Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da görev yaptım ve istifa ettim. Sonra hiç çalışmadım. Emekli olabilir miyim?

EMBOLİ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
tsk da yaklaşık 11 yıl görev yaptım ve istifa ettim. daha sonra gatadan %52 engelli raporu aldım. istifa ettikten sonra herhangi bir sigortalı işte çalışmadım. emekli sandığından malülen emekli olabilirmiyim. normalde %60 gerekiyor ama işgücü kaybı için gerekli. hesaplamalar nasıl yapılıyo. benim 52 sgk da işgücü kaybında 60 ı geçermi

@EMBOLİ

Emekli Sandığı'ndan bir ödeme aldınız mı istifa aşamasında? Bir para alınmışsa, o zaman hizmet süresi sıfırlanıyor. Eğer bir ödeme almamışsanız, bu durumda emeklilik için çalışan ya da isteğe bağlı olarak sigortalı olmalı ve aşağıdaki kriterleri tamamlamalısınız:

son 2520'nin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur:

2008_oncesi.PNG

bagkur.PNG

SSK'dan emeklilik söz konusu olduğunda sakatlık oranı cetveli temel alınır.

ödeme almadım. bildiğim kadarıyla emekli sandığında 10 yıldan sonra bırakırsan istesende vermiyorlar. bu durumda malülen emekli yapmazlar mı yani erken emekli mi olurum sadece

Bu çizelge 2008 den sonra ise baslayanlar icin degilmi benim 2003 baslangıç

EMBOLİ

1261 gün ssk'Lı çalışan statüsünde sigortalı olursanız, yukarıdaki ilk tabloya tabi olarak erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Durumunuz için hangi oranda rapor alacağınız sakatlık oranı cetveli'ne göre belirlenir. Rapor aldığınızda sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmalısınız. Bu hakkı elde ettiğinizde, yukarıdaki cetvele göre emekliliğiniz belirlenir.

Üst Alt