Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeliyim. Anjiyo oldum, stent takıldı. Malulen emekli olabilir miyim?

Optima

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herhese merhaba,

Böyle bir platformu bizlere sağlayan tüm engelliler.biz yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ederim.

21.12.2018 tarihinde göğüs kafesimdeki sıkıntı ile hastaneye gittim. Muayene sonucunda kalp damarlarımdan birinin tıkalı olduğu ve anjiyo olmam gerektiği söylenerek GATA' da anjiyo ameliyatı ile birlikte bir tane stent takıldı.

2002 yılından bu yana fiilen Uzman Erbaş olarak görev yapmaktayım. Ameliyat sonrası önce 1 ay daha sonra da 1 ay daha olmak üzere toplam 2 ay rapor verildi. Bununla birlikte sürekli kullanmam gereken raporlu ilaçlar verildi.

Raporda tanı olarak Aterosklerotik kalp hastalığı I25.1 yazmaktadır. Sözleşmeli olduğum için doktor sen D4 kapsamında yer alıyorsun bu şartlarda çalışman uygun değil diyor. Bende emekli olma tarafındayım. Şu anda ikinci verilen rapor sürem dolmak üzere ve doktor benden bir karar vermemi istiyor. Eğer bana birliğinden resmi bir sevk ile gelirsen ben işlemleri başlatırım diyor. Aslına bakarsanız şu anda sevki aldım ama henüz bu sevki doktora sunmadım. Açıkçası bu konuda tereddütlerim söz konusu.

Burada başlatacağı işlem neticesinde nasıl bir karar çıkacaktır? Ayrıca GATA'nın vereceği rapor SGK sağlık kurulunca malulen emeklilik için kabul görebilir mi? Zira bu konuda daha önce anjiyo olmuş meslektaşlarımdan farklı yorumlar almaktayım. Kimisi emekli olmuş durumda ama kendilerinin rahatsızlık boyutu konusunda çok bir bilgim yok.

Yukarıda belirtmiş olduğum tanı için GATA' dan alacağım Uzman Erbaş Olamaz raporu ile malulen emekli olma durumum nedir?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayglılar...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Verdiğiniz bilgilerle size yardımcı olamayız. Kroner arter rahatsızlığında anjio sayısı yada stent adedi belirleyici unsur değil. Damarlarınızdaki darlık oranı, bunun hangi damarda oluşu, ef oranı, stentin uygulandığı damar. Bunları paylaşa bilirseniz (kroner anjio raporunuzda yazar) size elimizden geldiğince cevap vermeye çalışalım.

muhtemelen kalpten yüzde 30 yada yüzde 50 alırsınız. bende aynı şekildeyim ama ef oranı ve damarlardaki darlık önem arzediyor. maluen emekli olmanız zor. vergi indirimine başvurun

Üst Alt