Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Troid CA ilk 5 yıl için % kaç oran alabilir?

baharyusuf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Fonksiyon kaybı varsa % 20 eklenir ibaresi troid ca için geçerli mi?

tiroid bezleri alındıysa 10 veriliyor kanser iyileşme süreci 60 5 yıldan sonra 40

[FONT=sans-serif]tiroid bezleri alınmadı fakat belki 10 yıldır ilaç tedavsi oluyorum 2 defa atom aldım hala değerlerde değişiklik gösteriyor bunun için raporumda faydası olur mu acaba oran olarak[/FONT]

kardelenn

Onu bilmiyorum :(

Benim bezler alındı atom aldım 2 kere ameliyat oldum bezlerden 10 aldım iyileşme süreci 5 yıl 60 aldım. Yani iyileşme sürecinden sonraki 5 yıl olsaydı 60 alırdınız.

Merhaba bende de 2 senedir tiroid ca var. Tiroid bezlerim.alindi. Bir defa atom tedavisi aldım. Acaba bana engel orani kaç verirler?

Troid Ca engelli oranı nedir?

Herkese merhaba ,

2019 yılında konulan Troid(papiller) ca tanımdan sonra 4 kere ameliyat oldum, son olduğumun üzerinden 4 gün geçti teşhis olarak ;
C73-Tiroid bez malign neoplazmı
C77.0 Baş,yüz ve boyun lenf nodları sekonder malign neoplazmı notu yer alıyor.
Yumuşak doku ile metastaz yapmıs 4 kere opere edildim.
Engelli raporları hakkında pek bir bilgim yok yüzde kaç engelli sayılıyorum yardımcı olup aydınlatacak varsa sevinirim.
Herkese sağlıklı,şifalı mutlu günler dilerim.

msevinc53

Sakatlık oranı cetveli'nde onkoloji ile ilgili bölüm şu şekilde:

Tümörlerin Sınıflaması
1- Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 60
Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.
2- Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
3- Evre III-IV remisyonda 40
4- İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign tümörü olan remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80
Nüks (rekkürrens) veya metastaz yapmış malign tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalar ve bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalar bu grupta değerlendirilmelidir.
Malign transformasyon gösteren benign tümörlerde primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Engel Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.
5- İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign tümörü olan (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
Metastazektomi yapılmış ve uzun süreli hastalık bulgusu olmayan, örneğin karaciğer metastazektomi yapılmış kolon kanseri, 5 yıldan uzun süre remisyonda kalan hastalar bu grupta değerlendirilmelidir.
6- Yüksek dereli opere beyin tümörleri: (örn G4 glioblastomi multiforme)
a) Operasyon sonrasında 2 yıl süreyle 80
b) Remisyonda 2 yıldan sonra 40

1- Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 60
Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur.

Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. %60 + %20 mi oluyor yani %80 yoksa sadece %20'mi ? Ameliyat olup atlattım(2019yılında) şimdi tekrar nüksetti metastaz yapmış yumuşak doku ile birdaha ameliyat oldum o ilave %20yi anlayamadım sizi de yoruyorum cevaplarsanız teşekkür ederim.

Bugün itibari ile engelli raporumu almış bulunmaktayım %72 oran ile 3 yıl süreli.

Mrb arkadaşlar ...2008 yılında tiroit ameliyat oldum..tiroit bezim komple alındı ..birkaç tane nodül vardı doktor kötü huylu olmasından şüphelendi ve komple alındı pataloji sonucu temiz çıktı levotron kullanıyorum 100 ml..engelli raporu alabilirmiyim ?birde nefes darlığı (astım) ne kadarlık bir engel raporu olur sizcd?

Bülent bey merhabalar,

Engelli raporumu yenileyeceğim çok şükür 2021 yılında ki son ameliyatımdan beri herahgni nüks olmadı inşallah olmaz da , sakatlık oranı cetveli güncellendi mi yoksa yine aynı şekilde paylaştıgınızdan ulaşabiliyor muyuz aynılar mı geçerli engin bilgileriniz paylaşabilirseniz mutlu olurum. İyi günler dilerim...

Üst Alt