Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeliyim. Görev başında hastalandım ve ilişiğim kesildi! Emeklilik..?

uzm00

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tsk Sözleşmeli askerim. Görev başındayken bi hastalık cıktı Gata ya sevk edildim 55 gün yattıktan sonra tskda görev yapamaz raporu verildi . belli bi süre sonra Ankara K.K.K gittim bana sen emekli emekli oldun maaşın baglanacak tazminatın yatacak ve tüm evraklarını SGK ya gönderdik dediler.
4c emeklilk işlemleri evrak takibine baktıgım zaman 5 farklı dosya var geldigi yer K.K.K . yazıyor ve hepsinde TAHSİS yazıyor detayını göremiyorum.
İlk birligim bana benım ilişigim kesildigini söyledi ama sigortam var . Maaşım yok ? tam 2 yıl oldu bekliyorum işlemlerimin sona ermesini.

MSB dahi tüm kurulun imzası da var raporda . Dilekçe dahi yazdım emeklilık daire baskanlıgına ama daha bi yanıt gelmedi . SGK sisteminde malulıyet kararı verildi . diye yazıyor ve işlemlerim son aşamada oldugunu ve bana maaş girişin yapıldı geçici süreligine durduruldugunu söylediler.
Tanı Erişkin Still Hastalıgı/ Hastalıgımın kodu B/37 .

En saglam bilgiyi K.K.K verdi ama bilmiyorum. 1 yıl 2 ay görev sürem var aynı zamanda . Göreve geri dönüş için Bimerden dilekçe dahi yazdım ama olumsuz yanıt geldi.Yani kendi istegimle bırakmadım .Bu hastalık sonucu verdiler raporu.

Etrafımdakı insanlar prim ve hizmet süren yoksa yapmazlar gibisinden konusuyorlar. Sizce ;

1.PRİM GÜNÜN YOK GEREKEN HİZMET SÜREN YOK NE HALİN VARSA GÖR DEYİP BANA SIRTINI DÖNERLER Mİ ?

2.Yoksa onlarda benı bırakmaz mı ?

valla sgk bu dönemde ohal ile her türlü olumsuzluğu yapar.mahkeme ancak çözer odA ZAAMAN ALIR

uzm00

1 yıl 2 aylık sigortalılık süresi malulen emeklilik için yeterli değil. Daha öncesine ait sigortalılık var mıydı?

Bir de emeklilik sürecinin 2 yıl sürmesi çok anlamsız. Olumlu-olumsuz şimdiye kadar çoktan sonuçlanmalıydı ve sonuç size bildirilmeliydi

OturanBoğa Valla bende anlamadım . Hala sigortam var devam ediyor ne yapmaya çalışıyorlar onuda bilmiyorum. en son sordurdugumda bilmem ne tarihinde malulıyet kararı verildi. dediler devamı yok . önceden bi dilekçe yazmıstım 170 aracığıyla evrak kaydı yapılmış incelemeye alınmış diye yanıt geldi . önceden de 200 gün prim var .

uzm00

Allah Allaaah. Çok saçma bir durum. Sigortanız nasıl devam ediyor onu da anlamadım. 1800 prim olmadan malulen emeklilik mümkün olmaz.

Bence BİMER aracılığıyla bir daha sorun evrakın akıbetini

Tsk da olay biraz farkli oluyor galiba . Benim bir tanidigim var . Uzmn cvs. Kitaya cikmadan once egitimde sakatlanmis . Sonra cocugu emekli etmisler diye haberini duymustum

GAZİ'lik türü bir maaş emekliliği olabilir mi?

Ya da ona benzer bir şey?!

TSK'da da olsa, bu kadar az prim ile malulen emeklilik imkansız.

2.5, hadi bilemediniz 3 yıl sigortalılığınız var diyelim. Süre ve prim sayınız çok az.

Enteresan bir durum.

@OturanBoğa @temadai Bugun e devlete 4c emeklilık evrak takibine 1 dosya daha eklenmiş . geldigi yer ÇSGB dan gelmiş toplam 6 dosya var bununla birlıkte hepsinde TAHSİS yazıyor ama içerigini görünmuyor .

@Kalem Abla bi yardımcı olur musun ?

İşlem süreci neden bu kadar uzun sürmüş anlamadım sizin dosyalarınızı primsiz aylıklar daire başkanlığına yönlendirip oradan da emekli edebilirler. Emeklilik olacaktır bu konuda tereddütünüz olmasın. İşlemi hızlandırmak adına Ankarada dosyaları takip edecek birini bulabilirseniz iyi olur.

@uzm00 "Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamaz" kararlı rapor düzenlenmiş hakkınızda. emekliliğe sevk edileceksiniz bu durumda. TSK'de çalışmanız mümkün değil.

prim günleriniz yeterli değilmiş. lakin görev yaparken de malul duruma düşmüşsünüz. başlarından savmayacaklar merak etme ablası. komutanlığın ne dediyse o:)
...
e-devlet şifreniz varsa sağlık provizyon sorgulaması yapmanızı isteyeceğim sizden: https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

e-devlette SPAS sorgulama yaptıktan sonra ekranda görünenleri (kimlik bilgilerinizi saklayarak) buraya kopyalayın lütfen.

Kalem Şöyle yapayım abla

Tescil Kapsamı4/c 5510 Sayılı Kanuna Tabi Çalışanlar

GSS Kapsamı60/a-1 kapsamında sigortalılar (4/a, 4/c sigortalı çalışanlar)

Sigortalı Türü:Çalışan

Durum:Müstehaktır, provizyon alabilir.

@uzm00 ablacım sen sigortalı çalışan görünüyorsun hakikaten. sigortan devam ediyor:)

e-devlete tekrar girip SGK tescil ve hizmet dökümüne bakabilir misin? https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu

hizmet dökümü açılınca "sigorta kolu", "sigorta statü" ve "iş yeri no"da ne yazıyor bana yazar mısın? özellikle ilişiğin kesildikten sonraki yıllar (2017 ve 2016 yılı sanırım) için istiyorum.

Kalem abla Kısaca Sigorta durumu : Kamu idaresi içi Nakil ( AKTİF ) . Kullanıcınızın 5510 Sayılı Kanun gereği Sigortalı Tescil4c Bilgisini Görüntüleme yetkisi yok...

@uzm00 ablası bir kurnazlık yapıp hizmet dökümünden bazı bilgilere ulaşmak istedim ama mümkün olmadı:) öğrendiğim bilgilere göre de mevzuatı tarayacaktım.

ablası senin TSK'daki işlemlerin tamamlanmış. MSB bile onay vermiş. "TSK'de görev yapamaz" kesin işlemli raporun tamam. maluliyetin SGK tarafından onaylanmış.

tek sorunun primlerin nasıl ödeniyor? başta da dediğim gibi yeterli düzeyde emekli mevzuatına hakim değilim. detaylı bilgim hiç yoktur. vaktim olsa mevzuatı tarardım.

bir şekilde sen aktif çalışan görünüyorsun. emeklilik işlemlerin başlatılmış ama sonra da durdurulmuş. prim ödeniyor(nasıl ödeniyor bilemiyorum). en iyisi sen baglı olduğun sgk müdürlüğüne gidip bu durumun açıklanmasını iste. yanlış bir şey yok da dayanaklarını merak ettim ben:)

ha bir de kendi kuvvet komutanlığının emeklilik biriminden de sorgula bu durumu. elimde veri olmadan ben sana buradan yardımcı olamıyorum gördüğün gibi... gelişmelerden de haberim olsun.

telefonla sormaya kalkma. bizzat gidip öğrenmeye çalış.

@Kalem Valla bende nasıl oluyor bilmiyorum. Ankara ya kadar da gittim işi öğrenmeye ordakılerde bi bilgi sahibi değil ekranda gördüklerini söylediler sadece içerigini göremediler belkıde gördüler söylemediler onuda bilmiyorum.

K.K.K dedigi tek şey bana emekli oldun maas baglancak işlemlerin sürüyor demişlerdi. SGK da işlemlerin son aşamada diye ama hangi aşamada oldugunu göremiyorum dedi. Dosyam kım de onuda bilen yok ama E devlette 4c Emeklılık evrak takibinde bişeyler dönüyor :) Yapmam tek şey beklemekmiş. Bu kadar Geç olmasının sebebi bence Darbeden kaynaklı aynı zamanda OHAL daha bitmedi . Bekliyelim bakalım ne olacak ::)

En son 170 aracıgıyla dosyamın ne aşamada diye dilekce yazmıstım. Evrak kaydım yapıılmıs

Dosya incelemeye alınmıs . hemen hemen 1 hafta sora En son ÇSGB den gelmiş durum tam olarak bu..

4c Emeklılık işlemleri evrak takibinde olan dosyalar fakat detayı görunmuyor ::)

Geldiği Yer;

KKK-SİVAS varide tarihi vs.. Evrak Açıklama TAHSİS

KKK varide tarihi vs.. Evrak Açıklama TAHSİS

ELDEN varide tarihi vs.. Evrak Açıklama TAHSİS

ÇSGB varide tarihi vs.. Evrak Açıklama TAHSİS

uzm00 ya sen komutanlığa ilişiğin kesildikten sonra sormuşsun. sonradan sordun mu?
yahu sen aktif çalışan sigortalı görünüyorsun. bunun nasıl olduğunu hiç sormadın mı?
acaba kurumun bir şekilde primlerini mi ödüyor?:) diyecem ama nasıl oluyor?:)

emekli olacaksın. onda şüphe yok. prim sorununu nasıl çözüyolar onu merak ettim ben.
okullar tatil olur olmaz ben bu işi araştıracağım. o kadar merak ettim ki anlatamam. vaktim olsa, sabahlara kadar mevzuat tarayacağım.

Kalem sordum onuda tabi ama onlarda bilmiyor . benim iş baya karışık :) amaan yatsın sigorta en azından tedavi ilaçlar falan ücret ödemiyorum. üzümünü yiyorum suan :)

bence sen bu işi öğrenmeye çalış. özellikle SGK'dan öğrenmeye çalış. bizzat git yetkili birinden öğrenmeye çalış. gelişmelerden de haberim olsun:) ben de bir şey bulursam paylaşırım buradan:)

Kalem abla bimere dilekçe verdim tekrardan hem göreve geri dönüş için hemde emeklılk işlemleri için . Emekli olacagıma dair hiç inancım yok ama göreve geri almazlar mı geri hizmet olarak ? Farz edelim kı emekli olmadm mahkeme ile mı ugrasıcam ? Bana mahkeme falan boş geliyor bi yandan en sağlamı tüm haber ajanslarını çağırmak işi kökten çözmek . Tabi başından sağarlarsa böyle yapıcam ne dersin ?

uzm00

Süreç akıl almaz gelişmelerle dolu. Mantıklı bi açıklaması yok bunların :) Umarım sonu da güzel olur... Lütfen gelişmelerden haberdar edin.

Sözleşmeleri sağlık nedeniyle sona eren uzman erbaşlardan; sözleşmenin sona ermesine neden olan sıhhî arızalarının tedavisine devam edilenlere (bu haktan yararlanacak uzman erbaş tarafından sözleşmenin sona ermesine neden olan tedavisinin devam ettiğinin askerî hastanelerden alacağı ve onaylatacağı raporla belgelendirdiği sürece), sözleşme sona erme tarihinden başlamak şartıyla on iki ayı geçmemek üzere tedavi süresince, görevdeki emsallerinin almış oldukları net maaşların (27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinde belirtilen ek tazminatlar ile 14/7/1964 tarihli ve 500 sayılı Kıbrıs'a Gönderilecek Türk Askerî Birliği Mensuplarının Aylık ve Ücretleriyle Çeşitli İstihkakları ve Birliğin Başka Giderleri Hakkında Kanuna göre ödenen tazminat ile yabancı dil tazminatı hariç) üçte iki (2/3)si, her ay, sağlık yardımı olarak kurumlarınca ödenir.

Bu ödemeden hiçbir kesinti yapılmaz. Ancak, sözleşme sona erme tarihinden itibaren on iki ay içerisinde sözleşmenin sona ermesine neden olan sıhhî arızasından dolayı, 5434 sayılı Kanuna göre malûllük aylığına hak kazananlara, hak kazandıkları tarihten itibaren söz konusu yardım kesilir.

Bu husus sağlık yardımını ödeyen birlik tarafından takip edilir. Ödemeler uzman erbaşın son görev yaptığı birlik tarafından (birlikleri lağv edilen uzman erbaşlara bir üst birlik tarafından) hastanelerden alınan raporlara göre, sözleşmenin feshedildiği tarihi takip eden ay başından itibaren, belgelerin tanzimi sırasında geçen süreler için hak edilen sağlık yardımı da dikkate alınarak bütçenin, "Sağlık Amaçlı Transferler" ekonomik kodundan ödenir. Geçmiş süreler için yapılacak ödemelerde; ait olduğu aydaki katsayılar dikkate alınır, faiz ödemesi yapılmaz.

kolay gelsin

@Kalem @OturanBoğa birliğimden öğrendiğim bilgiye göre malulen emeklılık işi iptal olmuş . Prim yetersiz oldugundan dolayı maaş baglanmıyacakmış yaş da olmadıgından dolayı tazmınat ödenmıcekmiş. Herşey tahmın ettigim gibi oldu . hem TSK hem bu devlet bana sırtını döndü haklı oldugum halde haksız duruma düşürdüler. Hem sağlıgı hemde meslegi kaybettik.

Avukatla görüştük ondanda bişey cıkmadı. Yaralanman gerekiyor kolunun bacagının kopması gerekiyor anca öyle bi hakkın olur deyip gönderdi. bende kı bu romatizma ceşidi nasıl oluştugu meydana gelmediği, belli olmadıgı için herhangi bir hakka sahip değilmişiz. eğer kurşun yiyip sana böyle sonuc verselerdi hakkımız cok olurdu dedi. Net olarak şu : Kol bacak kopacak kör olacan kulak kopacak paramparça olacan anca öyle hakkın oluyor. Sen bu iş için hayatından vazgeç kalbini sök at en ufak bi yere düşmende git başının çaresine bak desinler. Sonra neden insanlar bu devlete düşman oluyor. Sebeplerden biri de bu işte. Diyeceğim bu kadar Herkere Tşk ederim Yardımları için.

Üst Alt