Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Troid CA ameliyatı oldum, emeklilik şartlarım nedir?

Sebo5819

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim ben troid ca ameliyatı oldum 19 yıllık memurum %69 bir yıl süreli engelli raporum var bu şartlarda emekli olabilirmiyim raporun bir yıl süreli olması emekliliğe engelmidir şimdiden teşekkürler.

Sebo5819

Evet, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılırsanız malulen emekli de olabilirsiniz, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlanabilirsiniz.

Aranan kriterler bu şekilde:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Raporunuzun süresi dolduktan sonra yeniden -ve bu sefer sürekli- rapor alırsanız onunla emeklilik başvurusu çok daha iyi olur. Böylece olası kontrol muayenesini bertaraf edersiniz.

Teşekkür ederim yani ben şu an emekli tazminatımı alıp emekli olabilirim değilmi hiç bi sakınca yok vergi indirimi içinde müracatımı yaptım onun cevabı gelir gelmez müracatımı yaparım gibi görünüyor.

Sebo5819

Vergi indirimi ile hiç bir ilgisi yok emekliliğinizin. Kontrol şerhi olmayan bir raporla başvurmanız çok daha iyi olur.

Üst Alt