Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Troid ve paratroidleri alınan var mı?

tekin06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkeze merhabalar,

Arkadaşlar troid ve paratroidleri alınan ve daha sonra engelli sağlık kurulu raporu alan var mı?, var sa % kaç aldınız.İbn-i Sina Hastanesinden rapor almayı düşünüyorum daha önce burdan rapor alan var mı?.

Cevap verirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.

sakatlık oranı cetveli 'ne göre sizde kalan hasarlara göre verilecek oranlar şu şekilde[FONT=verdana]

Paratiroid Hastalıkları:[/FONT]

[FONT=verdana]a-Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen):% 30 [/FONT]
[FONT=verdana]b- Hipoparatiroidi[/FONT]

[FONT=verdana]1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse):% 20[/FONT]
[FONT=verdana]2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli):% 40[/FONT]
[FONT=verdana]3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse):% 20[/FONT]
[FONT=verdana]4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli):% 50[/FONT]

[FONT=verdana]Tiroid hastalıkları: [/FONT]
[FONT=verdana]a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler [/FONT]
[FONT=verdana]1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: % 0[/FONT]
[FONT=verdana]2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): % 10 [/FONT]
[FONT=verdana]3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler): % 40 [/FONT]
[FONT=verdana]b- Kretinizm: % 20 [/FONT]
[FONT=verdana]c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20 [/FONT]
[FONT=verdana]d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar: % 0 [/FONT]
[FONT=verdana]e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz): % 10 [/FONT]
[FONT=verdana]f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler): % 0[/FONT]

geçmiş olsun öncelikle ewet ben aldırdım paratroidleri 3 ünü attılar 1 tanesini koluma koydular raporu çıkan sonuca göre değerlenirip veriyorlar sanırım çünkü alındıktan sonra kalsiyum değerine bakıyorlar

Kısmet Hanım merhaba,

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Paylaşmış olduğunuz bilgileri ben de buldum.2013 mart ayında yanınlanan "özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik"

Benim asıl öğrenmek istediğim troid ve paratroid bezleri tamamen alınan kişinin, özürlülük ölçütünde hangi sınıflamada yer almakta.Eğer Troid hastalıkları bölümünde 3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen) olarak işlem görüyorsa %40 ve paratroid hastalıklarında ise hangisi olursa olsun en az %20 olması durumunda raporu hak ettiğime inanıyorum.Siz ne dersiniz.

Çok teşekkür ederim.
İyi günler.

Rapor oranım ne olur?

Kalıcı hipotroidi (tedaviye cevap vermeyen) ve Hepatit B rahatsızlığım var rapor oranım hakkında fikri olan varmıdır.Troid bezim alındı ve 15 yıldır hepatit B hastalığım var.
Cevap verirseniz sevinirim.

Troid bezi alınan ve hepatit b rahatsızlığı olan tahmini % kaç rapor alır.

Herkeze merhaba,

Troid bezi alınan ve yaklaşık 15 yıldır hepatit B rahatsızlığı olan birisi olarak % kaç rapor alabilirim.Benim araştırmalarıma göre özürlülük ölçüt cetvelinde yer alan
3- madde "Kalıcı hipotroidi (tedaviye cevap vermeyen) % 40
hepatit B için "Karaciğer ve safra yolları Sınıf 1 özür oranı %15

Sizce yanılıyormuyum, görüşlerinizi öğrenmek isterim.
Teşekkür ederim.

İyi günler.. Bende kalıcı kalp pili 20
Hipertansiyon 10
Koroner arter hastalığı yüzde60 darlık Ef54. 10. Hesaplama yönt göre 35. 2. Oluyormuş.
Paratroid yüksek çıktı.. Burası da belli bir yüzde verir mi

Üst Alt