Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüm haklarımdan yararlanabileceğim tek bir rapor çıkartmak için yazdığım dilekçe..?

yasemincan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba,
farklı bir forumda açtım kusura bakmayın konu uzadıkça içerik değişiyor ve benim için çok mühim bir konu olması sebebiyle burdan destek isteyeceğim.
ben ilk sorumu yazdığıma kkelebekk tüm hakların değerlendirildiği genel bir sağlık raporu için dilekçe örneği linkini vermişti sağolsun, bende onu hastaneye verilecek şekle getirmeye çalıştım. ama 28 gün komada kaldığım için olsa gerek algıda sorun yaşıyorum. yani nereleri çıkartmam gerektiğini anlamadım. şimdi lütfen eklemem veya çıkarmam gereken yerler varsa yazar mısınız?

[FONT=Tahoma]Şişli Etfal Hastanesi Başhekimliği'ne [/FONT]

[FONT=Tahoma]... / ... / 2011[/FONT]​
[FONT=Tahoma]
10 Aralık 2010 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrası, [/FONT]
[FONT=Tahoma]"raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir." [/FONT]
[FONT=Tahoma]talimatını; 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise, [/FONT]
[FONT=Tahoma]"Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." [/FONT]
[FONT=Tahoma]talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, evde bakım hizmetinden yararlanıp yararlanamayacağıma, sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağıma ve hangi işlerde çaışamayacağıma [ayakta yapılması gereken işlerde çalışamaz], sakatlık/vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağıma, 2022 sayılı yasadan yararlanıp yararlanamayacağıma, H sınıfı ehliyet alabileceğime ve özel tertibatlı otomobil kullanabileceğime, özürlü kimlik kartı alabileceğime dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, 5 nüsha halinde tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim[/FONT]

arkadaşlar şu dilekçe örneğime göz atında harekete geçeyim. yanlış birşey yapmak istemiyorum ve beni en iyi yönlendirecek kişilerin burda olduğuna inandığım için rica ediyorum dilekçeme bir yorum yapın

merhaba.önce hastaneden heyet sağlık raporu çıkartıyorsun elinde varsa onu kulana bilirsin..sağlık raporun ve bakıcıyla beraber yaşadığın ilin sosyal hizmetler müdürlüğüne gidiyorsun ve orası gerekli evrakları nasıl nereden alacağını bildiriyor..ilk adım bu..

aynısını yaptım. sosyal hizmetlerdeki memur benimle çok ilgilendi. "öncelikle sağlık raporu çıkar, özürün %50 nin üzerinde olsun ve ağır özürlümü sorusunun karşısında evet yazması gerekiyor" dedi "engelli raporuna başka işler içinde ihtiyacın olacak, genel bir dilekçe yaz" dedi. ancak işi başından aşkın memura nasıl bir dilekçe yazacağım diye soramadım. sizden yardım istiyorum

gittiğin hastanede matbu olarak düzenlenmiş dilekçe vardır.raporunda nelerin değerlendirilmesini istiyorsan onları işaretler ve imzalar verirsin.dünden beri panik halindesin.panik yapma ,hepsi hallolur.hastanedeki görevli sana yardım eder.

umarım öyle olur zira artık aksaklığa, pürüze harcayacak enerjim kalmadı. herşeyim elimde olsun, vereyim evrakımı atayım imzayı kollarımı bağlayıp bekleyeyim istiyorum. geçirdiğim trafik kazası karışıktı. taraflara kaza davası açıldı ve bu sebeple adli tıp tarafından çok hırpalandım. yine aynı sürecin içinde olduğunu hissetmem panik olmama sebep oluyor sanırım. resimlerimle gideceğim ve hastanedeki dilekçeye göre hareket edeceğim. teşekkürler kazazede...

kazada yolcu konumundamıydınız.bu kaza nedeniyle hiç tazminat almadınızmı.bence tazminat konusunu araştırın.davalar ne durumda.

hayır sürücü konumundaydım ve kasko olmadığı için aracım çöp oldu. savcı ceza davası açtı 8 ay önce ancak adli tıp çok araştırdığı için ancak duruşma günü verildi. ilk duruşma şubatta olacak. avukat tazminat davası açacak ancak değil avukatın masrafı harçları bile duyunca vazgeçtiğim için adli yardım istedik mahkemeden. onun içinde bu engelli raporuna ihtiyacım olacak. yani yolun henüz çok başındayım... :(

kazada kusur oranın neydi
kaza tespit tutanagında ne yazıyor.
ayrıca avukata gerek kalmadanda tazminat alabilirsin

kazaya sebep olan kişi o gece ifadesinde "önüme atladı bende vurdum" demiş. incirli köprüsünün direğine yapışmışım bu arada. ailem ben komadayken gelen polislere "biz kızımızın derdindeyiz siz ifade diyorsunuz" diyerek saldırdığı için polis zorla babama "kazadan haberimiz yok, kimseyi tanımıyoruz, şikayetçi olmaya gelemeyiz" dedirtmiş. söylediklerine göre beni yoğun bakımda bırakıp karakol, adliye uğraşamayacakları için mecbur kalmışlar. ben komadan çıktım, alçılarım çıktı, hafızam düzeldi tuttum adliyenin yolunu. 8 aydır uğraşıyorum dava açılacak diye, ancak açıldı işte. ilk kaza tespit tutanağında ben kusurlu göründüğüm için (babamın yüzünden) ancak avukatla işin içinden çıkabilirim diye düşünüyorum.

Şişli Etfal'i aradım. "resim ve dilekçeyle gelin" diyorlar. hastanede bu başvuru için matbu bir dilekçe yokmuş yani.

Yasemin, konu başlıgın yazdıgın içerikle uyuşmuyor ablası. Öncelikle konu başlığı şu şekilde olmalıydı:" Tüm haklarımdan yararlanabileceğim tek bir rapor çıkartmak için yazdığım dilekçe uygun mu?"
Bu şekilde bakınca olaya bu konunun aslında şu foruma taşınması da gerekiyor:Sağlık Raporları
Bu şekilde içeriğe uygun başlıkla uygun forumda olunca mesajın, hem görünür olur hem de ilgili forumda tecrübelerini ve bilgilerini paylaşanlar olur. Daha çok ve detaylı cevap gelir ilgili forumda.
Başlık daha dikkat çekici olur hem.
Şöyle bir göz attım dilekçene. tüm haklarından bahsetmişsin zaten. Şimdilik gözüme çarpan bi terslik yok. İlgili foruma taşınınca işin ehli arkadaşlar daha derli toplu sana yardımcı olurlar. Ben şimdi okula gitmeliyim. Akşam gelince konuya ben de bakarım detaylı olarak inşallah.
Akşam görüşmek uzere. kendine iyi bak.

Haklısın ablacım hemen düzeltme yapacağım. Telaşımı, heyecanımı anladığının için teşekkür ederim. Bir kaç haftadır çok garip duygular içindeyim. Ben "trafik kazası geçirmiş bir hasta" olduğumu düşünüyordum, meğersem özür oranı oldukça yüksek olan engelliymişim. Raporda çıkacak oranın yüksek olması, haklarımdan faydalanacağım için sevindirecek ancak hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını henüz anladığım ve kabullenmeye çalıştığım için oraya buraya sıçrıyorum...tekrar tşkler

Yasemin ablası bu konuyu açtıgın iyi olmuş. Şimdi farkettim dilekçeni inceleyince. Şuradaki sabit linkte bazı hatalar var yeni gördüm ben de:http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Altını çizdiğim yerler, düzeltilmiş halidir. O yüzden altını çizdiğim yerleri sen de benim yazdıgım şekilde düzelt ablası.

Şu şekilde olmalı:

"16 Aralık 2010 günkü 27787 Sayılı Mükerrer Resmî Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması’nı düzenleyen 9. maddenin 4. fıkrası,
"raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir." talimatını;

teşekkür ederim ablacım hemen revize ettim. işte meşhur dilekçemin bitmiş hali..

Şişli Etfal Hastanesi Başhekimliği’ne
"16 Aralık 2010 günkü Resmî Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması’nı düzenleyen 9. maddenin 4. fıkrası,
"raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir." Talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, evde bakım hizmetinden yararlanıp yararlanamayacağıma, sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağıma ve hangi işlerde çaışamayacağıma [ayakta yapılması gereken işlerde çalışamaz], sakatlık/vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağıma, 2022 sayılı yasadan yararlanıp yararlanamayacağıma, H sınıfı ehliyet alabileceğime ve özel tertibatlı otomobil kullanabileceğime, özürlü kimlik kartı alabileceğime dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, 5 nüsha halinde tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

Ablası bahsettiğim Yönetmelik o gün 27787 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayınlandı. Yukarıdaki mesajımda bununla ilgili kısmın da altını çizdim. Burayı da değiştirir misin? Ben de diğer yerlere bakayım şimdi.

pardon ablacım değiştirdim. (16 Aralık 2010 günkü 27787 Sayılı Mükerrer Resmî Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması’nı düzenleyen 9. maddenin 4. fıkrası,
"raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir." talimatını ) şeklinde yazacağım

Yasemin, şu ayrıntıyı unutma:

"- Özürlü raporları için 4 fotoğraf (Hastalığı ile ilgili tahlil, tetkikler)
(Fotoğraflar son 3 ay içinde çekilmiş olmak zorundadır)"
Ayrıca şurayı incele ablası:L ETFAL ETM ve ARATIRMA HASTANES
Şu ana kadar elinde ne kadar tetkik, tahlil vs varsa yanında muhakak götür.

Fakat fotografları fazla çektirmen gerekebilir. BUnu bilemiyorum. Hakların sayısınca rapor nüshası çıkartacaksın. Kaç nüsha çıkacak ve bu fotograf yeterli olur mu bilemiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar bu konuda yazsınlar.

Her ne kadar başka bir hastanedeki tecrübeler anlatılmış olsa da özürlü sağlık kurulu raporu alma konusundaki şu tecrübeleri diklkatle oku:http://www.engelliler.biz/forum/sag...stirma-hastanesinden-saglik-raporu-aldim.html
Mümkünse gideceğin hastanenin sağlık kurulunun oldugu yer vs hakkında internetten araştırma yap. Tekerlekli sandalyeye uygun tuvaletin olup olmamasından tut her türlü detayı daha önceden ögren.

20 gün önce çekilmiş röntgen filmi ve 1,5 yıldır gördüğüm psikiyatr tedavisinin baş hekim tarafından onaylanmış belgelelerini de götüreceğim ablacım.

Sana verilecek rapor nüshasının ön yüzünü ve arka yüzünü şimdiden incele:http://www.engelliler.biz/forum/sag...a-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html#post797500

Ön yüzündeki "agır özürlü" kısmında kesinlikle "evet" yazmalı evde bakım aylıgından yararlanabilmen için. Sürekli kısmının işaretli oldugunu muhakak kontrol et. Özür oranının yazıyla ve rakamla yazıldıgını kontrol et. Çalıştırılamaycagı işlerin niteliği kısmının dolduruldugunu kontrol et. Kısacası raporun ön yüzündeki rapor sonucu kısmının eksiksiz ve tam dolduruldugunu gormeden hastaneden çıkma.

Ablası şimdilik sen bu verdiğim linkleri dikkatle incele. Sağlık kurulu raporu konusunda biraz bilgilen. ben daha sonra dönerim tekrardan sana. Bu arada teknik konularda arkadaşlar da sana yardımcı olacaklardır. Çünkü dilekçenin son kısmındaki talep ettiğin haklarınla ilgili kısmı inceleyemedim fazla.

Bu başlık için konu dışı ama senin için önemli buldugum şu forumu arada dikkatle incele ablası:Sağlık / Omurilik Hasarları (OF)
Ayrıca şu forum:http://www.engelliler.biz/forum/engellilerle-ilgili-urunler-hakkinda-bilgi-soru-cevap/
Fırsat buldukça buradaki tecrubeleri oku. Özellikle öncelikli olarak şu ifadelerin geçtiği başlıkları: tak, bası yarası, katater, sonda vs
Bu forum çoğu sorularına cevap niteli,ğinde. Zaman zaman surekli bu forumu takip et. Soruların olursa senin durumunda olan bayan arkadaşların da tecrübelerinden yararlanma şansının olacagını unutma. Burada sana her konuda yardımcı olacak arkadaşlar mevcuttur. Şimdilik bu formu incelersin arada. Daha sonra aklına takılanları sorarsın ona göre yönlebndirriz seni.

teşekkür ederim ilgine. tüm yazdıklarını not aldım ve raporu elime alınca kontrol edeceğim. yalnız koskoca platformda sadece bir kişinin engelli raporu ile ilgili bilgisinin olmasına sevindim. demek ki kimsenin ilgi alanına girmiyor bu engelli raporu konusu.

Raporu alan uçuyor canısı:) Görmemişlerdir. Görünce bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklardır. "paylaşımla güçleneceğimiz" gibi bir gerçeği unutacaklarını sanmıyorum.

çok umut verdin bana Melek Ablacım. kafamdaki bütün soru işaretlerine cevap buldum Allah Razı Olsun... çok sık ameliyatlara gidip çıkıyorum ve o hastanelerde yaşanan evrak, işlem karmaşasından bulandım. eksik tek bir evrağım olsun ve "bugün git yarın gel" desinler istemiyorum. salıya kadar herşeyin hazır olması lazım...

O halde olumsuz olası noktaları da bilmen açısından şu linki oku ablası. Burada tek bir hakla ilgili rapor tecrübesi paylaşılmış:http://www.engelliler.biz/forum/oze...-arac-icin-saglik-kurulu-raporu-maratonu.html
O yüzden tüm haklarının degerlendirildiği hakların sayısınca nüshalar olarak düzenlenmiş tek bir seferde rapor alman çok çok önemli. Bunu unutma.
bU linki de oku aklında bulunsun. Sonuçta aynı hastane. Sorunları en aza indirmen için gerekli bu. En azından bu sorunlara karşı hazırlıklı olursun.
Ayrıca Şişli Etfal Hastanesi için şurada da bazı tecrübeler anlatılmış:http://www.engelliler.biz/forum/sag...cin-en-uygun-ve-isi-bilen-hastane-neresi.html
Özürlü sağlık kurulu raporu almak için gideceğin hastanenin olumlu olumsuz her türlü detayına ulaşman olası karşılaşacagın sorunları bilmen ve buna göre eylem planı hazırlaman anlamına gelir. Gerekirse Şişli Etfal Hastanesi hakkında bilgi ve tecrübelerden yararlanmak için bu forumda ayrı bir başlık aç. Böylece bu hastane ile ilgili tecrubeler paylaşılsın seninle.
Unutma gideceğin hastane hakkında bileceğin her bilgi senin rapor sürecinin işkence haline dönüşmesini önler. gerekirse en uygun başka hastaneye gitme şansını kullanabilirsin. Bunu da degerlendirme açısından şu aşamada Şişli Etfal hastanesini masaya yatır.

Ablacım Şişli Etfal hastanesine sevk yazdı mal müdürlüğü. adli yardım alabilmem için. Boşanma davası 3-5 aya biterse 2022 dende faydalanacağımı, fazla çıkartmamı söyledi. yani Şişli Etfale gitmek zorundayım. tabi çok kötü şeyler duysarsam. pazartesi gidip mal müdürlüğüne değiştirebilirim eğer imkan varsa. önerin için teşekkür ederim hemen bir forum açayım

Sakın hiçbir şey moralini bozmasın. her türlü olumlu olumsuz bilgi demek daha fazla önlem alabilme ve durum degerlendirmesi yapma demektir. Ben her şeyin kolaylıkla ve sorunsuz olarak çözüleceği yonunde bir his taşıyorum. İşlerin rast gitsin ablası. her gelişmeden haberdar et muhakak. Kesinlikle hiçbir olayı buyuk bir sorun olarak görme. İyi bir strateji her türlü sorunu aşacak güçtedir unutma. BUnun ön koşulu da karşılacagın olası sorunlar hakkında tüm detaylarıyla ilgili bilgilere ulaşman...

fatih hemen aydınlatayım. kazada sürücü konumundaydım. ben bir yere çarpmadım bana 27 yaşında bir ....iç çarptı beni incirli köprüsünün direğine yapıştırdı. ama ailem ilgilenmediği ve haliyle kaza anında adam "önüme atladı" dediği için savcı davayı kapatmış. ben adliyeye gittim, davayı uyandırdım, adli tıpa vs gittim dava açıldı.adli yardım için, evde bakım için ve özürlü maaşı için rapor almam gerekiyor. heyecanlı bir karakter olduğum için olsa gerek kendimi ifade ederken okuyanları yordum...

çok teşekkür ederim canım ablam ne kadar iyisin. yanlız olmadığımı hissettirdin bana resmen 3-5 cümlenle umut verdin. pazartesiye kadar pc başından kalkmıycam, pazartesi burdan aldığım önerilerle herşeyi tamamlayıp artık acımaya başladığım heyetin karşısına çıkacağım...

Yolun açık olsun ablam. Biz bir bütünüz unutma bunu. Asla tek değilsin. Yüreğimiz bir ve birlikte atıyor bunu daima hatırla...

Merhaba arkadaşlar,
%68 oranımla gelir vergisi indiriminden II. oranda faydalanıyorum. Özür oranım değiştiği için I. oranda faydalanmak amacıyla vergi dairesine başvurarak, yeniden değerlendirilme yapılması amacıyla hastaneye sevkimi talep ettim.
Özür durumumu gösteren raporu vergi dairesine teslim etmem de yeterli olacaktı belki de.
Ancak vergi dairesinin sevk imkanınından ve buradaki değerli arkadaşların fikirlerinden yararlanarak tüm hakların değerlendirildiği bir rapor almak istedim. Dilekçemi aşağıdaki şekilde hazırladım, işimi göreceğini düşündüğüm 4 madde ekledim.

Daha önce tüm hakların değerlendirildiği rapor alan arkadaşlar, fikirlerini paylaşabilir mi? çok teşekkürler

............... DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ’NE

30.03.2013 Tarih ve 28603 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin

Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulmasını” düzenleyen 9. maddesi,
(4) “Raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir.” talimatını;

“Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişini”
düzenleyen 14. maddesi ise,
(2) "Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir." talimatını belirtmektedir.

Bu hükümler çerçevesinde;
1- 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun değişik 31. maddesinde öngörülen engelli indiriminden yararlanıp/yararlanamayacağıma,
2- Özürlü Kimlik Kartı alıp/alamayacağıma,
3- Engellilere Sağlanan Diğer Vergi Avantajlarından (Özel Tüketim Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Emlak Vergisi, Gümrük Vergisi) yararlanıp/yararlanamayacağıma,
4- Refakatçi ile seyahat etmemin uygun olup/olmayacağına,

dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, tarafıma 4 nüsha halinde sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim.

Üst Alt