Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Troid papiller ca için hangi oranda rapor verilir?

Mkurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler ben 2012 ekim ayında papiller tiroıd ca teşhisi ile ameliyat oldum ve tiroidim komple alındı daha sonra radyoıyot tedavisi aldım şu an 200 mg eutrox kullanıyorum. Ayrıca 2006 yılında teşhis koyulmasına rağmen ihmal ettiğim fakat simdi yeniden alevlenme sürecine girmiş ve eller dizler ve ayak bileklerinde şişlik az miktarda hareket kısıtlığı ve dizlerimde kıkırdak harabiyeti ve şiddetli ağrısı olan Romatoıd artrit hastalığım var bunun içinde günde 15 ilaç kullanıyorum ilaçlarımın hepsi raporlu acaba bende rapor alabilirmiyim alırım diyorsanız ne kadar olur ve bunun için ne yapmam gerekiyor

Yani acaba yüzde kırk alırmıyım raporun geçerli olması için en az kırk olması lazım galiba

Şansınızı denemelisiniz en azından, RA için etkilenme derecesine göre veriliyor,
tiroid için:
C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: %0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): %10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler): %40
b- Kretinizm: %20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu: %20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar: %0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz): %10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış,Ca dışı nedenler): %0

Tiroid için malign tümör olduğu için. Yüzde 20 kalıcı hipotiroidi için yüzde 10 diyorlar acaba benim içinde aynısı olurmu eğer yüzde 30 olursa herhalde en az yüzde 10 RA dan verirler diye tahmin ediyorum

Ben ayrıca 2009 yılından beri 5 ameliyat geçirdim : burun deviasyon,ses tellerinde polip,el bilek ve dirsek ateoskopisi ve tiroid acaba bunlarında rapora katkısı olurmu

Bence belirtin mutlaka, ameliyat sonrasında kalıcı hasarlar varsa, hareketlerinizi kısıtlıyorsa verilecektir...

Peki bu raporu almam için izlemem gereken yol nasıl olmalı

Rapor almak için yaptığım başvurunun yüzde 40 dan az olmasının bana iş hayatımda bir zararı olurmu veya ilerleyen zamanda tekrar başvuru yapabilirmiyim yani kaç başvuru yapma hakkım var

Bildiğim kadarıyla bir raporu alınca, hemen arkasından almak için 6 ay süre var. Ama elinizdeki rapora itiraz edip başka bir hastaneye sevk ediliyorsunuz ve yeni rapor alabiliyorsunuz... İş hayatınıza hiçbir zararı olmayacaktır...

Çok teşekkür ederim tüm konularda çok aydınlatıcı oldunuz en kısa zamanda başvuru yapıp sonucunu burdan paylaşırım

merhaba çok fazla uğraştım yani prosedürü çok fazla neredeyse bütün doktorları dolaştım ve yaklaşık 1 ay sonra %42 rapor alabildim
tiroid ca:%20
hipotiroidi:%10
bel ve boyun fıtığı toplam 4 adet:%12
toplam%42

romatoid artrit icin ise romatoloji bölümü rapor vermiyor ortopedi ve fiziktedavi bölümleri oran verebiloyor onedenle fiziksel kısıtlamalar olmalıymış o yüzdeondan alamadım

Tiroid ca için % 20, hipertiroiditi için % 10, bel fıtığından % 12 balthazard formülü ile sonuç % 37 malesef.. Hesaplama toplama usülü yapılmıyor. İtiraz etsenizde sonucun değişeceğini zannetmiyorum. Yeniden denemek isterseniz il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunup raporunuzun yeniden değerlendirilmesini taleb edebilirsiniz..

Ek Bilgi: Balthazard Formülü nedir, nasıl hesaplanır?

bel ve boyun fitiğı kismina eksik yazmisim bel fitigi %13 boyun fitigi %6 olarak verildi ve toplamda %42 kurul raporum onaylandı

Üst Alt