Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personelinin 1800 günle malulen emekli olma prosedürü nedir?

dadaş025

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tsk da Uzman erbaşın 1800 günle emekli olmasının şartları neler adi mulullük

2009 sigorta girişliyim
5 yıl 1 ay hizmetim var yıpranma ve askerlik hariç. Şuan da Tsk da görev yapamaz verildi.

Bundan sonra süreç nasıl işler.

Dadaş 10 yıl hizmeti doldurmanız gerekli ayrıca tsk iç hizmet kanunu na göre emeklilik elde edersiniz ama senin ki 10 yıl olmamış vede ayrıca gorev yapamaz raporunu neye gore verdiler gorevde olduğuna dair en ufak bi tutanaginiz varmi

2008 den sonra 1800 gün primle emekli olabiliyormuşsun diye duydum ayrıca vazife değil adi malulluk dediler bana

Malulen emeklilik başvurumda SGK'dan gelen yazı ne anlama geliyor?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN BANA GELEN EVRAK BU

TC
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Kamu Gövlileri Emeklilik Daire Başkanlığı

Hakkari kmn. tugay komutanlığında emrinde uzm.çvş olarak görev yapmakta iken sözleşmesi fesh edilen
...... ...... adına GATA hastanesince düzenlenen rapor sağlık kurulunca incelenerek

1.5510 sayılı kanunun 25.maddesinin 1'inci fıkrası uyarınca malul olduğuna.
2.''Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olmadığına'' kararı verilmiştir.

ilgili hakkında 5510 Sayılı kanun malullüğe ait hükümleri uygulanacağından, 5510 sayılı Kanunun 48'inci Maddesine göre malul olarak emekliye sevk edileceğine dair alınacak onayın tasdikli bir örneğinin gönderilmesini,ayrıca ilgiliye sözleşmesinin fesh edilmesinden dolayı kurumunuzca ikramiye ödenip ödenmediğinin bildirilmesini Arz ederim .

SGK dan tarafıma bu yazı gönderilmiş. Toplam beş buçuk yıl hizmetim var. Bu yazı ne anlama geliyor. Yorumlarsanız sevinirim.

Geçmiş olsun istersen iletişim bilgilerini paylaş anlatayım

Hayırlı olsun emekliliği vermiş benim anladığım kadarıyla.. e devlet 4 c emeklilik işlemleri evrak takibi kontrol et hareket lilik orda vardır bak

Bakıma muhtaçlık kriterlerini yerine getirmediğiniz takdirde 5 yıllık çalışma süresi ile normal emeklilik koşullarını yerine getirmemiş sayılırsınız, yani Emekli maaşı alamazsınız. Eğer varsa TSK Dayanışma Vakfı üyeliğiniz, oradan malüliyet yardımı ve maaş alabilirsiniz. Yine OYAK' tan toplu paranızı ve malüliyet tazminatınızı alırsınız. Adi malüliyet dediğiniz için bu bilgileri verdim. Ama görev malüliyetine yönelik bir itirazınız var ise dava açabilirsiniz elbette.

Dadaş normal şartlarda 1800 prim gün sayısına muhtaçlar için uygulanıyor yani 1800 prim ve 5 yıl hizmeti olanlar başka birisinin bakımına muhtaç ise adi malül aylığı bağlanmakta.Başka birinin bakımına muhtaç olmayanlar için 10 yıllık sigorta süresi şartı aranmaktadır. Adi Malül aylığın bağlanırsa ne kadar bağlandığını burada paylaşırsan herkes için yararlı olacaktır.Geçmiş olsun.

Bu konuyu SGK ya sorduğumda maaş bağlanır diyor Kuvvete sorduğumda bağlanmaz diyor belirsiz

Kuvvet dediğinde haklı çünkü mevzuat açısından bağlanmaması lazım ama şunu yapıyor genellikle sgk 5yılını dolduranlara adi malül aylığı bağlıyor.Büyük ihtimal sana da bağlıcak.Sen 5434 e mi 5510a mı tabiydin?

5510 a tabiyim ama şöyle bir şey var sgk diyor ki sen bakıma muhtaç değilsin başka bir iş de yapıp geçimini saglayabilirsin o zaman arkadaş ben çalışacak durumda isem eğer TSK benim neden ilişıgimi kesiyor demek ki sağlığımı kaybetmişim bu haksızlık değil mi bu mağdur olan binlerce insan var yazık günah

Silahlı kuvvetlerin ayırma/emekliye sevketme işlemi ile sivilde ki bir emekli sandığı hastasının emekliye sevk edilme hastalık dereceleri aynı değil.şahsi görüşüm ise bu şartlarda olan personele sgk tarafından genellikle maaş bağlanıyor.Geçen ay ben sgk ya 5510a tabi olanların ne kadar maaş alacağını sorduğumda 5434e gore daha düşük bir ücretden bahsetmişlerdi.Bağlanması halinde bilgi verirsen bende ameliyat olup ayrılırım çünkü yıllardır 10yılı doldurmak için bekliyorum

dadaş025

5510 26'da bu konu çok nettir: " En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması, "

Yani, ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıllık süre geçmiş olmalı ki malulen emeklilik mümkün olsun.

Ben SGK'nin TSK personelinin malulen emekliligini TSK sağlık yönetmeliği dikkate alınarak uygulandığını biliyordum sizin aciklamaniza göre TSK ile sivil aynı oluyor

dadaş025

Malul sayılıp sayılmamaya dair karar tsk sağlık yönetmeliği'nde göre verilir.

Ben malul sayılmak için aranan gün sayısı bağlamında 5510'a atıf yapmıştım. Sizin emeklilik hangi statüde olacak? Yanlış bilgi vermiş olmayayım...

dadaş025 aynı durum şuanda benimde başımda emeklilik durumun nedir acaba sana uşaşabileceğim bir numara ve ya mail adresi var mı

fiili hizmet süresi 10 yıl olmalıdır . okul-yıpranma-fiili çalışma. yani emekli sandığına 10 yıllık prim yatması gerekli. askeri personele 12 ay karşılığı 15 ay prim yatar. askeri okul da 18 yaşını geçmiş ise okul yılları da sayılır.o yüzden tsk da görev yapamaz alan ve 10 yıllık primi dolduran zorunlu hizmeti beklemeden hemen emekli olabilir

OturanBoğa
dadaş025

5510 26'da bu konu çok nettir: " En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması, "

Yani, ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıllık süre geçmiş olmalı ki malulen emeklilik mümkün olsun.

Askerligi 2007 yilimda yaptim.eger askerligi atiyorum 1aylik bedelini odeyerek saydirirsam adi malululuk hakkindan faydalanabiliyormuyum.(2007de yapmis oldugum askerlikle birikte sigorta baslangic surem2007yili olacaktir.2007 yilindan askerligi saydirirsam 2008 yilindan beri 10yillik sigortalilik suresini doldurmus olacagim.meslege girisim 2011 .6-7yillik memurum.ve ilk meslekte sigorta girisim oldu.

bu adam belkide meslekte kazanma gücünden dolayı bir maaş baglanacak sürekli iş göremez geliri

Arkadaslar sgk nin kontrol muaynesi hakkinda bilginiz var mi.kontrol muaynesi nediremekli olunca sgkninizlere uyguladigi stress ile mi karsi karsiya kalacagiz.Tsk olsun emniyet olsun kronik rahatsizliklarda zaten D dilimi veriyor.hadi oldu diyelim sgk nin bizlere uyguladigi kontrol muaynesi sonrasi oranlar guncellendi,oranlar yukseldi o zaman ne olacak.

ikamet adresine bir kagit maasiniz sartlari tasimadiginiz icin kesilmistir mi denicek.bunun illa proseduru olmali,yada diyelim ki gelisme gosterdi,atiyorum obeziteya yada psikolojik nedenlerle.maasi kesilen kisinin psikolojisi iki ay fazla degil eskisinden beter olur. Yanlis miyim, Eksigim varsa ilave edin.sgk ve kontril muaynesi hakkinda kesin bilgisi olanlardan bilgi talep ediyorum.

Askere, polise kontrol muayenesi varmı, adi malullükte bilgisi olan yazsın arkadaşlar??

dadaş025 devrem gecmis olsun oncelikle.var mi gelisme .konuyu bizlerde takipteyiz buradan paylasirsan memnun olurum.

Üst Alt