Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'dan adi maluliyetten emekliyim. Vazife malulluğu davası açabilir miyim?

komutan66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2005 yılında D 42/ F -10 2.derece aort yetmezliğinden malulen emekliye ayrıldım.
15 yıl görev sürrelerim içerisinde her yıl sağlam raporu almakta iken 2.derece aort(damar genişliği 5mm. kapakçıkta deforme) yetmezliği tanısı ile malulen emekliye ayrıldım.
vazife malulluğu olabilirken neden adi malulluk derecesi verdiler. bunu tekrar düzelte bilmem mümkün mü emsal teşkil eden bir dava var mı

yardımcı olabilecek arkadaşlara minnettar kalırım.

komutan66
geçmiş olsun
benim şahsi düşünceme göre vazife malülü sayılmazsınız, dava açsanız bile kaybetme oranınız çok yüksek ,
neden derseniz sgk şu durumlarda vazife malulü sayıyor
Vazife malulü sayılma ve yararlanma şartları (Kamu Görevlilerinin TahsisYardımlarına İlişkin Tebliğ)...
MADDE 12 – (1) Kamu görevlilerinden Kanunun yürürlük tarihinden sonra ilk defasigortalı olanların malullükleri;
a) Vazifelerini yaptıkları sırada,
b) Vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine aitbaşka işleri yaparken bu işlerden,
c) Kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken,
ç) İdarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında,
d) İşyerinde herhangi bir nedenden dolayı meydana gelen kazadan,doğmuş olması halinde veya vazifelerini yapamayacak derecede hastalığauğrayanların, hastalıkları kanunlarında tayin edilen sürelerden fazla devam edenlerin,hastalıklarının mahiyetlerine ve doğuş sebeplerine göre vazife malullüğü durumu, Kurumcaoluşturulan Vazife Malullüğü Tespit Kurulu tarafından karara bağlanır ve vazife malullüğükabul edilenler hakkında Kanunun 47 nci maddesi hükmü uygulanır.

kazazede kardeşim dediklerin doğruluk payı olabilir ama benim bir arkadaşım benimle birlikte oda behçet hastalığı teşhisiyle adi malul olarak emekliye ayrıldı dava açarak gazi lik hakkını elde etti.şuanda emeklilik hakları değişti ve gazi statusunde maaş almakta.açtığı davada göreve başlarken sağlık problemi yaşamazken hemde devletin en sağlam kurumundan yıllık rapor alarak bu uygulama sürekli yapılmakta ve görev devam ederken behçet hastalığına yakalanması meslekte ien oluşan bir vaka değilmidir hal böyle iken sağlam başlayıp mesleğe hastalanan kişi meslekte hastalanmış olmuyormu.o zaman vazifede bu hastalık başına gelmiş oluyor.benim durumumda aynı hiç birt sorunum yokken kalp damarlarımda genişleme ve aort yetmezliği tanısı konuyor ve doğal olarak meslekte karşılaşıyorum .davayı bu yöne açtı ve sağlam dikkatli bir avukat sayesinde bu hakarını aldı.bende buradan daha başka emsal varmı diye araştırıyorum.yinede açıklamaların için tşk ederim.

Üst Alt