiş olsun kardeşim.Bende bir ara ilaclarimi bırakmıştım hastalık nuks etti.Tekrar geri döndüm ilaçlara tek çaremiz ilaç bundan başka çare yok..

sanırım bi yanlış anlaşılma oldu.ben hayatım boyunca hiç ilaçlarımı bırakmadım.16 seneden beri düzenli kullanıyorum.sadece ilacımı doktor onayıyla değiştirdim.yanlış anlaşılma olmaması için not düşüyorum

Trevicta yi kaç doktor raporlayip onaylıyor bilginiz var mı bende xeplion kullanmayı dusunuyorum.sizce rapor verir mi doktor.

Oral yönden invega kullanıyorum.xeplion adlı ilaca gecebilir miyim?

@dustypages, Özel değilse hiç EKT tedavisi gördünüzmü?
Gördüyseniz fayda gördünüzmü geçici veya kalıcı hafıza kayıbı, unutkanlık vb bir yan etki yaşadınız mı?

tabi trsm ye kayıt olun doktorunuza söyleyin.yardımcı olacaktır size

@kara duman, ekt değil ama tms tedavisi gördüm.ama ekt dende iyi sonuçlar alındığını biliyorum depresyon okbyle ilgili.

XEPLİON iğne formu daha mantıklı geliyor bana. hergun hap yutmaktan iyidir.
Siz hap mi kullanıyorsunuz?
Şuan fena akatizim var.invega dan kaynaklı xeplion yapar mı ki akatazi.

@Psikoterapi, neden xeplion'a geçmeyi düşünüyorsunuz
Sizler hangi ilaçları kullaniyorsunuz.

Son düzenleme:
Abilify(Aripiprazol) bana yaramadı şimdi başka ilaca geçtim.

ĞPickle,

Sadece olanzapin.Bende;akineton,olaxinn,invega,lustral kullanıyorum.suan yan etki olarak akatizi yaşıyorum.

Sadece olanzapin yeterli geliyor mu size.

Sana yarayan hangisi ise ona dönmen lazım çünkü katlanılmaz birşey yan etkiler bende senin zıttınım bende trevicta yla ağır yan etkiler yaşıyorum acaba bunun sebebi herkezin beyninin farklı olması ve ilaç etkisinin beynin temas ettiği yerinin etkilenmesi midir ama bu kesindir beyinler farklı şemalar da yapılarda. Uyarı direk trevicta yla geçirmezler xeplion la başlatırlar aynı etken madde ikiside

Üst Alt