Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüm Memurlar 5434 Sayılı Kanuna Tâbi edilmeli!

Konular
36
Reaksiyonlar
2
5510 Sayılı Kanununda SGK'na Prime Esas Kazanç eksik bildirildiğinden 5510 Sayılı Kanunun Memurlar için büyük dezavantaj olduğunu Sendikalara, Sivil Toplum Kuruluşlarına iletmemiz şart! Seçim öncesi bir kazanım elde edilebilir.

5510 sayılı kanunu protesto ediyorum !!!!!!!! 5510 sayılı kanun kaldırılsın. 5510 sayılı kanun gasp kanunudur

Şimdi kimseden SES çıkmıyor.
Çünkü bu kanunla emekli olan az.

Memur olamayan, yerleşemeyen Engellileri de ilgilendiriyor bu durum! Bu dezavantajlı durumda kimse Emekli olmaz!
Bu dezavantaj giderilse gününü dolduran Engelli emekli olacak ve Engelli kontenjanları boşalacak büyük bir istihdam doğacak.

mehtapsolmaz

Ama 5434 SK göre emekli olan çoktur mutlaka.
(BEN ÖYLE DÜŞÜNDÜM)

Son düzenleme:
2008 yılında bu değişim olduktan sonra geniş anlamda kamu görevlisi sayılan yasama üyelerinden 2011 seçimleriyle ilk kez vekil olanlar bu durumu fark edip düzeltti. Milletvekili emekli maaşı 2008 öncesi ve sonrası olup olmadığına bakılmaksızın sabitlendi. Cumhurbaşkanı emekli maaşının %45’i olarak ödeniyor.

OturanBoğa

Hizmet birleştirme Engelli Memur için avantaj yerine dezavataj galiba😳 2019 memuriyete girişim 5510'a tabi memurum. 2007 yılı bağkur 4b hizmetim vardı onu birleştirmek için dilekçe verdim, dikkatinizi çekmek isterim 2007 iyi bir avantaj olmalı ki ancak bir tablo gördüm internet sitesinde
buraya yüklemeyi beceremedim. şöyle ki;

5510 geçici 4. Maddeye göre diyor, 1 ekim 2008 öncesi girişli, %40 -49 arası engeli olan 18 yıl 6480 gün diyor. Şok ben 😳
Oysaki ben bu birleştirmeyi talep etmesem, 2019 memuriyet girişi %42 engelim ile 18 yıl 4680 günde emeklilik hakkı elde edebiliyordum
Yanlışım varsa düzeltin bilgilisiniz bu konuda😔

Son düzenleme:
Üst Alt