Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da 11 yıl hizmeti olan kişinin adi malulluk hakkına dair..?

suabi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Abim 11 yillil deniz sinifi subay.Hipertansiyon tanisi ile sinif degisikligi raporu aldi.Adi malulluk hakki taninacak mi?Yani bu standart bi hak mi yoksa sgk nin degerlendirmesine mi bagli olacak?

standart bir hak çünkü abin tsk sağlık yönetmeliğine bağlı

Aslinda ortak bi is kurmayi dusunuyoruz ama o emin olamiyor. Onlarin yonetmeliginde (yeniden siniflandirma yonergesi) sinifDegisikliginde malulluk hakkinda net bisey yazmiyormus. SGKonay verirse diyormus. Abim icin hava hos O hep belki diye konusuyo. Ama benim de gelecegim o ise bagli. Bu isi iyi bilen birisi (ozi612 yanlis anlama lutfen) dayanaklarina gore (yonerge, yonetmelik, kanun) anlatirsa...Gelecegimi o ise gore kurcam.

abine geçmiş olsun sınıfında görev yapamaz raporu verildiyse sınıf değişikliği yaptırılır muhtemelen topçu, güvenlik, hizmet taburlarından birinde görev yaptırılır emekli olabilmesi için tsk da görev yapamaz raporunun verilmesi lazım ha şuda var bu rapor verilse dahi tsk sağlık yönergesinde hipertansiyondan emekli edilir ibaresi bulunmadığı için m.s.b. sağlık daire başkanlığı tarafından yanlış karar olarak değerlendirilip iade edilir burada düşük bir ihtimal onay görse dahi sgk tarafından red edilir

Demirc arkadasim yanlisanlama ama eksik bildigin bi taraf var. Benim abimden ve forumlardan ogrendigim sinif degisikligikarari verilen kisiye iki secenek sunuluyormus:- Yardimci sinif olarak devam etmek- Adi malul olarak emekliye ayrilmakOgrenebildigim kisinin ikisinden birini tercih etmesi gerektigi.Asil ogrenmek istedigim bazi ciddi rahatsizliklara gore hipertansiyonbasitmis gibi gorunuyor. SGKnin onay vermeme ihtimali var mi?Varsa onlarin degerlendime kriterleri neler?

Kişi "ben malulen emekli olmak istiyorum" diyorsa ve ilgili yönetmelikte durumu maluliyeti gerektiriyorsa, SGK hiç bir sorun çıkartmayacaktır.

Sinifi gorevini yapamaz raporu = sinif degisikligi (eger kisi isterse de maluliyet) OturanBoga dogru anlamis miyim? Idiyot seviyesinde sorular soruyorum cunku benim icin cok onemli ve asiri derece bilgi kirliligi varSimdiden cevap icin tesekkurler.

Maluliyetten kastim malulen emeklilik

Üst Alt