Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK mensubuyum. Sağ omuzumdan sakatlandım. 1 yıldır istirahatliyim..?

incebilal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Tsk sağlık yeteneği ile ilgili yazmış olduğunuz cevapları okuduktan sonra size yazıyorum. Cevap verirseniz sevinirim.

Deniz kuvvetleri komutanliginda 5 yıllık görevli personelim.
06.02.2015 tarihinde Trafik kazası geçirdim. Yaklasik 1 yil istirhatliydim. 20.06. 2016 tarihinde goreve basladdim.
Sağ omzundan 4 kere ameliyat oldum. Sağ klavukula kemiğime 8 cmlik platin takıldı. Sağ krokoid kemiğime 4 cmlik vida takildi. Sag omuz basindan impigement ameliyati oldum.Sağ omuz çöküntü ve hareket kısıtliligi var.
Bundan dolayı bana 03.03.2016 tarihinde 58 / C bir yıl kara görevi verdiler.
Bir yıl dolmak üzere ve omzundaki rahatsızlıklar geçmedi hala çökük ve hareket kısıtliligi var.
Tsk sağlık yeteneğini incelediğimde 58/B 1 maddesinde ki yazan hastalıklar benim hastalığım uyuşuyor.
Şuan askeri hastaheneler kapandı. Ne yapmam lazım ve bu hastalığım karşılığı tam olarak doğru mu?.

Mümkünse eğer bilgilerinizden faydalanmak istiyorum

incebilal

Ne yapmak istiyorsunuz? Yani emekli olmak mı başka bir göreve geçmek mi istediğiniz şey?

Madde 58
B) 1. Üst tarafın büyük eklemlerinin (omuz, dirsek, ön kol ve el bileği) sık sık nükseden habitüel çıkığı, yarım yapışıklığı, normal hareket açısının 1/4 (hariç) ile 1/2 (dahil)’sine kadar hareket noksanlığı ya da gevşekliği.
AÇIKLAMA : Omuz ekleminin çok yönlü gevşekliğinde çekilen ağırlıklı stres grafilerinde eklem bütünlüğünün bozulması (humerus başının glenoid üzerinde 2 cm.’den fazla (2 cm. hariç) kayması).

Başka bir göreve gecmek istiyorum Bülent bey. Sağ kolumda hareket kısıtliligi var. Sol kolum 180 derce yukarı kalkarken sağ kolum 95 dereceye kadar kalkıyor.

incebilal

Bence bu talebi dile getiren bir dilekçe ile başvurun ve ön alın... Kurum rapor eline geldiğinde de sizin bu talebinizi değerlendirir böylece.

Bu konuda yol gösterecek bir önerisi olan var mı arkadaşlar?

Kolumdaki sakatlığı dair rapor ve evraklar mevcut elimde. Tsk sağlık yeteneği yönetmeliği bilgisi olan birisi yardımcı olsa sevinirim

Üst Alt