Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da muvazzaf askerim. %50 raporumla erken Yaşlılık emeklisi olabilir miyim?

Asilsevdam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar

2001 mezunu muvazzaf askeri personelim
%50 engelli raporu aldim 1 ay once

size sorum acaba yada takilmadan bu raporuma istinaden emekli olabilir miyim olursam ne zaman olabilirim

malulen istemiyorum hizmet suremi tamamladiktan sonra yasa takilmadan olabilir miyim

herkese saygilar

Asilsevdam

arkadaşım önce engelli raporunu al. daha sonra raporuna ek 5510 say.yasanın 28.maddesine göre emekli işlemlerinin yapılmasını içeren bir dilekçe ile kurumuna müracaat et. daha sonra kurumun tarafından dilekçenin sgk ya gönderilmesini talep et. engelli oranının sgk tarafından uygun görülmesi neticesinde emeklilik hakkın saklıdır. emekli olmak veya çalışmak senin iraden içerisindedir.

Slm ark.benim %50 engelli raporum var surekli vergi indirimi icin yolladim acaba oran dusuk gelirse erken emeklilik hakkimi kaybedermiyim memurum tekrar rapor almam gerekirmi tsklre herkese

4c statüsünde askeri personelse vergi indirimine gerek yok.dilekçeni 5510 28. maddeye göre yaz. sgk ya iletilmesini ilave et.rapor oranın uygun görülürse emeklilik hakkını elde edersin.

Üst Alt