Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da memurum. Engelli raporu alınca kurum emekli etmek istiyor!?

Aytektek

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende askeriyede calişiyom memur olarak işe girdikten sonra engeli raporu aldım ve kurum benimle ilgili isdedim dışında emekli sandığına engeli emeklilik durumunu sorup görüş istemiş bu ne anlama geliyo

TSKnın sağlık yönergesi farklıdır
Görevini yapıp yapamayacağını ortaya çıkarmak için hastaneye sevkedebilirler bu yetkileri var, maluliyet tespiti için gönderebilirler

2012 yılı Anayasa Mahkemesi Kararınca ; 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu'nun 10. maddesinin (C) bendinin iptaliyle sivil memurların asker kişiliği son bulmuştur. Dolayısıyla diğer memurlar gibi 657 sayılı kanuna tabidir.

Çok detaylı ifade etmemişsiniz ama ben o rapordan hakkında menfi bir karar çıkacağını sanmam zira engelli memur olarak görevine devam edebilirsin. Aytektek beta

cicikıs

Soyle anlatayim 2001 li memurum 2018 de devlet hastanesinden yuzde atmis yedi engeli raporu aldim seker tansiyon bel fitigi piskiyatri raporu rapor surekli raporu alinca engeli haklarindan yararlanmak istiyorum diye kuruma verdim kurum tsk ben raporu verince tsk emekli sandigi saglik kuruluna engeli emeklilik kanununu 39/j ye gore engeli memur lugu emekliligi icin gorus sormus onlarda kamu emeklileri saglik kuruluda ara karar almis hakimda ben kuruma asli gibidir hastane onayli raporu vermistim saglik kurulu aldigi ara karar dorultusinda raporumun aslini istedi hem kuvet hem saglik kurulu aradim saglik kurulu bilgi vermedi

acaba ogrenmek isdedigim saglik kurulu kurum muracatina binayen benim raporumu engeli emeklisi olur gorusu vermek icinmi aslini isdedi cunku benim isdegim disinda kuvet kuruldan engeli emekliligim konusunda gorus istemis beni kurum emekliligemi sevk etmek isdiyo cunki raporumda pikiyatri var yuzde kirkbes pisikoz acil yardim lutfen

Ben daha önce bir devlet memurunun zorla emekliliğe sevk edildiğine hiç şahit olmadım. Hangi kadroda çalışıyorsun bilmiyorum ama en fazla artık o kadroda çalışamayacağına dair tayin olman için kullanabilirler. Kurumdan gelecek yazıya göre hareket edersin evham yapma bence.

Herkese merhaba tsk memurum 2001 li rahatsızlığımdan dolayı 2018 yılında devlet hastanesınden seker tansıyon bel fıtığı ve psikiyatrı olmak üzere yüzde atmış yedi sürekli engeli raporu aldım engeli memur haklarından yarlanmak isdiyorum diye kuruma verdim küvet benim bilgim ve isdedim dışında emekli sandığına saglık kuruluna kanunun 39/j göre engeli emekliliğimle ilgili görüş sormuş saglık kuruluda bi karar almış bana söylemiyorlar şimdilik raporumun Aslı gıbıdır hastane onaylısını vermiştim ne karar aldıysa saglık kurulu raporumun Aslı'nı isdiyolar şimdi kurum küvet aldığım engeli raporum dolayısıyla beni emekliliğe sevk edebilirim piskiyatrik rahatsızlığım yüzünden pisikozdan 45 aldım

Üst Alt