Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK mensubuyum. Doğuştan kalp rahatsızlığım çıktı. Emekliliğim ne olur?

aff

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
19 yıllık tsk mensubuyum. Bu seneye kadar tüm muayenelerimde sağlam raporu verildi. Son gittiğim muayenede kalp büyümesi çıktı. Ayrıntılı muayenede miyokardiyal bridge(miyokardiyal köprüleşme) olduğu bildirildi. Doğuştan olduğu söylendi. TSK'da görev yapamaz kararı verilirse SGK'nın kararı ne olur. SGK emeklilik hakkı verir mi vermez mi? Teşekkür ederim.

aff

SGK da karara uyup emekliliğinizi onaylayacaktır

Malulen emeklilik

[FONT=sans-serif]Öncelikle merhaba Aynı doğuştan olayı bendede var.2006 yılında tsk da mesleğe girdim 10 yılımı doldurdum kalp hastanesinde bana [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] aort yetmezliği teşhisi konuldu fakat bi önemi olmadığı söylendi fakat askeri hastane tsk da görev yapamaz raporu verme nedeni olduğunu söyledi. Bildiğim kadarıyla sgk doğuştan gelen hastalıklara maluliyet vermiyor benim durumum ne olur açıklar mısınız size zahmet malulen emekli olabilirmiyim[/FONT]

TSK malulen emeklilik

Doğuştan gelen rahatsızlıklarda ret verilir.Ancak Ayim nezdinde açılan sanırım 3dava lehe 1dava aleyhe sonuçlanmıştır.Yani İdarenin yıllar önceki yanlışının şahıslara yüklenemeyeceğinden sözedilir.Size tavsiyem öncelikle rahatsızlığınızın doğuştan olup olmadığını net olarak öğrenmeye çalışın.Malullükle ilgili sağlık kurulu toplantısına bu bilgilere dayanarak doktor gönderin ki hakkınız zayi olmasın.Ayim , mini anayasa paketi ile kapanabilir.Bu yüzden elinizi çabuk tutun.Çünkü sivil mahkemelerde bu işler daha uzun Zaman alıyor.Geçmiş olsun

MAHİRKARA

İlginize teşekkür ederim

SGK 170 hattı ile görüştüğümde doğuştan gelen diye bi konu söylemediler sadece yüzde olarak 60 olmasını geri kalan kısmını kurumunuz karar verecek diye bilgi verdiler ve kafam karıştı. Mahkemeden başka çıkar yolu yok yanlış anlamadıysam

aff
Ne yaptınız?

Hollowman33
Burada hastalığın doğuştan olması malulen emekliliğe engel sayılamaz/sayılmamalı. SGK'da da bu durum söz konusu olduğunda emekli etmemek gibi bir eğilim var, ama son kertede "doğuştan olsa da bu durum çalışmama mani değildi, ama artık çalışamıyorum" diyoruz ve emekli ediliyoruz (SGK'nın bu bağlamda düzenlemeleri de var).

Kurula girmedim. Derece kademe 1/4 ü bekliyorum.

Üst Alt