Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüm hastalıklarımdan % 75 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

BORAN_AGA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 2008 beri üveyt behçet hastasıyım gözlerimden sürekli atak geçirdiğimden dolayı sağ gözümde %75 sol gözümde % 40 ve gözümde sürekli ataklardan dolayı yüksek dozlarda steroid aldım 3 sene aralıksız ve şimdi sol femur başında nekroz oluştu aynı şekil diz kapağındada oluştu.bu tedavı süreci içinde bu rahatsızlıktan dolayı piskolojim çok bozuldu antidepresan ilçlara başladım dr tavsiyesinde geçenlerde.şimdi bu rahatsızlıklarımdan dolayı iş göremez hale geldim ve sağlık kuruluna girdim.göz dr.%35-cildiye dr%10-fizk tdv dr%8-pskiytri dr%50 verdi ve bunların % oranı 75 tekavül ediyormuş acaba emekli olurmuyum.

İlk sigorta başlangıcında % 60 ve üzeri oranında rahatsızlığınız yoksa, sonrasında maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde % 60 ve üzeri oranında iş gücü kaybı + en az 1800 gün prim + en az 10 yıllık sigortalılık süresi varsa (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlıkvarsa 10 yıl şartı aranmaz) olabilirsiniz.

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'nın sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorundasınız.. sakatlık oranı cetveli'ne göreBalthazard Formülü iletoplandığında % 60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, sgk malulen emekliğinizi reddederse yüksek sağlık kuruluna itiraz edip, yine olumsuz sonuç alırsanız o karara karşı dava yoluna gitmelisiniz.
Eğer maluliyet cetveli'ne göre sgk tarafından malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri işgücü kaybınız olduğundan, bu durumda da mahkeme süreci ile maluliyet tespiti yaptırmak mümkün:

Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

Ben 2008 beri üveyt behçet hastasıyım gözlerimden sürekli atak geçirdiğimden dolayı sağ gözümde %75 sol gözümde % 40 ve gözümde sürekli ataklardan dolayı yüksek dozlarda steroid aldım 3 sene aralıksız ve şimdi sol femur başında nekroz oluştu aynı şekil diz kapağındada oluştu.bu tedavı süreci içinde bu rahatsızlıktan dolayı piskolojim çok bozuldu antidepresan ilçlara başladım dr tavsiyesinde geçenlerde.şimdi bu rahatsızlıklarımdan dolayı iş göremez hale geldim ve sağlık kuruluna girdim.göz dr.%35-cildiye dr%10-fizk tdv dr%8-pskiytri dr%50 verdi ve bunların % oranı 75 tekavül ediyormuş acaba emekli olurmuyum ( 2600 işgünüm var bu duruma göre ne kadar emekli aylığı alırım ) saygılarımla

Üst Alt