Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tümör nedeniyle bir gözümü kaybettim. Emeklilik başvurum reddedildi!?

ibrahim92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
saygı deger arkadaşım oturanboga

2010 yılında gözümde tümör tespit edildi ve ışın tedavisi gördüm fakat yinede 2011 yılında gözümü kaybettim % 60 rapor aldım. 3 derecede vergi indirim belgem de var
emekli sandıgına emekli olmak için yaptığım müracatımda göz özür oranımı % 32 düşürüldüğü yazıyla tarafıma bildirmişler fakat yazı elime gelmedi
ben de yüksek saglık kuruluna itiraz ettim. sonucu nasıl gelir?

bukonuda yardımlarınızı ve degerli fikirlerinizi beklerim saygılarımla

evet tümör nedeniyle bir gözün alınmasına %32 + %10 yani %42 rapor verilir. ve bu istisnadır ve BALTHAZARD formülü uygulanmaz..

kocatepe saglık sosyal güvenlik merkezi saglık kurulu tarafından 5510 sayılı kanunun geçici 4 maddesi 6 fıkrası geregi çalışma gücü meslek kayıp oranı tespit işlemleri yönetmenliğine göre engel oranım %32 olduguna karar verilmiş ve emeklilik müracatım kabul edilmemiştir bu konuda nasıl bir yol izlemem lazım (oturan bogadan yardımlarını)

demekki raporların gittigi merkez kafasna göre iş yapıyor ya bunlar doktormu neye göre düşürüyor anlamıyorum?

sayın oturan boga tek göz kanserden alındığı için %42 tamam emekli sandığı benim oranımı neye göre degerlendirip %32 düşürüyor benim emekli ola bilmem için neyapmam lazım çalışma sürem 22) senedir.bu konuda yardımcı olursan sevinirim bu konuda fikri olan ve başında böyle bir olay geçen arkadaşlarımdanda desteklerini beklerim

Şu meyanda itiraz edin:

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in (Resmi Gazete Tarihi: 30.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28603) EK2'sinde yer alan ÖZÜR ORANLARI CETVELİ'nin "2. Fonksiyonel Körlük, Anatomik Körlük ve Tek Gözlülük Durumları" başlıklı maddesinde açıkça görüldüğü üzere bir gözün "Göz ve adnekslerinde tedavi ile kontrol altına alınmış malign tümör varlığında % 10 net olarak artırılır."
Başvurum sonucu hastanenin vermiş olduğu % 42'Lik karara rağmen oranın kurumunuz tarafından düşürülmesi yukarıda anılan maddeye aykırıdır. İş bu nedenle başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim

sayın oturan boğa sizi rahatsız ediyorum sizden ricam emekli sandıgı benden kontrol muayenesi ister ve bu muayeneye görede çalıştığı görevi yapa bilir derse %42 raporumla nasıl bir yol izlemem gerekir. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğimin gerçekleştirilmesini talep ede bilirmiyim saygılarımla

Demez. % 42 raporla emekli olun, başkaca bir kontrol vs. istenmeyecektir.

sayın bülentbey bütün çabalarıma rahmen emekli sandıgından red cevabı geldi ve raporumun yüksek saglık kurulunda degerlendirilmesi için yazı yazdım fakat emekli sandıgı raporumu tekrar kendi degerlendirdi ve ret cevabı verdi benim bu aşamada neyapmamlazım bunlar benim raporumu hengi kanuna göre % 32 düşüre biliyorlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Siz engelli memur olarak mı atandınız eğer engelli kadrolu memur iseniz dirak sizi emekli etmesi gerekir değilseniz sağlık kurulu sizi değerlendirip malulen emekli olup olmayacağınıza karar verir.

arkadaşım engelli olarak atanmış olsaydım bu gün bunlarla ygraşmak zorunda kalmazdık ben 2011 yılında gözümü tümörden dolayı kaybettim şuanda vergi indirimindende faydalanıyorum ama emekli sandığı olduğum için ssk lı'nın yararlanmış oldugu haklardan yararlanamıyorum benim emekli sandığıyla tek derdim benim %42 olan yasan engel oranımı nasıl%32 düşürdüğüdür saygılarımla

Red kararına karşı dava açın. Ayrıca size red veren yazının altında kimin imzası varsa, onun ve kurldaki diğer görevlilerin hakkında -mevzuatı uygulamayıp sizi mağdur ettikleri gerekçesiyle- BİMER'e şikayette bulunun, idari açıdan cezalandırılmalarını talep edin.

Sizi emekli etmek zorundalar. Şu anda yapılan şey hem akılsızlık hem vicdansızlık!

sayın oturan boga öncelikle size ve bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim emekli sandığının emeklilik hakkında almış oldugu ve raporumu %32 ye düşürdüğü karar sizin bilginiz ve benim ısrarcı davranışım sonucu uzun bir sürede geçmesine rahmen yüksek saglık kurulu tarafında ilahi adalet yerini buldu ve raporum %52 olarak yüksek saglık kurulunca onaylandı ve emeklilik hakkım verildi sizlere sonsuz teşekür eder saglıklı ve huzurlu günler geçirmenizi temenni ederim saygılarımla

Geçmiş olsun,

Çok sevindim emekliliğinizin tadını çıkarın..
Bol kazançlar.

Ne güzel bir haber! Emekliliğiniz hayırlı olsun. Güzel günlere vesile olsun :)

aysemin
Doktorunuzdan epikriz raporu isteyebilirsiniz.
Ne tür hastalık geçirdiğinizi ne ameliyatları olduğunuzu vs hepsini anlatmış olur.

Üst Alt