Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüm hastaneler E-Rapor sistemine geçti mi?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Tüm hastaneler e-rapor sistemine geçti mi? Bizim buradaki hastaneler hala ıslak imza ile rapor veriyor diye biliyorum raporun arka yüzüne kurul doktorları imza atıyor hala bu nasıl e rapor olacak elinizde hiç e rapor örneği var mı? Özel alanları sansürleyerek ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? Mayıs ayında raporum yenilenecek e rapor ile hazırlanmazsa bir problem olur mu? [/FONT]

Altyapısı musait olan hastaneler geçti. Olmayanlar da zamanla geçiyor. Ama 20.02.2019 yeni yönetmelik sonrası alınan tüm raporlar zamanla sisteme işlenecek. Sabırlı olmak lazım. Halihazırda raporu olanlar için zaten sorun yok. Eski veya yeni format farketmiyor.
Şöyle düşünün eskiden ikametgâh kağıdını muhtardan ıslak imzalı alırdık. Şimdi e-devletten e-imzalı olarak alabiliyoruz. Aynı bunun gibi bir şey.
Buradaki amaç bürokrasiyi ve kağıt israfını ortadan kaldırmak.
erapor.saglik.gov.tr adresinde bulunan bir tanıtım videosunun linkini alta koyuyorum.

https://youtu.be/Ufak8MFKa9I

turkuazist Mayıs ayında raporumun süresi bitiyor rapor yenileyeceğim şimdi benim mayıs ayında aldığım rapor ıslak imzalı rapor bile olsa ileride e devletden e rapor olarak görünecek mi diyorsunuz yani normal olan rapor e rapor a mı dönüşecek bundan emin misiniz?

casper33

Merak etme mayıs ayında alacağın rapor büyük ihtimal e-rapor olacak. Çünkü hastaneler hızlı bir şekilde yeni sisteme geçiyorlar ve geçmek zorundalar. Yeni yönetmelik hastanelere en fazla 1 yıl süre tanıdı. Ben istanbuldayım en ücra ilçenin hastanesi bile geçmiş yeni sisteme.

turkuazist valla 1-2 hafta önceki raporlar hala ıslak imzalı şekilde 1 yılın dolmasına daha çok var sanmıyorum hastanenin hemen geçeceğini rapor veren 2 hastane var 2 si de e rapor değil henüz. Aldığım rapor sonradan e devlete işlenecekse dediğiniz gibi sorun değil. Şu kağıt sıkıntısı bitsin artık yok noterden aslı gibidir olacak falan yorulduk artık. Siz yeni yönetmeliğe göre alınan raporların zamanla e rapora dönüşeceğine emin misiniz?

E devlette engelli raporu sorgulama

E Devlette Sağlık Bakanlığına ait hizmetler başlığı altında “Erişkinler İçin Sağlık Kurulu Raporu Sorgulama” diye bir bölüm açılmış.
(Gerçi ben yaptığım sorguda 5 ay önce engelli raporu almama karşın rapor bulunamadı dedi 😊 ) var mı başka sorgulayan?

Evet bende aynı şekilde bulunamadı diyor. Sanırım tam faaliyete geçirmemişler.

Benim rapor bugün cıktı hastaneden ama e devlette gözükmüyor vede rapor doğrulamada da gözükmüyor

monerello

Arkadaşım e-nabız sistemine gir. Oradan raporlarım kısmına gir. Raporun orada gözüküyor. Yanlız cep tel. den deneme. Bilgisayardan açarsan oradan pdf formatında indirip her türlü resmi işlemlerinde kullanabilirsin. Hastaneye raporu almaya gitmene bile gerek yok. Raporlar e-imzalı ve barkodlu olduğundan ıslak imzaya gerek yok.

Yok böyle birşey.Henüz bazı hastanelerde uygulanıyor büyük ihtimalle.turkuazist muhtemelen o hastanelerin birinden almış.Yalnız bunun tüm altyapısı hazırlandı.Artık resim almıyorlar.Fotoğrafı kamera ile çekip bilgisayara aktarıyorlar.E imza da gelecek.Sistem yakında bu şekilde olacak.

login

Login o zaman şöyle bir düzeltme yapayım. 20.02.2019 tarihinden sonra alınan raporlar er yada geç e-rapor olarak düzenlenecek. Yönetmelik bunu zorunlu kılıyor. En azından ben şanslıymışım diyeyim. Ki beni il sağlık müdürlüğü istanbul'un en ücra hastanesine yönlendirmesine rağmen 5 nisan 2019 tarihinde girdiğim sağlık kurulu, bana e-rapor olarak raporumu düzenledi. Ve dediğim gibi e-nabız sisteminden raporumu çıktı alıp, tüm resmi işlemlerimi yaptım. Hatta vergi indirimi başvurumu bile bu yazıcı çıktısı ile yaptım. İtiraz etmediler. Eden kurumlara da yeni yönetmeliği söyledim. Raporum teyidini e-rapor sitesinden yapabileceklerini söyledim. Ve bu şekilde onlarda kabul etmek zorunda kaldılar. Çünkü e-raporlar sağlık bakanlığının e-rapor sitesinden teyid edilebiliyor.

turkuazist

Evet dediğin gibi olacak.Yukarda yazdım.Yeni raporda vesikalık değil de kamera ile çekilmiş resminiz varsa rapor er geç sisteme işlenecektir.1 yılı bulmayacağını düşünüyorum.

Biz de rapor için başvurduk ama bir türlü çıkmıyor. Tüm branşlardan rapor toplanınca sizi çağıracağız dediler. Vesikalık fotoğraf istememişlerdi. Çıkacak olan rapor yeni formatta mıdır sizce?

Kardeşim sağol biraz önce e-rapor doğrulamaya cep telefonun chorome uygulaması değilde samsung un kendi tarayıcısından girdim pdf olarak indirebildim sistem chorome ile uyumlu değil bunu fark ettim

turkuazist maalesef raporum e rapor olarak çıkmadı raporu yenilemeye hastaneye gittim sordum e rapor a geçildi mi diye hayır biz daha geçemedik ona dedim hastanelere 1 yıl süre tanınmış geçiş peki bu arada alacağımız raporlar mesela benim şimdi alacağım rapor sonradan e rapor sistemine entegre edilecek mi dedim sanmıyorum öyle bir şey olacağını dedi.

Ayrıca fotoğraf istememeleri ile bir alakası yok bana hastalık ilerleyici diye süreli rapor verdiler hep sadece ilk raporda fotoğraf istediler onun dışında zaten hep kameradan kendileri çekiyordu 2015 den beri bu böyleydi bende yani önceden de öyleydi benim gittiğim hastanelerde. monerello siz 7-8 doktoru gezerken elinize doktorların adının olduğu bir kağıt verdiler mi? O kağıtta yazan doktorları teker teker gezip hepsi kalemle tanısını yazıp imza kaşe mi bastı. Yoksa size hiç kağıt vermeden doktorlara muayene olup doktorlar kağıda yazarak değilde bilgisayardan e imza ile mi onayladılar.

Yeni rapor yönetmelik

Yeni yönetmelik ile alınan raporlar engelli maaşı,vergi indirimi vs için kullanmak için sistemler uygun hale getirilmediği gerekçesiyle bekletiliyor, madem sistem hazır değil neden yönetmelik çıkar ve bu sorun ne zamana çözülecek

04 mart 2019 da aldığım raporumu 22 nisanda e rapor olarak değiştirdiler ve bana verdiler. Fakat raporun arkasında hala ıslak imza mevcut. Arkada bir barkot ve harflerden ve sayılardan oluşan bir kod mevcut. Ben ne e nabızda, ne e rapor sorgulama ekranında nede e devlette raporumu göremiyorum. Acaba sisteme geçmemişmidir.

Ben bilgi edinme kapsamında sağlık bakanlığına sormuştum cevap gelmiş e rapor sistemine hastanelerin geçiş işlemleri devam etmekte olup geçiş işlemi arasında alınan ıslak imzalı raporların daha sonra e rapor sistemine entegre edilmesine dair yönetmelikte herhangi bir hüküm bulunmamaktadır yazmışlar gelen cevapta yani aradaki raporlar sisteme işlenmeyecekmiş.

saçma sapan şey hiç bi boka yaramaz boş işler bunlar engellilerin maaşına zam yapsınlar emekli perişan maaşlarına zam yapsınlar aynen bu iş sigaranın kapalı alanda içilmesinin yasak oldugu gibi birşey güya saglıgımızı düşünüyorlar bu işler boş işler

casper33

Bugün bende hastaneyi aradım. İlk raporu e rapor olmayan ve sonradan değiştirilen 20 şubat 2019 sonrası raporların sisteme geçiş süreci 1 yıl daha süreceğini belirttiler. Tekrar heyete girilmesinin söz konusu olmadığı ve verilen raporların geçerli olduğunu belirttiler.

Üst Alt