Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TRMHS'den psiko sosyal destek alan var mı?

daily_26

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
4
Soru Acik Bir Psikiyatri Hastasi Olarak Psiko Sosyal Destek Alan Var.mi TRMHS gibi Hastane Kuruluslarindan???

ben sık sık gidiyordum üç beş yıl önceye kadar şimdi arada bir gidiyorum sormak istedikleriniz varsa buyrun

Oncelikle gecmis olsun , Hastaliginiz nedir bilmiyorum tam ama dedigim gibi psikolojik hastalarin oldugunuda duydum acaba nasil bi ortami var katilan cok mu sartlari imkanlari nasildir bide son olarak faydasi varmidir dusunuyoruzzda tesekurler ilginizee..

daily_26

teşekkür ederim atipik psikoz artı depresyon sosyal fobi devlet 100 bin nüfüsa ve üzerine sahip ilçelere illere açıyormuş toplum ruh sağlığı merkezini diye biliyorum. gerekli gördüğü kişileri alıyorlar sizin hastalığınız nedir bilmiyorum ama utangaçlık çekingenliğiniz varsa diğer insanlarla tanışıp kayanaşabiliyorsunuz grup terapi bu konuda çok işe yarıyor bunun dışın da yemek elişi vesaire öğretiyorlar ama hiç bir şeye katılım mecburi değil az sayıda ağır hasta da oluyor ama saldırgan anlamında değil sonra yatılı değil merkeze ait otobüsle sizi evinize çok yakın bir noktadan alıyorlar ve akşamüstü geri bırakıyorlar yürüyerek de gidebiliyorsunuz mecburi değil benim ufak tefek sorunlarım olduğu için kendimi bazen hastalardan farklı hissediyordum örnek az sayıda da olsa ağır hasta lar arasında ben iyi olduğum için kendimi yalnız hissediyordum genel de yarar göreceğinizi düşünüyorum zorunlu değil bir deneyin

@daily_26 Eski Demiryolları Hastanesi şimdi ki adı Zübeyde Hanım Hastanesinin arka bahçesinde , yan lojman sokağından girişi var . Gidersen görürsen daha iyi olur , orada ki arkadaşlar da iyidir sohbet severler . El işi , el beceri arttırmaya yönelik kurslar ve tiyatro gibi gelişim kursları veriliyor . İstediğin zaman doktor muayenesi veya psikolog görüşmesi yapıyorsun , hemşireler vasıtası ile ilaç takibin yapılıyor .

Önemli olan ne amaç ile faydalanmak istiyorsun ? Çevre edinmek mi yoksa tedavilerden en iyi sonucu almak mı ?

Gidersen İbrahim abinin selamı var dersen orada ki arkadaşlar sana yardımcı olurlar ve yakınlık gösterirler .

Her ikiside İbrahim abi hem ortam hemde daha iyi tedavi biliyorum orayida abim icin soruyorum zaten doktorlar cok tavsiye etmislerdi ama pek sicak bakmamisti ama simdi bi sekilde ikna edip gondermek istiyorum cunku cok boslukta is guc yapmiyor gezmekten baska birazda guven problemi var gibi faxla iletisimi yok bende faydasi olur mu diye arastiriyordum senin yazman isabet oldu arkadas ortami nasil peki kalaba oluyor mu bide ariza cikaran war mii buarada abimin adida İbrahim :)

@daily_26 tavsiye ederim , Kalabalık günleri de var , haftanın 2 günü galiba başka ilçelerden gelenler de oluyor . Sabit giden arkadaşlar da var hepsi uyumlu problemsiz arkadaşlarımızdır . Arıza dediğin kişiler kurulduğu 2011 yılından itibaren 2-3 kişidir , onlarda hemen uzaklaştırılıyor . Kendi içlerinde çoğu problem çözülüyor veya birbirleri ile muhatap olmuyorlar . Ağır durumda olan kişiler kuruma alınmıyor o yüzden sessiz sakin yerdir .

Tamm zaten abimde uysal biri sadece gider mi oraya supeliyim sen buarada dewam mii oraya yoksa arada mi gidiyon abi..

Ben varım. Salgın bitince okuldan sonraki ikinci durağım olacak yine :)

Üst Alt