Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüberküloz hastasıyım. Erken emekli olabilir miyim?

emirr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben liseye giderken tiberkiloz geçirdim ve liseyi okuyamadım askerde geçirdim ordanda askerliye elverişli deyildir raporu verdiler çalışırken 2003te de geçirdimçalışırken çok ağır bi şekilde kan kusarak 12 ay tedavi gördüm allaha şükür iiyim ama ben tozlu ortamda çalışıyoru m forklift opratörüyüm emekli olmama için ne yapmam lazım lütfen yardım edin

erken emeklilik için çalışıyorsanız defterdarlıktan hastaneye sevk yaptırıp %40ve üzeri rapor almanız lazım erken emeklilik için

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre tüberkülozdan hangi oranda rapor alabileceksiniz: Cetvelde "GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ" diye aratın.

1980 doğumluyum
1997 sigorta girişim
2600 ödenmiş

Herşeyden önce sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilmeniz gerek. Şu anda bunu alabilir misiniz, emin değilim. Madem tedavi olmuşsunuz, bence mümkün değil.

Ama %40 ve üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indirimi alısanız, o zaman (18 yaşınızı tamamladığınız gün +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabilirsiniz.

tiberkiloz vergi indirimi

Arkadaslar benim tüberküloz hastligiyla bayan geçmişim oldu bu hastalığı 3 defa geçirdim çalışırken en son şiddetli kanamalı geçirdim meslek hastalıkları hastanesine baş vurdum orda meslek hastalığı deyil dediler
tomgrafi çektiler akciyerlerimde yara sekelleri mevxmevcut riskli dediler sft normal benim vergi indiriminden yararlanmak munkunmu tesekurler

emirr
Rahatsızlığınızın aşamasını buradan bilmemiz mümkün değil, %40 ve üzeri rapor alabilirseniz vergi indirimine başvurabilirsiniz.

Tiberkiloz vergi indirimi için geçerliliği

emirr

sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa % 20
b- Orta derecede etkilenme varsa % 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse % 80
NOT: *Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönem geçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve Solunum Fonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır. Solunum Fonksiyon Testlerinin karar vermede yetersiz kaldığı durumlarda arter kan gazları, egzersiz testleri, ekokardiyografi ve sağ kalp kateterizasyonu ile değerlendirme yapılır.
**Solunum Fonksiyon Testleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumlu Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğine FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır.
2-Akciğer ve/veya plevra tüberkülozunda verilecek karar tedavi sonunda ve 1. maddedeki ölçeğe göre değerlendirilir.
NOT: *İlaca dirençli kronik tüberkülozlu olgular aynı şekilde uygun tedavi süresinin bitiminden sonra 1. maddedeki ölçeğe göre değerlendirilir.
**Ekstra pulmoner tüberkülozlu olgularda ise tedavi sonunda ilgili branş tarafından özür oranı belirlenecektir.
3- Akciğer, plevra ve toraksın diğer malignitelerinde onkolojinin ilgili maddesine göre değerlendirme yapılır.
4- Toraks cerrahisi uygulanan hastalar (yıllık kontrollere göre) 1. maddedeki solunum ve dolaşım fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.
5- Akciğer transplantasyonu olanlarda Özür Oranı % 70 olup, hastanın transplantasyon sonrası durumu 1. maddede belirtilen şekilde değerlendirilerek bulunan değer Balthazard formülü ile eklenerek kişinin özür oranı belirlenir.

Üst Alt