Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tümörden dolayı protez göz kullanıyorum. % kaç rapor alabilirim?

ozanaks

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben 23 yaşındayım doğuştan gözümde tümör dolayısıyla sol gözümü aldılar yerine protez taktılar 35 yaşındada tekrar gelmemi söylediler tümörün tekrar etme riskine karşı ben şimdi engelli rapor almak istiyorum yüzde kaç oranında rapor alırım ? İstanbul içinde Hangi hastaneye tavsiye edersiniz ? birde randevu alamıyorım 1 haftadır randevu nasıl alırım ?

Göz bölümü en iyi olan hastaneler okmeydanı ve şişli etfal hastanesi. Sakın beyoğlu göz hastanesine gitme çekmediğin eziyet kalmaz.

Peki yüzde kaç alırım raporu bilginiz varmı

Yarın akşam gece tam 12 de 182'yi ara ve şişli etfal yada okmeydanı hastanesi için sağlık kurulu randevusu istiyorum diyeceksin. Çünkü her cumartesi gecesi saat 12 de sisteme yeni randevular yükleniyor...

Bir göz protez ve tümör için verilecek oran nedir?

Arkadaşlar merhaba benim küçük yaşta tümör den dolayı gözüm alındı sol gözüm protez bugün Bakırköy Dr sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinde engelli raporu aldım ama %32 oranında verdiler tek göz protez %32+tümörden dolayı %10 olması gerekmiyor mu ? Biryerde yanlışlık mı yaptım baştaki formu doldururken falan birde itiraz edersem herhangi bi sonuca varabilir miyim ?

%10 verseler bile ise yaramaz baska hastaliginida ekleseydin varsa iyi olurdu yoksa ugrasma bisry olmaz

%42 rapor işimi görmez mi bildiğim kadarıyla %40 ile vergi indiriminden yararlanabiliyorum diye biliyorum zaten ben işe girebilmek için rapor almak istiyorum rapor olmadan hiç bir şekilde işe giremiyorum

Şimdi tek göz proteze %32 veriyorlar eğer göz tümörden dolayı alındıysa 32 nin üzerine birde %10 ekliyorlar diye biliyorum buda %42 yapar ben yeterli diye biliyorum şimdi baktım yeterli gösteriyor

Arkadaşlar merhaba bugün Bakırköy dr şadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinden engelli raporu aldım sol gözüm protez 6 yaşındayken tümörden dolayı alındı şuan 23 yaşındayım tek göz protez %32 + tümörden dolayı %10 toplam % 42 olması gerekmiyor mu raporun ? İtiraz etsem herhangi bi sonuca varabilir miyim ?

Şu şekil hesaplanıyor:

• Özür oranları tek tek tespit edilir.
  • Bu oranlar en üstten başlanarak aşağıya doğru sıraya koyulur.
  • En yüksek oran, % 100’den çıkarılır.
  • Bu çıkarmanın sonucu olan miktar, sıradaki ikinci özür oranı ile çarpılır. Çıkan sonuç ile en yüksek oran toplanır.
  • Böylece ilk iki oranın baltazar formülüyle yeni değeri bulunur.
  • Engel ikiden çok ise, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı ilk sıraya ve üçüncü sıradaki özür oranı da ikinci sıraya alınarak formül tekrar uygulanır.

ozgurluk çok güzel anlatmışsın ama işte anlayabilene çarp çıkar falan hiç bi zaman bu işin içinden çıkamadım Baltazar formülene baktım şimdi birden fazla özür oranı diyordu ben sadece gözden girdim başka bi sorunum yok gözden %42 alamıyor muyum sonuç olarak

Merhaba şuan İstanbul il sağlık müdürlüğündeyim sağlık raporu itirazı için ana ilçe sağlık müdürlüğüne yönlendiriyorlar doğru mudur oraya mı gitmem lazım baya yol geldim çünkü

ozanaks

Kesinlikle %42 verilmeliydi. Bence önce başhekime çıkıp durumu anlatıp düzeltme istenebilir.

sakatlık oranı cetveli görme ile ilgili bölümde bu konu çok nettir:

Örnek 2: 45 yaşında, kadın memur.
Anamnez: Sol gözü çocukluğunda enüklee edilmiş.
Şu anki semptomları: Tüm ofis fonksiyonlarını yapabiliyor.
Fizik muayene: Sol gözde iyi uyumlu bir protezi var.
Tanı: Retinoblastom hikayesi.
Klinik: Binoküler Görme Keskinliği: 20/20
Sağ Göz Görme Keskinliği: 20/20
Sol göz Görme Keskinliği 0
G.K. Keskinlik Puanı
Binoküler G.K.: 20/ 20 100 x3 = 300
Sağ Göz G.K.: 20/ 20 100 x1 =100
Sol Göz G.K.: 0 0 x1= 0
400 / 5 = 80
İşlevsel keskinlik puanı (İKP) : 80
İşlevsel Alan Puanı (İAP) : 100-15=85
İşlevsel Görme Puanı (İGP) : 80x85/100=68
Görme Sistemi Yetersizlik Oranı (GSYO): 100-68=32
Görme Sistemi yetersizliğine göre Özür Oranı = 32 (GSYO, 50 veya daha az olduğu için GSYO Özür Oranına denktir). Bu kişiye tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur.

Yorum: Görme keskinliğine göre sağ göz normal. Sol gözde görme yok. Bu olguda gözlerden birinde “anatomik körlük” söz konusudur. Bir gözde körlük bulunması durumunda tek gözlülük (monokülarite) söz konudur ve ilave kurallar bölümündeki 2 numaralı kurala göre hareket edilmelidir. Sağlam olan sağ gözün işlevsel keskinlik puanının % 80’i görsel sistemin işlevsel keskinlik puanı sayılacaktır. Burada İKP=100x0.8=80’dir. (Yukarıdaki örnekte, işlevsel keskinlik puanı hesaplanırken, kişi iki gözü de gören biri gibi ele alındığı halde İKP yine de 80 bulunmuştur. Çünkü tek gözlü kişilerde, işlevsel keskinlik puanının hesaplanmasında, sağlam gözün keskinlik puanının % 80’nin işlevsel keskinlik puanı sayılması gerektiği kuralı, iki gözü sağlam olan kişilerde yapılan işlevsel keskinlik puanıyla aynı matematiksel temele dayanmaktadır.)
İşlevsel alan puanı (İAP) da, “tek gözlülük” durumunda kullanılması gereken 3 numaralı ilave kurala göre, sağlam olan sağ gözün görme alanı puanının (GAP) 15 eksiği olacaktır. Sağ gözün görme alanına ait herhangi bir eksiklik bildirilmediğinden, bu gözün görme alanı puanının (GAP) 100 olduğu ve işlevsel görme alanı (İAP) puanının bundan 15 eksik olacağından hareketle, İAP=100-15=85 bulunur.
İşlevsel Görme Puanı (İGP) = İKPxİAP/100=80x85/100=68‘dir. Görme sistemi yetersizlik oranı (GSYO)=100-İGP=100-68=32’dir. GSYO’nın 50 veya daha az olduğu olgularda Özür Oranı, GSYO’na denktir.
Bu olguda enükleasyon sonrası kontrol altına alınmış (çocukluğunda alınmış retinoblastomlu gözün, 45 yaşına geldiği halde herhangi bir metastazı olmayışından kontrol altına alınmış olduğu sonucunu çıkarıyoruz) bir malign tümör mevcuttur. Bu nedenle Özür Oranına net % 10 ilave yapılacaktır. Toplam Özür Oranı =32 + 10= 42 çıkar.

Artık bazı büyük şehirlerde ilçe sağlık'a yönledirilebiliyor demek. Öyle diyorlarsa öyledir...

Hastaneye gittiğinde verilen sağlık kurulu formu ?

Arkadaşlar merhaba benim sol gözüm küçük yaşta tümörden dolayı alındı işe girmekte zorluk çekiyorum %40 rapor istiyorlar
1 ay önce Bakırköy dr şadi konuk hastanesine rapor için başvurdum hastanede sağlık kuruluna girmeden önce bi form veriyorlar ben o formda özürlü kimlik kartı ve durum derece bildirimini işaretledim %32 rapor verdiler normalde %42 vermeleri gerekiyor diye biliyorum
itiraz ettim yarın avcılar Murat kölük hastanesinde heyete giricem o formu doldurmam ile alakalı olabilir mi %32 vermeleri ?

yardımcı olursanız sevinirim

ozanaks benim bildiğim kadarıyla tek göz görmemesi % 32 veriliyor zaten yanlış birşey yok tek göze 32 oran veriliyor

Tek göz görmemesi %32 doğru tümörden dolayı alındıysa göz %10 dah ekliyorlar daha biliyorum

ozanaks

Hayır, düşük ora verilmesiyle sizi raporu e içi talep etmiş olduğunuz arasında bir ilişki yok. %42 verilmesi gerekiyordu.

Tümör olduğunu belirtip elinizde ameliyat yada tümör olduğuna dair resmi belgeyi doktora veriniz sadece söyleme ile maalesef sizi kayde almazlar elinizde resmi evraklar olması gerekiyor benimde sol gözüm 4 sene önce tümörden dolayı alındı.

Resmî evrakları verdim zaten ameliyat raporları falan hepsi mevcut verdikleri rapordada yazıyor zaten tümörden dolayı diye ama göz doktoruna gösterdim sadece dosyaya eklemedim itiraz ettim yarın avcılar Murat kölük hastanesinde tekrar girecem heyete bakalı mm

Tek göz tümörden alındı rapor vermiyorlar işe giremiyorum?

Arkadaşlar merhaba Benim sol gözüm tümörden dolayı alındı Bakırköy dr şadi konuk hastanesinde sağlık kuruluna girdim gözümün tümörden alındığına dair raporları doktora göstermeme rağmen %32 rapor verdiler itiraz ettim avcılar Murat kölük hastanesinde gene girdim heyete gene %32 verdiler nerede yanlış yapıyorum yardımcı olur musunuz işe giremiyorum gözümden dolayı heryerden red yiyorum en azından raporla biryerlere girebilirim belki 23 yaşında resmen kendimi yetersiz hissetmeye başladım birde rapor kesin oluyor artık 6 ay sonra tekrar bi başvuru yapabilir miyim

Tek göz protez

Arkadaşlar merhaba daha öncede yazdım ama 2.defa denedim raporu gene alamadım itiraz süreci falan sevk edildiğim hastanedende olumlu rapor çıkmadı sol gözüm küçük yaşta tümörden dolayı alındı kimisi alırsın diyor kimisi alamazsın diyor son kez başvuru yapıcam net bilgisi olan varmı raporu alabiliyor muyum ?

Sol göz protez tümörden dolayı

Arkadaşlar merhaba küçük yaşta sol gözüm tümörden dolayı alındı protez kullanıyorum raporlarım falan hepsi mevcut elimde 2 kere heyete başvurdum dr sadi konuk hastanesinde %32 verdiler normal mi %32 vermeleri ?Tekrardan sağlık kuruluna girmeyi düşünüyorum Hangi hastaneyi önerirsin göz üzerine ?

Üst Alt