Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da görev yapamaz raporu ile doğumsal hastalık olduğu için emekli olamaz mıyım?

Fırat3510

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 2004 de asb myo ya girdim 2006 da mezun oldum. 2013 yılında subaylık sınavını kazandım ve subay oldum. 2013 yılında piyade okulunda iken sol atrorik böbrek 53 d5 ( tek böbreğin cikarilmasi yada yok hükmünde olmasi) tanısı ile sınıf değişikliği raporu aldım.

SGK tekrar hastaneye sevk etti ve hastalığımın dogumsal mi edinselmi olduğunu sordu. Istanbul gata herhangi bir bulgu olmadığından doğumsal olarak rapor verdi.

SGK 5434 sayılı kanun gereği hastalığın sigortalı olmadan da olduğu için maluliyet hükümleri uygulanmaz dedi. sinifim personel oldu ama malullük verilmedi.

14.12.2018 tarihindeki saglik kurulu raporunda polikistik böbrek teshisi konuldu ve hastalığın diğer böbreği de etkilediğinden Tsk da görev yapamaz raporu verilecek.

Sorum şu polikistik böbrek hastalığı diğer organlarıda etkileyen ve ilerleyen bir hastalık. Yani doğuştan da olsa ben şimdi gorev yapamayacak duruma geldim.

Sgk yine dogumsal olduğu için malûllük vermez mi. 2004 yılından itibaren hastalık ortaya çıkana kadar beş altı adet sağlam raporum var.

İkinci rahatsızlık siz görevdeyken ortaya çıktığı için , bunu tarihsel olarak da evre evre raporlarınızı saklayın. Malullük verilmez ise bu belgelerle iyi bir avukat tutup emekli olabilirsiniz.Ayrica askeri okula girerken ki aldığınız sağlam sağlık raporu ve görev yaptığınız süre içerisinde kaç kez periyodik muayeneye gönderilip sağlam raporu aldıysanız ,bu belgeleri de mahkemede sunun.

Fırat3510

SGK malulen emekli etmemek için çaba sarf eder ama mahkeme yoluyla malulen emeklilik hakkınızı kazanabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü ilerleyen bir hasytalık olması tek başına malulen emekliliğin reddine sebep olmaz.

Üst Alt