Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'dan istifa ettim. Şartlarım olmasına rağmen emekli edilmiyorum!?

Cem3426

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1997 yılında silahlı kuvvetlerde astsubay olarak işe başladım.
2012 yılında %48 engelli raporu ve vergi indirimi aldım.
Ağustos 2015 yılında emekli olmak için başvurdum.
K.K.K.lığı engeli emekli olamayacağimi söyledi. Ben de istifa ettim.
Daha sonra emekli sandığına emekli olmak için başvurdum. Emekli sandigi, bana emekli olabilmem için çalışırken, çalıştığım kurumun en üst makamından onay verilmesi gerektiğini söyledi.
Şuan tüm şartları taşımama rağmen emekli olamıyorum.

Şimdi ne yapmam gerekir.

Cem3426

bende seninle aynı durumdayım. iletişime geçmek istiyorum. bende 1991 astsb.yim. %50 engelli raporuma istinaden sgk ya başvurdum. gelen sonuçta 5434 sayılı kanunun geçici 4 maddesıne göre işlem yaptıklarını ve engelli emekliliginden çalışanların yararlanacağını belirtiler. ben de verdikleri cevabın kamuya ilk girişte sakat kadrosundan girenleri ilgilendirdiğini bu nedenle 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre işlem yapılmasına yönelik itiraz dilekçesi gönderdim. şu an beklemekteyim. tecrübelerimizi paylaşmak adına özel mesaj yazarsan iletişime geçebiliriz.

Benzer deneyimi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz...

bende aynı durumdayım çeleviz son durum nedir.Nasıl bir yol izlediniz.deneyimlerinizi paylaşırdanız sevinirim

ben bypass tan sonra emeklilik için müracaat eetim lakin red kararı verildi.Akabinde itiraz ettim bendeki tüm hastalık ve arızaları yazmamışlardı.Onların belirleyeceği bir hakem hastane istedim.Bakalım bekliyoruz.

hukuk devletiyiz mahkemeye başvurun hakkınız olan alın

19 yil tsk hizmetim var. 2 yildir kendi istegimle ayrildim. Hastane bana yuzde 67 rapor verdi. Rapor elime ulasinca basvuracam bakalim nolacak.

uzman60

Hayırlısı olsun inşallah kabul ederler.Benim raporu reddettiler bende itiraz ettim.Bakalım hayırlısı olsun

Calisiyormusunuz kac yil hizmet var meslek nedir

çlısşmıyorum .1yıl önce istifa ederek ayrıldım.16 yıl hizmetim var.yıpranma ile 19 yıl 3 y hizmetim görünmekte.

Bakalim bende bu hafta muracaat edecem. Nasil bir dilekce yazmaliyim. Gereken evrak nedir

çeleviz bugün bir mesajınızda "emekli oldum" şeklinde bir mesajınızı gördüm sanki?
yukarıda şöyle bir mesaj yazmışsınız "[SIZE=1]bende seninle aynı durumdayım. iletişime geçmek istiyorum. bende 1991 astsb.yim. %50 engelli raporuma istinaden sgk ya başvurdum. gelen sonuçta 5434 sayılı kanunun geçici 4 maddesıne göre işlem yaptıklarını ve engelli emekliliginden çalışanların yararlanacağını belirtiler. ben de verdikleri cevabın kamuya ilk girişte sakat kadrosundan girenleri ilgilendirdiğini bu nedenle 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre işlem yapılmasına yönelik itiraz dilekçesi gönderdim. şu an beklemekteyim. tecrübelerimizi paylaşmak adına özel mesaj yazarsan iletişime geçebiliriz."[/SIZE]

yukarıda iki arkadaş son durum nedir diye sormuş ama dönüş yapmamışsınız hiç.
evet son durum nedir? arkadaşları buradan bilgilendirir misiniz lütfen?

ha bu arada tecrübelerden faydalanmanın yolu özel mesaj değil forumlardan yazmaktır. hem herkes faydalanır hem de yanlış bilgilendirme varsa bilenlerin müdahale etme şansı olur. özel mesajla bilgi vermeye kalktıgınızda yanlış bilgi verseniz bile buna kimse şahit olmadığı için müdahale eden de olmaz.

Arkadaslar %67 raporu red ettiler ancak yanlis yere muracat etmeyin benim gibi. Istifa edenler aciktan mululiyet servisine basvurmasi gerekiyor. Ve ayrildiktan sonra sgk li olarak calismamis olmak gerekiyor. Ben kendim gittim aciktan maluliyet servisine basvurdum.

Aciktan maluliyet servisine bizzat gidip dilekce vermen gerekiyor.

Sen bilirsin ama orada hazir bir dilekceyi dolduracaksin. Beyanname var onuda dolduracaksin raporunu teslim edeceksin

@Cem3426 emekli olabildin mi

Kalem çok haklısın. işini bitiren çekip gidiyor. kardeşim kal. iki satır da sen yaz. bulduğun yol yöntemden insanlar da faydalansın.
bu arada, cem3436 acaba ssk lı bir işe girip , vergi indirimi alıp müracaat etsen, hiç tsk yı karıştırmadan yine olamazmısın emekli.

İstifa edenler hic bir sgk koluna bagli bir yerde calismadan aciktan maluliyet servisine basvurmasi gerekir. Ssk li bir işe girerse 3.5 yil calismasi gerekiyor. Bana söylenen budur. Ben %67 raporumu erken yaslilik ayligi icin gonderdim red geldi. Kendim gittim aban aciktan maluliyet servisine basvurmam gerektigi soylendi. 2 yil oldu istifa edeli bu esnada sgk li hic bir yerde calismadim.

Üst Alt