Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tümör ameliyatı sonrası malulen veya gecici emekli olabilir miyim?

erkandomur

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
20
omurilik tümör ameliyatı sonrası denge kaybı ve yurume bozukluugum var.ayrıca patoloji raporum epandimom II evre.prim günüm 3350 yaşım 33 sigorta girişim 2006 bu şartlar altında emekli olabilirmiyim.yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliorum

erkandomur

Hemen emekli olabilmeniz için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde iş gücü kaybının olması gerekir. Durumunuz bu seviyede olmadığı için malulen emekli olabilmeniz mümkün değil.

Ama sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Onun şartları da (gün/ay/2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primdir.

peki bu şekilde gecici emekli olabilirmiyim.patoloji raporu 2. evre.onkoloji doktoru radyoterapi verirse kanser tanısı konmuş oluyor o zaman.gecici emekliliğe baş vurabilirim değilmi.

erkandomur

"geçici" ne demektir?

Şartlar oluşmuşsa emekli edilirsiniz, oluşmamışsa edilmezsiniz. Olası bir emeklilikte kontrol istenmesi ise ayrı bir durumdur. Evet, emeklilikle beraber 1-2 yıl sonrası için kontrol şerhi düşme olasılıkları da çok yüksektir.

yardımcı olabilirmisiniz.

sgk malulen emekliliğimi onayladı ve gelen kağıtta yüzde60 ve 2019 un mart ayı kontrol sartı konulmuş.ben bu gün itibarıyla 12,05,2017 tarihine kadar istirahat raporluyum.raporum bittikten sonra yeni rapor almayıp sgk ya baş vuracağım.

şimdi ben bu kağıtla su faturası indirimden ve ulaşım imkanlarından yararlanabilirmiyim.toksa ayrıca engelli raporu almam gereklimi.daha çıkışım verilmediişyerimden.raporumun bitimde alınacak

erkandomur

Hayırlı olsun. Emeklilik sonrası kontrol muayenesi zamanı gelemden 45 gün önce mutlaka SGK'ya gidip hastaneye sevk alın. Hızlı hareket ederseniz emekli maaşı dondurulmadan devamını sağlamanız mümkün olabilir. Aksi halde rapor sonucu gelene dek maaşı durdururlar, rapor sonucuna göre de kaldığı yerden devam eder ya da kesilir.

Engellilerin yararlanabileceği haklar ve haklarıyla ilgili site rehberi. Bu haklardan yararlanabilmeni için yeni rapor almanız gerek. MAlulen emeklilik raporu engelli sağlık kurulu raporu değildir zira.

Kontrol muayenesi bilgi

Omurilik tümöru ameliyatı oldum geçen yil.ocak2018de emekli oldum.sgk sevki ile gittiğimde beyin cerrahi ve onkoloji ye muayene oldum sadece.ardindan 2ay sonra engelli raporu için başvuru yaptım ve beyin cerrahi, onkoloji bölümlerine gittim birde artı olarak fizik tedavi bölümünde muayene oldum.rapor oranim%86 sürekli verildi.sorum şu=tekrar kontrol muayenesine gittiğim zaman fizik tedavi ve nöroloji bölümü ne de muayene olsam SGK nin vereceği karar da daha etkili olurmu.

erkandomur

Sürekli olan raporlarda kontrol muayenesi çok nadir istenir usulsüzlük durumlarında siz emekli olurken sgk kontrol şerhi koydumu

Bu sürekli olan raporu SGK emekli yaptıktan sonra aldım.

Evet SGK emekli yaparken sevk verdi.ondan sonra normal engelli raporu için ben kendim başvurdum

İlk emekliliğiniz malulen emeklilikmiydi.Sonradan vergi indirim belgesi icinmi müracaat ettiniz.Emekli olduktan sonra niye rapor aldınız

Evet ilk emeklilik malulen emeklilik.engelli raporunu sonradan aldım verilen haklardan yararlanmak için.vergi indirimi için başvuru yapmadım.direk malullük için başvuru yaptım ve kontrol şartıyla emekli oldum.olurda iptal ederlerse en azından vergi indirimi almak için raporum var elimde.

erkandomur

Bu arada artık kontrol muayenesinde tarih gelmeden en az 3.5 ay önce kuruma gidip sevk almalısınız

OturanBoğa

Artık demissiniz neden acaba.isleyis felanmi değişti acaba.mesela Mart 9 da verilmiş bana ama Ocak ta gitsem sıkıntı olabilir mi.burada çoğu insanin işlemleri uzun sürmüş ama benim muayeneden sonra 1ay gibi bir sürede tamlanmisti.

erkandomur

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Kontrol Muayenesi
Madde 78
"[...] (5) (Değişik:RG-5/12/2017-30261) Kontrol muayenesine tabi tutulması gereken sigortalılara; kontrol muayene tarihlerinden en az 3 ay önce yazı ile sevk talebinde bulunarak kontrol muayene işlemlerini yaptırmaları gerektiği bildirilir."

OturanBoğa

Vallahi soylemeseydin hiç haberim olmayacaktı.o zaman Aralık başinda tekrar SGK'ya başvurmak lazım

Malulen emekli kontrol muayenesi

Merhaba geçen yıl kontrol şartıyla emekli olmuştum.martta kontrol muayenesi var.cuma günü tekrar kurula girecegim oranlar su sekilde:1)beyin cerrahisi
Tablo 4.1e göre orta ağır düzeyde hareket bozukluğu olan hastanın özürlülük orani%60.tablo 3.4 orta e bendine göre özürlülük oranı %24.tablo 4.3 e göre anorektal özürlülük oranı %40tir.
2) fizik tedavi %24 veririm dedi
3) radyasyon onkolojisi zaten %20 verecek.
Bu oranlara göre emekliligimin devamı sizce ne olabilir tahminen.
Geçen sene kurula girerken fizik tedavi polikliniği ne başvurmamistim.sadece beyin cerrahisi ve onkoloji oranları ile SGK kabul etmişti.meraklar içindeyim

erkandomur mrb geçmiş olsun sonucun değişeceğini sanmam beyin cerahisi size tekrar %60 vermiş maaşınızın devam edeceği kanısındayım aksi bir durum olursa itiraz hakkınızı kullanırsınız.

Eserin79
engelli raporum var 86 oranlı ona göre raporunu yazdı tekrar.

Maluliyette tek hastalıktan oran veriliyor bana verilen oranlarda tek hastalıktan farklı polikliniklerde oran artabilir belkide

Malûl emeklilik kontrol muayenesi

Kontrol muayenesine 3 ay önce değil bence mağdur olmamak için 5 ay önce başvurun.4 ay önce basvurmama rağmen ve Ankara'da olmama rağmen gerek hastane gerekse SGK işlemleri uzun sürüyor.Sonuclanmasi uzun bir süreç 1ay hastane sürdü 3 ay dir halen bekliyoruz

Peki geçen bu sürede kesilen aylık sonra toplu olarak yatacak mı acaba ?

Sugaremro

Ben zaten son maaşı 20 Şubat'ta aldım bu ay yatmadı bu SGK evrakları yetistirseydi devam etseydi mart maaşını da alacaktım kaldık bu ay.eger olumlu sonuçlanırsa Nisan maaşında büyük bir ihtimalle ikisi birden yatabilir.Allah yardımcimiz olsun hanimda işten çıktı kaldık bu ay inşallah devam eder

Üst Alt