Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TTNET bana yüksek fatura gönderiyor!?

blue_rose

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle son gelen faturalar;
Sizinle NET(8Mbps'ye Kadar) ENG 50GB - 66,50 TL
Internete Bağlı Sabit KlasikHatt - 27,75 TL

Çok uzun yıllardır sabit hatta, telefon bile bağlı değil. Yani sabit hattı kullanmıyorum. Niçin yalın adslye geçmiyorsun derseniz TTNET izin vermiyor. Obonelikler annemin üzerine ve annemin okuma yazması yok. Içemizde sabit hatta geçmek için herangi bir kurum vs. yok. Müşteri hizmetlerini defalarca aradım lakin yardımcı olmayacaklarını telekom müdürlülüğüne gitmemi söylediler. İl yaklaşık arabayla 3-4 saatlik uzaklıkta.

Geçen sene bir yakınımdan ricayla annemle Giresuna gitmesini ve yalın adls içi başvurmasını istedim. Gittiler uzun sıra kuyruk bekleyip sıraları geldiğinde bu işlemi yapamıyoruz sistmlerde sorun var demiş eleman. Nasıl iştir anlamıyorum. Yine geçen sene bir rahatsızlık nedeniyle annemin samsuna gitmesi gerekti. Yine bir yakınımdan annemle telekom müdürlüğüne gitmesini rica ettim. Sıraları geldiğinde telefonla beni aradılar ve müşteri temsilcisiyle görüştüm. Internetimin kesilmeden yalın adsl ye geçmek istediğim, telefonu kullanmadığımı belirttim. Lakin müşteri temsilcisi iki aboneliği birleştirelim daha az ödersiniz vs. deyip aklındaki kampanyayı anlatıp durdu. Defalarca yok ben yalın adsl ye geçmek istiyorum dedim. Istediğini alamayınca seninle uğraşamam sıradaki dedi ve telefon kapandı. O an nerdeyse sinirden kendimden geçtim.

Bu nasıl bir teknoloji firması anlamıyorum. Niçin biz engelliler için bu kadar engel çıkartıyorlar. Arkadaşlar zengin bir insan değilim. Benden alınan haksız ücretlere artık tahammül edemiyorum. Engelliyim ve çevre koşulları nedeniyle dışarı çıkamıyorum ve internette zaman geçiriyorum. Internetim bir gün olmazsa bunalıyorum. Içemizde internet hizmeti sunan farklı bir alt yapı yok. Yoksa bu firmadan hemen uzaklaşırım.

Bu konuda lüften bir yol gösterin. Internetten bir form indirip (kırtasiyeden felan çıkarttırabilirim) bunu internetten vs. gönderip işlem yapamıyormuyum. Annemin şuan ile vs. gitme gibi bir şansı yok. :( Gitsede işe yaramıyor zaten.
https://bireysel.turktelekom.com.tr...ip-Abonelerin-Yalin-Internete-Gecis-Formu.pdf

Sizin önerilerinizden de sonuç almazsam, ilgili durumu şikayet siteleri ve sosyala platformlarda paylaşacağım. Başka çarem yok gibi. Öneriler için şimdiden teşekkürler.

Türk Telekom engelli adı altında engellileri sömürüyor zaten. Türk telekom ısrarınız neden acaba?
TurkNET'e geçseniz telefon da dahil engelli indirimiyle 48 lira gibi bir tutar ödersiniz. Başlangıçta 30 lira da kurulum ücreti verin evinize kadar gelip telefonunuzu bile bağlasınlar.
Forumda da bir çok referanslı link payalaşan arkadaşlar vardı onlardan biri ile kayıt olun bir ayda bedavası cabası. Bende türk net kullanıyorum memnunum refli link paylaşmıyorum ihtiyacı olan biri verir bu başlıkta.

Türksat ile 46tl sınırsız hem 24mpbs, öneririm size.

Oturduğum yerde TTNET (telefon teli ile gelen) ADSl dışında alt yapı yok. Diğer TTNET alt yapısını kullanan firmalara başvurursam büyük ihtimal uzun süre internetim kesilecek. Internetimin kesilmesini istemiyorum. :(

Şimdilik mümkünse yalın adsl ye geçip biraz daha makul bir fiyat için bir kampanyaya kayıt olmak istiyorum.

engelli isen ne işin var ttnette, iptal ettir üyeliğini ara turkcellı gelsin baglasın ara turknetı gelsın baglasın. TTnet pişmanlıktır. uğraşma boşuna kapta gitsin 1 hafta internetsiz kalsan bişe olmaz

Adil kullanım kotası kalktığından sonra internetlere zam geldi. Uzun yıllar süperonline kullandığım, bağlılığımı gösterdiğim için zam mı bana yansıtmadılar. Şu an kullandığım tarifeme baktığımda 70 tl ye yakın bir ücreti olduğunu gördüm. bana gelen tutar 54 tl yalın adsl. Bulunduğum konumda fiber desteklese fibere geçeceğim ama oturduğum mahalle de öyle bir potansiyel yok malesef.

Benim her defasında anlatmak istediğim ve her fırsatta da forumlarda bahsettiğim konu bu işte, telekom abonelerini yolunacak kaz gibi gören ve her fırsatta soyan bir firma, bu firmaya da alternatifleri olmasına rağmen başka alternatif yok olsa geçerim diyen aboneler telekoma fırsat vererek abone olup kendini soydurmaktadırlar. Telekom Türkiye'de tekel konumda olabilir ancak turknet ve netspeed gibi birçok alternatif de mevcut. Bu firmalar mevcut alt yapıyı kullanıyorlar abone olduğunuzda telekom ile bir bağlantınız kalmıyor sadece altyapıyı kullanıyorsunuz abone olduğunuz firmaya ödeme yapıyorsunuz mesela turknet ile ilgili detaylı bilgi paylaşımını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz aklınıza gelecek her tür sorunun cevabını bulacaksınız.

https://www.engelliler.biz/forum/bi...iz-ve-sinirsiz-internet-turknet-te-45-tl.html

Bakın arkadaşlar telekom adlı firma 905 milyon tl kar ettiği sene 840 milyonu hissedarlarına kar payı olarak dağıttı, reklamlarında ronaldo ve hadiseyi oynatarak milyon dolarlar ödedi, her fırsatta aobnesini yolan bu firmaya olan sevginiz nerden geliyor çözebilmiş değilim her şeyin bir alternatifi vardır telekomun da bir çok alternatifi var mecbur kalmadıkça telekoma hiç bir şekilde abone olmayınız boş yere verdiğiniz taahhütlerden başınızı kurtaramaz oturup ağlarsınız, yarına bile çıkacağınızın garantisi yokken iki yıl sonrasına neden taahhüt verirsiniz ki?

Size tavsiyem eğer yeni abone olduysanız aboneliğinizi hemen sonlandırın zararın neresinden dönerseniz kardır, hakkınızı aramak için tüketici hakem heyetine giderek sorununuzu paylaşırsanız yardımcı olacaklardır yol göstereceklerdir.

blue_rose
Kesinlikle TTNet'e mahkum değilsiniz. TurkNet, TTNet altyapısı olan her yerde çok daha uygun fiyatlarla ve sabit telefon hattından ücret almadan hizmet vermektedir.
Geçişte internetsiz kalmazsınız, o kesilince diğeri devreye girer. Modern ayarlarını yeniler devam edersiniz.
Sizin hiç bir şey yapmanıza gerek kalmadan TTNet iptali de dahil tüm işlemleri TurkNet yapar. Siz sadece gerekli evrakları göndereceksiniz.
8 mbps ye kadar dediğiniz internet için ödediğiniz rakam çok çok yüksek.
Ben 50 mbps hızında Superonline fiber kullanıyorum 74 TL ödüyorum.

blue_rose

Turk telekom tüm tarifelerde engellileree direk %25 ndirme başladı yeni ben geçen başvurdum sende başvur

Vodafone red 20 tarifesine 120 TL ödüyorum . Telefonun hotspoındını kullanarak laptoplardan internet kullanıyorum . 4.5 G ve 3 G ayarlarından hızım yüksek . Paketin vermiş olduğu youtube ve sosyal platformlar 1 yıllık ücretsiz .

Sürekli seyahat ediyorsan internet hattı derdin olmuyor , telefon üzerinden laptopunu kullanabiliyorsun . Modem gibi 10 cihaza bağlantı yapma imkanın var .

Öneriler için teşekkür ederim. TurkNeti araştırdım. Önerdiği fiyat gayet güzel.
https://turk.net/engelsiz-tarife/

Lakin ufak araştırmam sonucunda malesef müşteri hizmetleri çok kötü. Yılda bir veyahut iki kez internet sorunu yaşıyorum. TurkNete geçersem uzun süre internetsiz kalmaktan korkuyorum açıkçası.
https://www.sikayetvar.com/turknet

Dün şikayet talebim üzerine, türk telekom müşteri temsilcisi beni aradı. Durumu tekrar izah ettim. Abonenin müdürlüğe gitmesi dışında bir şey öneremeceğini söyledi. O zaman faturamın düşmesi için engellilere özel bir kampanya vs. varmı diye sordum. Engelliler için olmadığını söyledi.
Lakin türk telekom sitesinde var. Yani müşteri temsilcileri bile sundukları hizmetleri bilemeyip bana yardımcı olmaya çalışıyor.
https://bireysel.turktelekom.com.tr...silebilir-yasam-evde-internet-kampanyasi.aspx

Şuan bulunduğum yer bakır tel ile gelen adsl yi destekliyor. Yaklaşık en fazla hattım 14 mbps yi vs. destekleyecektir. Ttnet alt yapısını kullanan firmalara uygun lakin arıza durumunda galiba ttnet farklı firma olduğu için işi yokuşa sürüyor. :(

Tekel olunca böyle oluyor galiba. Devlet yetkilileri niçin bizi sömüren bu işlemler için önlem almıyor anlamıyorum.
Obone olurken her şey çok kolay. Kapına geliyorlar. Oboneliği kapatırken her şey çok zor ve kapıma gel diyorlar.

Bilmiyorum son çare artık bir şekilde oboneliği komple kapatıp mobil internet kampanyalarına bakacağım. Çok aşırı internet kullanmıyorum. Belki uygun bir şey bulurum.

blue_rose Hocam emin ol ttnet denilen kurumdan bin kat daha iyidir müşteri hizmetleri
Ne zaman kimin sorununu çözmüşler ki uzaktan. Türk nete geçtiğimden beri 2 kere internetim kesildi. Müşteri hizmetleri yok olsa napacak zaten kesintiler de yine türk telekom kaynaklı, mesaj atıyorsunuz sistemlerinin üzerinden anında geri dönüş yapıyorlar en uzun 3 saat kesintim olmuştu o da yine ttnet kaynaklı. Mevcut bulunduğunuz lokasyondan dolayı en mantıklısı Turknet gibi duruyor belki turknet için ayrılmış vdsl portu boştadır bakır kablodan modeminiz de uygunsa 35 mbps alabilirsiniz. İstanbulun göbeğinde hızımı 20 mbsp den yukarı arttıramayan türk telekomdan türknete geçtiğimde 35 mbps hız verdiler gelen hız ise 38-39 bandında :) gerisini siz düşünün.

Arkadaşını getir kampanyası ile forumdan bir arkadaşın davet kodunu kullanarak Turknet'e geçiş yaptım. Ilk faturamı zamanında ödeyip, davet kodunu kullandığım arkadaşımında borcu yoksa ikimizde bir ay bedava kullanacakmışız.
Benim davet kodumu kullanmak isterseniz: [SIZE=3]IFE68KL83AJB[/SIZE]

Teşşekkürler, sağlıcakla kalın.

Sözleşmem 50 mbps ama hız uçtu gidiyor...
Ben de anlamadım.
Superonline faturada bir sürpriz yapmaz inşaallah. :) :) :)

Valla arkadaşlar TürkNet in namı meşhur herkes çok memnun. Muhtemelen sözleşmem bitsin bende geçicem ama benim oraya 13 Mbps falan çıkıyor. Santral çok eski olduğundan. Ama Kablo net gelirse o daha makul 50 Mbps 63 TL. İsterseniz tüm kanallar açık paket alırsanız 10 TL ilave edip yayın da alabiliyorsunuz.

Türk Telekom sözleşme bitince mevcut abonelere engelli indirimi uygulamıyor.. TurkNet öneririm bende kullanıyorum memnunum yani..

Üst Alt