Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüberküloz hastalığından dolayı olduğum bağırsak ameliyatlarına % kaç rapor verilir?

Kıyak06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Bağırsak Tüberküloz yani verem teşhisinden dolayı iki ameliyat geçirdim. Geçirdiğim operasyonların birinin engel oranını yeni yönetmelikte bula bildim ama diğerlerini bulamıyorum. Sizce rapor almak istersem yüzde 40 I geçer mi?
Ameliyat
Sağ hemikolektomi , batın içi apse drenajı , ileotransvers anastomoz , plarik exclusion , duedonum tamiri , gastrojejunostomi ameliyatı

Yönetmelikte sadece jejunostomi bulabildim.

İyi günler arkadaşlar. Ben peritonit tüberküloz hastalığından ve ilerlemesinden dolayı 2 ameliyat geçirdim. İlkinden kalın bağırsağımın 14 cm civarı alındı ( sağ hemikolektomi) ikincisinde tüberküloz mide çıkışını patlattığı için mide çıkışı ince bağısağa ağırlaştırılmış. ( gastrojejunostomi ve duedonum tamiri ameliyatı) 6 ay tüberküloz ilacı içtim. Bu ameliyatlar için engelli raporuna başvuru yqptım. Yüzde 40 geçme ihtimali varmıdır acaba?

Bu ameliyatlardan hiç puan alan yok mu?

Üst Alt