Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeliyim. Bipolar bozuklukla ve %40 raporla görevime devam edebilir miyim?

dispersif

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
TSK 'da çalışıyor ve 7 yıl önce bipolar teşhisiyle mesaiye devam ediyorum. Yeni görev yerimde gece uyumasız nöbet olduğunu öğrendim ( bunca sene gece 12 den sonra dinlenmesi, ertesi gün mesaiye devam şeklinde nöbet tutuyordum) doktorum gece uyumam gerektiğini, eğer ilaçları almadan nöbet tutarsam da mani yada hipomani atak geçirebileceğimi söyledi.

V konuyla ilgili durum bildirir rapor verdi. Hatta bu raporu 3 imzalı da verebileceklerini söyledi.

Sıkıntım bu raporu verirsemTSK dan ihraç olurmuyum?
% 40 raporu da istersem vefebileceklerini söylediler. Dolayısıyla % 40 daha mı etkili olur ?

Son sorum
% 40 raporu verdiklerininde çalışmaya devam edebikirmiyim

dispersif

Çalışmak istiyorsanız, o rapora istinaden gece nöbetinden muafiyet talep etmeyi deneyebilirsiniz. Askerlikte bu ne kadar mümkün bilemiyorum tabii, ama daha sakin bir görev mesleğinizi devam ettirmenizi sağlayacaktır.

Bu olmazsa, emekli olmayı ya da geri hizmette görevlendirilmeyi göze alırsanız, %40 rapor alıp böylesi bir süreç başlatabilirsiniz

Önerisi olan var mı arkadaşlar?

Rapor işini bilmiyorum ama %40 bipolar bozukluk demek tedavi ile çalışmaya elverişli demektir.%70 olsa idi sizi orda tutmazlardı.mümkün değildi.bizim tsk mensubu komşumuz bu rahatsızlıktan müzdaripti.kaç kere intihara kalkıştı.polis geldi ama işinden atan eden olmadı.dediğim gibi ben de bipolarım.

%40 engelli raporum var.%40 bipolar demek çalışmaya tedavi ile elverişli demektir.bana %70 verselerdi öğretmenlik hayal olacaktı.bakanlık atamamı yapsa kurum yapmazdı.zaten istihdam edilebilir raporu alamazdım o oranla.çünkü %70 bipolar demek çalışamaz demektir.yine de TSK prosedürlerini bilemiyorum.

Üst Alt