Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da görev yapamaz kararı almadığım için malüllük müracaatım kabul edilmeyecek mi?

Hisar0619

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar sgk alakali sikintim var bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim

2000 ile 2002 ylinda uzman erbas olarak gorev yaparken sozlesme yenilemek icin heyete girdim heyette bir sikinti cikti bana 6 ay istiraat verildi sozlesme bitimine 2 ay kalmisti

ozaman 2 aydan fazla istiraat alindiginda ilisik kesiliyodu benimde 6 ay istiraat bitmesini beklemeyip 2 ay sonunda ordudan atildimhastaligim tsk saglik yonetmenliginde maluliyet arz ediyo prim gunum yetmedigi icin emekli olamadim

5 aralik 2017 yilinda sgk yonetmenlik degisikligiyle hakkinda maluliyet karari verilmis lakin eksik prim nedeniyle emekli maasi baglanmayan kamu personeli bu eksik gunu 4a ve 4 b den tamamlayip emekli olur dendi bende buna istinaden kamu emekliler birimine basvurdum

bana sen 6 ay sonunda tsk da gorev yapamaz almamissin sgk senin hakkinda maluliyet incelemesi yapmamis diye maluliyet incelemesini yapmasi icin suan calistigim ssk ya gonderdi lakin ssk kendi mevzuatina gore karar vereceni soyluyo

ssk mevzuatina gore emekli olamiyorum benim hastaligim hala devam ediyo ne yapmam lazim bilginize ihtiyacim var

Elindeki raporlar la beraber SGK müracaat edeceksin hastaneye sevk isteyeceksin ve hastaneden askerliğe elverişli değildir raporunu aldinmi senin iş tamam kardeşim

Hisar0619

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda en son sigortalılık hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. sgk mevzuatına göre belirleyici olan ise maluliyet cetveli'dir.

Bülent bey sizden bi konu hakkinda bilginiz varsa yardim istiyorum

2000 2002 yillari arasinda uzman erbaslik yaptim saglik nedeniyle 6 ay istiraat sonucunda ilisigim kesildi
5 aralik 2017 yilinda sgk yonetmenlik degistirdi kamudan malul olup prim gun sayisi eksik oldugu icin maas baglanmayanlar diger sigorta biriminden eksik gununu tamamlar emekli olurlar seklinde
ben de kuruma basvurdum emeklilik icin
kurum 2002 yilinda hakkimda emeklilik incelemesi yapmamis 6 ay istiraatten sonra tsk da gorev yapamaz almam lazimmis hastaligim tsk saglik yonetmenliginde malul ssk da malul degil kamu emeklilik birimi maluliyet incelemesini suan calistigim 4a yapsin diyo 4a da malul degilsin diyo

ne yapmam lazim simdiden tesekkur ederim

Hisar0619

SSK (4a) statüsünde emekli olacaksanız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu ve sonra da ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elede etmelisiniz.
sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor gerekir.

Emeklilik tarihini belirleyebilmek için şu bilgilere ihtiyaç var:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Idare mahkemesine itiraz edip iptal davası acman gerekiyor kazandığında sgk evraklarını incelemek zorunda

Saolun arkadaslar ssk dan red geldi cunku ssk mevzuatina gore malul degilim zaten avukat ordudan saglik nedeniyle ciktiginda kamu emeklilik kurumu seni hastaneye sevk yapmamis hakkimda hicbir islem yapmamis kurumun hatasi var diye soyledi suan ankara idari mahkemesine dava actik

Üst Alt