Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TTNet kullanıcılarını fişleyip, haksız kazanç elde ediyor!

SNRBYSL

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
dün dikkat ettim hangi siteye girersem gireyim a.oix.net gibi bir site kenndiliğinden yükleniyor biraz araştırdım arkasında ttnet varmış hiç şaşırmadım

ALINTI
Karşınıza a.oix.net olarak çıkan Phorm neyin nesidir biliyor musunuz? TTNET kullanıyorsanız yakında keşfedebilirsiniz…

Phorm da kimin nesi? TTNET bizi fişliyor mu? Resmi açıklamalara göre hayır, ama bu soruları sormak için çok haklı sebepler ortada zira içinde bulunduğumuz durum çok şüpheli… Phorm, yola Media121 olarak çıkan ve casus yazılımlar ile milyonlarca dolar kazandıktan sonra isim değiştiren çok uluslu, çok şüpheli bir şirket. Sayısız dava açılmış, sayısız işini kapatmak zorunda kalmış. Wikipedia’da hakkında yazanları silmeye kalkmış ama engellenmiş bir şirket.

Geçtiğimiz aylarda TTNET ile anlaşan ve yönetim kurulunda eski İngiliz bakanlardan tutun da Türkiye’nin ünlü reklamcılarına kadar türlü ismi barındıran Phorm, TTNET omurgası üzerinde kurulu bir sistem. Karşınıza a.oix.net olarak çıkıyor, ne var ne yok kaydediyor!

Peki Phorm ne yapıyor? Casus yazılımdan farklı bir şey değil, nereye tıklıyoruz, nelere bakıyoruz, ne alabiliriz bakıp buna göre reklam gösterme üzerine kurulu. Elbette hakkımızda toplanan bilgiler üzerinde hiçbir kontrolümüz yok.

Geçmişi casus yazılım üzerine kurulu, isim değiştirmiş, kadrosunda İngiliz Lord’u bile bulunduran, yazılımları Moskova’da üretilen bir şirketin direkt TTNET omurgası üzerine entegre olarak internet trafiğimizi gözlemlemesi ne kadar iyi niyetli algınalabilir, okuyucu olarak bunu sizin takdirinize bırakıyoruz.

Fişlemeye Yepyeni Bir Boyut Geliyor: Phorm [ÖZEL HABER] | Sosyal Medya

engelliler.biz sitesine girdiğimde Uyarı alıyorum bu site içinde Phorm olduğunu bildiyor. (Forum İçinde yazdığınız yazılara dikkat edin)

Saygılar.

birincisi;
engelliler.biz sitesine girdiğimde Uyarı alıyorum bu site içinde Phorm olduğunu bildiyor. (Forum İçinde yazdığınız yazılara dikkat edin)

bunu nasıl tespit ediyorsun ?

ikincisi;

bu dediğin site düzgün ellere geçmiş ve sanal suçları önlemek adına devlet tarafından kullanılıyor olabilirmi ?

üçüncüsü ;
burda bir insan ne tür bir yazı yazabilir de bu casus yazılım o onu kullananlara iyi bir bilgi olarak sunabilir ? yani ne çıkabilr bu siteden..

dördüncüsü ;
teknoloji bakanlığına bununla ilgili bir yazı yazın bakalım onlar ne cevap veriyor..hatta oda mı olmadı bu yasal bir durum değilse,emniyete net üzerinden sanal suçlar bölümünden şikayet ettiğinde sana en geç bir hafta içinde geri dönüyorlar.

beşincisi ;
artık uyarmak yerine,madem bize zararı dokunan bir şey var ortada onu yok etmeye yönelik çabalar olsun.."yazdıklarınıza dikkat edin" demek çözüm olamaz..

TTnet ten kultulduğun vakit fişlenmektende kurtulursun
Çözüm Süperonline..

Detaylı Bilgi istiyorsan araştır internet elinin altında.

internet elimin altında ama,konuyu açarak konu sahibi olduğunun,birisi senden detaylı bir araştırma yada açıklama beklediğinde git kendin araştır denmeyeceğini bilmen gerek..hem ben şunu anlamam,türkiyede altyapı telekomdur..telekom demek ttnet demek..internetin temeli telekom ise süperonline gibi servis sağlayıcılarının temeli de telekoma yani ttnete dayanıyor olmasın sakın ?

misal FBcell,GScell gibi hatlar çıktı,bunlar faklı bir altyapıyamı sahip..bunlarda vodafone,avea gibi ülkeye hakim hat şirketler temelini oluşturuyor..

''Bir gazeteci arkadaşım, yeni bir “e-devlet uygulaması”nı anlattı:
Polisteki cemaat yapılanmasına dair bir kitap yazıyormuş. Konu hassas olduğu için içeriğinden kimseye söz etmiyormuş.
Bir gün polisteki bir tanıdığı arayıp “Sakıncalı şeyler yazıyorsun” demiş.
Dehşete kapılmış gazeteci...''
Can Dündar

http://www.gazetekeyfi.com/yazar/?u...ndemyazardetay/15.09.2012/1596609/default.htm

Fişlenmeyi bilmemde bu ülkede 7-8 senedir. Anadan doğma olduğumu bilirim.

Benim ...ikimde değil. Ben bunları Allah a havale etmişim.

Evliya olmak isteseniz olamazsınız. Günahkar olmak isteseniz olamazsınız.

BBG......

Gerçek manada suç işleyecek adamı internetini izleyerek yakalayamazsınız.
Adamın o tür işlerle işi olsa uydu tel. uydu interneti kullanır.

Yani bu demek oluyorki devlet haksız yere insanların yatak odasını gözetliyor.

Benim midem artık kaldırmıyor. Günahımı bile gözetleyen bir sistem..
Ve %99 müslüman toplum.

Ve tecessüs yapmaya kılıf nerde yazıyor?... Kitapda yasak.
Hem müslüman, hem tecessüscü olunmaz!

Allah ın af edeceği adamın günahını araştıramazsın fişleyemezsin.

Üst Alt