Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeli olarak iş kazası geçirdim. Emekliik ve tazminat hakkım var mı?

aligo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

2015 yılında kısa dönem er olarak vatani görevimi yaparken iş kazası geçirip %54 oranında engelli kaldım. Maddi manevi tazminat davası açmıştım kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı verdiler. Yalnız 27 Haziran'da bu belgeyi yollamışlar. Biraz uzun olduğu için sadece burayı kestim.
byP9ln.png

Sizce herhangi bir tazminat ödemesi alabilir miyim. Bir de arkadaşlar KPSS'den78 çektim fakat atanamadım ikinci atamadanda pek ümidim yok sizce malulen emekli yaparlar mı?

Kovuşturmaya yer yoktur meselesi cezai bir meseledir? Siz sadece savcılığa suç duyurusunda mı bulundunuz? Yoksa bir mahkemede harç yatırarak dava açtınız mı? Bu karar hangi makamdan geldi elinize?

Evet harç yatırarak dava açtık avukata vekalet verdim. Adliyeler çok karışık bekleyeceğiz diyor en son bu evrağı yolladı. Karar Askeri yüksek idare mah. geldi

Yok İhsan bey avukat öyle bir şey söylemedi. Mayıs 2016'da gelen evrakta ''kovuşturmaya yer olmadığı'' kararı yazıyordu Avukat itiraz etti. Haziran 2016'da ise forumda belirttiğim evrak geldi onun son paragrafında ''davacıya yasal faiziyle ödenmesine karar verilmesinin gerektiği düşünülmektedir'' diyor. 5 ay geçti halen düşünülmekte, beklemekte sıkıcı kayda değer bir şey de anlatmıyor sadece beklememi söylüyor avukat. Bir de e-devlet sitesinde ''adınıza açılmış bir dava bulunmamaktadır'' yazıyor bu da canımı sıkıyor.Çevremdekilerde avukatlara pek güvenilmez iyice araştır deyip bunalıma sokuyor. Daha önce hak hukukla hiç işim olmadığı için tedirgin oluyorum.Malulen emekli yaparlar mı acaba ya da bir hak elde edebilir miyim? Cevaplarınız için teşekkürler..

Ben de avukatım. Anlattığınız işte bir gariplik var gerçekten özelden yazar mısınız? Olayınız şüpheli geldi umarım kandırılmıyorsunuzdur!

Yok malesef bekleyecegiz takipsizlik karari vermisler sanirim. Bayagi uzun suruyormus. E-devlet kapak dosyasindan önce gizli tutuyormus dava bilgilerini.

Üst Alt