Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Troidi ve lenf bezleri alınan annem için hangi oranda rapor verilir?

ma_21

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim annem troid kanser ve amlyat oldu troidi ve lenf bezleri alındı ve radyo iyot tedavisi gördü rapor alabilirmi alırsa yüzde kaç alır bide hiper tansıyonu var cevap veren olursa sevinirim şimdiden herkese tşk

HAstalıkların hangi oranda rapora karşılık geldiğini bulacak ve sonra bunları Balthazar formülü ile toplayıp toplam işgücü kaybı oranını bulacaksınız
Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş %0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) %10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler) %40
b- Kretinizm %20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu %20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar %0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) %10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) %0

D- Paratiroid Hastalıkları
a-Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen) %30
b- Hipoparatiroidi
1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse) %20
2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) %40
3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse) %20
4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) %50

HİPERTANSİYON
Klas 1: Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
1. Proteinüri
2. Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık
4. Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50
1. Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
2. Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
4. Sol ventrikül hipertrofisi
5. Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Not: Kansere dair süregelen bir durum varsa, sakatlık oranı cetveli'nde ona karşılık gelen oranı da bulmalısınız.
Bu tür detaylı durumlarda en doğru yanıtı doktorunuzdan alabilirsiniz. Buradan bir tespitte bulunmak mümkün değil.

çok tşk ederim sağol bilgilendirdiğiniz için

slm

annem troid kanser aynı anda hiper tansiyon var bunlar için baş vuruda bulundum % 40 rapor alınmış ancak ortalama %37 yapmışlar ve maaş bağlanamdı 3 ay bitince tekrar deneyşin dediler şimdide dizlerinde kireçlenme var ve troid kanser nedininden fizik tedavi uygun gürülmedi kolunun altına girip gütürüp getiriyorum dizlerinden % kaç alab,ilir acaba yanıtlayan olursa çok sevinirim

Yürüyüşü etkiliyorsa şu tabloya göre değerlendirilir diye düşünüyorum:

Tablo_3.4.png

tşk ederim 3 ay dolunca tekrar baş vuracam ben %50 iş güremez raporu aldım iki yıldır annemi sürekli hastenelere gütürüyorum ve bazen randevu verilen günlerde bile para olmadığı için hastaneye gütüremiyorum zamanında ve işallah bu sefer alırızda doğru düzgün tedavisini yaptırırım herşey için tşk ederimtüm hastalara acil şifalar diliyorum

slm bülen abi annemi hastaneye gütürdüm troid kanserde %30 hiper tansiyonda%20 kulağında%15 iş aldı ortalama %52 aldı 2 aydır işlemleri yaptım malmüdürlüğüne teslim ettim ne zaman beli olur maş olacığına dair şimdiden tşk ederim

Üst Alt