Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüm hakların değerlendirildiği tek bir sağlık raporu alan var mı?

cicikıs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
1
Eski tarihli raporunu 16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe istinaden tek bir sağlık raporu haline getirebilen biri var mı? Ben de öyle bir maceraya atılacağım da neler yaşadınız, kolay oldu mu:p merak ettim :)

hergün engelli raporu ile ilgili bişey yayınlanıyor böyle gelmiş böyle gider düzelmez bu iş herşeye ayrı bir rapor alırız hastaneleri boşunamı yapmış devlet gidiceksin geliceksin yollar kaç metre çlçüceksin yolları ölçmeden olmaz bu işler türkiyede düzelmez

yani bana mantıklı gelmiyor neden mi
raporun ne amaçla kullanılacağı çok önemli yani her yere aynı raporla müracaat edilemez. o sizin dediğiniz gelişmiş avrupa ülkelerinde olur. burası türkiye burada her türlü alicengiz oyunu var yani millet olarak sahtekar ve katakulleciyiz.
"amaç ne ise araç o olur" :confused:

Ben 2005'te almıştım bir tane rapor başkada almadım, nöbet tutamaz, vergi indirimi, ağır işlerde çalıştırılamaz, süreklidir vs. hepsi bir raporda mevcuttu, bir sayfayı normal düzenleyip vergi indirimi şeklinde doldurdular, diğer nüshalara da kalanları yazdılar. Gerçi o zaman bölge hastanesinde başhekim yardımcısı ile aynı serviste çalışıyordum. Mevzuat ve işleyiş açısından oldukça yardımcı oldular.

Tek bir rapor engel oranımızı, vergi indirimimizi, sürekli yada kontrollü olup olmadığını, çalışıp çalışamayacağımızı, çalışabilirsek ne tür işlerde çalışamayacağımızı belirtebilir. Ama özel durumlar olabilir o zaman amaca yönelik rapor istenebilir.

Şu konudan yola çıkarak, ilk defa rapor alacaklara öneride bulunuyoruz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Ama bu şekilde başvurup sonuç alabilen var mı bilemiyoruz. Çünkü birçok kişi işi bitince kayboluyor ortalıktan. Bir müslümana da benim faydam dokunsun, yol yordam göstereyim, süreci anlatayım, sonucu belirteyim demiyor.. Rapor alma süreçleri detaylı bir şekilde yazılsa yeni rapor alacaklara büyük faydası olacak halbuki..

Sitem edeyim dedim, belki birşeyler değişir..:)

Ben bu dilekçe örneği ve SGK'nın emeklilik için gönderdiği sevk yazsını aynı anda götürdüm rapordaki memur sadece sevki aldı burdan buna göre çoğaltırız dedi. Neyse muayeneler bittikten sonra ben de suret istiyorum hatta dilekçe verdim almadınız dedim adam bu sefer onun içinde tekrar başvuru yapacaksınız dedi ve bunu yapan hastane haken hastane olan Ankara Numune Hastanesi. yarın tekrar başvuru yapacağım.

24 yaşındayım, 18 yaşından bu yana ehliyet raporu dahil, tam 8 adet rapor aldım, eskisini istemiyorlar :)))

Alamadığım ve onaylanmayan rapor sayısı da bu sekizden hariç :))) toplam da 14 yapıyor :))

Arkadaşlar ben de bu yaşıma kadar sayısını artık hatırlayamadığım kadar çok sağlık kurulu raporu almak zorunda kaldım ama madem yasalar da yeni düzenlemeler olmuş bu yolları denemek zorundayız. Böyle gelmiş böyle gider zihniyetini kabullenmek, kaderine razı olmak gibi bir niyetim yok :) hiçbirimizin de olmamalı. Dilekçemi yazdım GATA ve Haydarpaşa'ya ayrı ayrı vereceğim asker hastanesi kesin bir arıza çıkartır diye 2 ayrı hastanede şansımı deneyeceğim. Size yaşadıklarımı anlatırım şans dileyin bana :)

Bol şans.
Yönetmeliğe ben de baktım, madem ki tüm alanları tek bir raporda toplamışlar, o zaman alınabiliyor olması gerekir diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.

Bugün bu tüm istekleri belirten dilekçe örneği ile başvuru yaptım ama kabul etmediler kendilerinde yazılı olan matbu dilekçeden doldurttular ve sadece 1 işlem için vereceklerini söylediler. Her seferinde ayrı ayrı başvurmam gerekecekmiş.

Ankara Numune Hastanesinden bu 2. raporum diğeri sgk sevkliydi ondan da ücret almadılar bugün başvurduğumdan da almadılar.

hasan_06;

Arkadaşım http://www.engelliler.biz/forum/sag...ucret-alinamaz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html bu yazıyı yanında götürmeli ikna olmazlarsa başhekime kadar gitmeliydin.

Ben de bu gün dilekçemle GATA' ya gittim ortopedik olduğu için sakatlığım röntgen istediler. Belki durumumda bir ilerleme olmuştur diye şarlamadım.:) Salı günü sonuçları alıcam derecem hesaplanacakmış. Belli ki yine çok kolay olmayacak raporun eskisine bakarak yenileme yapmıyorlar.

Cicikıs bende almadılar dedim yanlış anlaşılma oldu sanırım.

Pardon turan yılmaz dan alıntı yapacaktım yorgunluk kusura bakma :)

Bu gün sabah 09.30'dan akşam 17.00'a kadar GATA'da ortopedi kliniğinde bekledim el nihayet sıra bana geldiğinde dilekçeme hayatlarında ilk defa görmüş gibi davrandıkları yetmemiş gibi başka bir hastaneden rapor almamı zira onların rapor oranlarının düşük olduğunu söyledi doktor. Sonra sen sabah erken gel bir konseye gösterelim seni dediler. Neden rapor almaya kalkınca hayat olduğundan daha zor Allahım yaa çok sinirli ve yorgunum :( Hayrarpaşa Numune Hastanesi'ne gitmediğime çok pişmanım. Yarın da olumlu bişey olacağını hiç sanmıyorum. GATA listeye bakarsan rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesinde ama uygulamaya gelince fransız. Şikayet etmek istiyorum :(

Üst Alt