Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tsk'da görev yapamaz raporluyum. Kalbimde delik çıktı. SGK malüllük vermedi!?

jossef

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.
Ben KKK'lığında görevli onsekiz yıldır aktif çalışan 1998'li Bkm. Astsb'yıyım . Branşım oto teknisyeni 12.08.2015 tarihinden beri GATA ANKARA' dan bana verilen 1-Q21.0 Ventriküler Septal Defekt (Müsküler) tanısına istinaden D/42 F-13 kodlu karar ile TSK'da görev yapamaz raporu aldım ve sıhhı izne ayrıldım.
Uzun bir süreden beri beklediğim evrak en sonunda bugün yani 03.01.2016'da görevli gözüktüğüm birlikteki adresime geldi. Evrakta tekrarları ve diğer benzer ifadeleri çıkarırsak aynen söyle yazıyor.
Sosyal Sigortalar Kurum Başkanlığının Kamu görevlileri emeklilik dairesi başkanlığından tarafıma 03.12.2016 tarihinde gönderilen yazısında GATA Hastanesince 12.08.2015 tarihinde düzenlenen sağlık raporu 21.11.2016 tarihinde incelenerek TSK görev yapamaz raporuna esas kalp rahatsızlığının Ventriküler Septal Defekt (VSD) doğumsal kökenli olması, santığa tabi göreve atanmadan da önce mevcut olduğu tıbben bilinmesi nedeniyle,5434 sayılı kanunun 44 maddesinin 3. fıkrası uyarınca bu hastalık nedeniyle bu kanunun malullüğe ilişkin hükümlerinin uygulanamayacağına karar verilmiştir diyor.

Şu an itibarıyla bana halane birliğimden, ne kuvvetten , ne Genelkurmay'dan, nede Milli Savunma Bakanlığından bir bilgi yada tebligat gelmedi fakat TSK'da görev yapamaz kararlı raporum olduğu için yüzde doksan bir daha asla Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışamayacağım. Beni sıkıntılı günler bekliyor.

Sizlere ufak ve basit bir sorum var sayın üyeler . Benim durumum ne olacak, ben ne yapmalıyım. Kaç gün içinde nasıl bir dilekçe ile Yüksek sağlık kuruluna itiraz etmeliyim.

@OturanBoğa @Kalem @aff @Hollowman33 @MAHİRKARA
Yardımcı olur musunuz?

jossef

Temelde bu gerekçe olamamalı. Yani bir hastalığın doğuştan olması sizin malulen emekliliğinize mani sayılmamalı. Çünkü doğuştan rahatsızlık olsa da bu rahatsızlık bugüne kadar çalışmanıza mani değilken artık çalışmanıza mani oluyor... Bu mantıkla karara itiraz etmelisiniz. Yine olumsuz karar çıkarsa, bu defa dava süreci başlatmanızı öneririm.

Bir de, hizmet süreniz yeterli ise malulen değil de erken Yaşlılıktan emekliliği düşünebilirsiniz?

İlginize teşekkürler İtiraz için aşağıda ki şekilde bir dilekçe yazdım. Sizin tecrübenize göre şunuda yazın dedğiniz eksik bir nokta ya da burası gereksiz dediğiniz bir yer var mı?

TC
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Müdürlüğünüze bağlı Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı tarafından .............tarihinde kaleme alınan ve .........../.....sayılı ve Sağ. Kur. Kararı konulu yazınız tarafıma 09.01.2016 tarihinde posta ile ulaşmıştır.
Yazınızda K.K.K. tarafından kurumunuza yazılan yazıya istinaden GATA Hastanesi tarafından .......... tarih ve ......sayılı TSK' da görev yapamaz kararı ile sonuçlanan rahatsızlığımın 5434 sayılı kanunun malullüğüne ilişkin hükümleri çerçevesinde tarafıma uygulanamayacağını açık bir şekilde belirtmişsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumunun Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Dairesi başkanlığınca tarafıma gönderilen yazıda da belirtildiği üzere 5434 sayılı Kanunun 44/3'üncü maddesine göre; malul sayılmama için, çalışan kişinin rahatsızlığının sandığa tabi göreve girişinde malul sayılmayı gerektirecek nitelikte olması gerekmektedir. 1994 yılında askeri okula girmemle birlikte, askeri okula kabul sağlık muayenesi ve Astsubay olur kararlı sağlık muayenesi dahil olmak üzere statüye giriş ve statüde çalışma sürem boyunca pek çok sağlık kontrolünden geçmiş olmama rağmen, hastalığımın 2015 yılı Ağustos ayında GATA hastanesinde tespit edilmiştir.

Doğuştan geldiği belirtilen, statüye girerken tarafımca bilinmeyen, hatta statüye girmeden önce ve girdikten sonra yapılan ek'te tarafınıza sunduğum bir çok sağlık kontrolleri ile muayenelerde de tespit edilemeyen rahatsızlığımın söz konusu olabileceği, hukukun iyi niyeti koruduğu, kötü niyetten yoksun bir şekilde statüye girdiğim için statüde tanınan sosyal güvenlik haklarından yararlandırılmam gerektiği, bu nedenle 5434 sayılı Kanunun 44/3'üncü maddesinin Anayasa'nın 60'ıncı maddesine aykırı olduğuna inanmaktayım.
Ayrıca daha önceden çalışmama mani olmayan ve tespit edilemeyen rahatsızlığımın artık çalışmama engel olduğu GATA hastanesinde görev yapan doktorlarım tarafından hakkımda düzenlenen sağlık raporunda "TSK'da görev yapamaz" kararı ile de çok açık olarak belirtilmiştir.

Yukarıda size saymış olduğum sebepler ve TSK' da görev yapamaz kararı ile sonuçlanan sağlık raporu sonucunda devletim ile milletim için 18 yıl boyunca en ufak bir ihanet emaresi göstermeden görevimi en zorlu şartlarda en iyi şekilde şerefimle yaptığım Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine bir daha asla geri dönemeyeceğim ve bu yüzden, ailemle birlikte büyük maddi/manevi sıkıntılar yaşayacağım için kurumunuzca hakkımda .........tarihinde kaleme alınan ve ........./.......sayılı ve Sağ. Kur. Kararı konulu yazınızla tarafıma iletilen sağlık kurul kararınıza itiraz ediyorum. Durumumun şahsımın da hazır bulunduğu kurul görüşülmesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulunca tekrar değerlendirilmesini ve maluliyetimin onaylanarak mağduriyetimin giderilmesini arz ve talep ediyorum. 10.01.2016

@OturanBoğa yukarıda ki dilekçemi incelerseniz sevinirim.

jossef

Bence gayet uygundur. Umarım mahkemeye gerek olmadan olumlu neticelenir süreç

sgk'ya dilekçenden sonra gelecek cevaba göre kamu denetçiliği kurumuna dilekçe ile müracaat et. mahkeme süreci daha uzun sürecektir. kamu denetçiliği kurumu en fazla 6 ay gibi bir sürede işlemini sonlandıracaktır.

çeleviz
SGK'ya Yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi vermeme müteakiben idare mahkemesine veya kamu denetçiliği kurumuna müracat edip sgk sağlık kurulunun verdiği (Bana tebliğ edilen karar) itiraz edebilirmiyim. Yürütmeyi durdurma yada direk MALULLÜK ALABİLİRMİYİM.

jossef

İtiraz süreci işlerken konuyu mahkemeye taşıyamazsınız. Böyle yaparsanız kuruma kaçma fırsatı vermiş olursunuz. Önce itiraz edin, sonucu bekleyin, sonra olumsuz olursa dava süreci başlatırsınız

OturanBoğa

İtiraz ettim fakat bu süreçte silahlı kuvvetler ilişki kesme belgelerini tarafıma yolluyor. Yani sizin anlayacağınız kendi kurumum benim dosyamın sonuçlanmasını beklemiyor.

jossef

önce kurumuna itiraz dilekçesi yaz. tsk ya ilk girişte tsk syy göre muayene olduğunu, tsk tarafından yetkilendirilmiş sağlık kuruluşları tarafından muayene edilerek kuruma girdiğini, iradenin dışında gerçekleştiğini v.b.sicil dosyandan ilk giriş dahil tüm sağlık muayene raporlarını al. bunlar sana hukuki dayanak oluşturacaktır. daha sonra sgk ve kurum itiraz dilekçen ile birlikte tüm evrakların ile birlikte kamu denetçiliği kurumuna başvur. mahkeme sürecinden daha önce sonuçlanacaktır. bu arada idare mahkemesine ki yürütmeyi durdurma talebi ile başvur. bu sana zaman kazandıracaktır.

merhaba

çeleviz

Burada ki en büyük sıkıntı şu asker kişiler idare ile ilgilili sıkıntılarında mahkeme olarak ilk başvuracakalrı yer. AYİM. Malum AYİM refarandumla kapanma ihtimali var. Sizin anlayacağınız çölde kutup ayısı durumunu yaşıyorum. Yüksek sağlık kuruluna başvurdum. Başvuru yaptığıma dair hakkımda başvurum sonuçlanmadan özlük haklarımla ilgili bir işlem yapılmaması için Hem merkez komutanlığı kanalıyla hemde şahsen iadeli tahahütlü olarak birliğime ve K.K.K. başvuruda bulundum. Ayrıca Milli savunma bakanlığına BİMER üzerinden başvuruda bulundum.

tsk mensubuyum benim kalptede delik varmis yeni ogrendim raporu gitmedin ama muayene olunca yonetmelik karsiligi d42 f 13 vereriz dedi . bakim astsubayi olan komutanm sizdede ayni hastalik varmis sizinle nasil irtibat kurabilirim bi kac sorum olacakti.

Üst Alt