Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışıyorum. Beyin tümörü hastasıyım. Emeklilik..?

EBRAR22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Beyinde hipofiz bezinin arkasında ameliyat edilmesi riskli bir bölgede 1cm civarında dermoid tümör yada kist teşhisi konan bir rahatsızlığım var görmede ve dengede sorun yaşıyorum Türk Silahlı Kuvvetlerinde muvazzaf olarak çalışıyorum .GATA dan b10 f1 kodlu sınıf değişikliği raporu veriyorlar ama yardımcı sınıf olduğumdan ve başçavuş rütbesinde olmam bu hakkımı engelliyor eğer sınıf değişikliği alsa idim maülen emeklilik hakkını elde edecektim aynı zamanda iki sorum var

1-sivil hastanelerden örnek ANKARA HACETTEPE üniversitesinden emeklilik için rapor alsam Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olduğumdan sivil hastanelere artık muayene oluyoruz raporlarını emekli sandığı kabül eder emekli olabilirmiyim etmesze dava açmamı tavsiye edermisiniz
2-bu tümör için emekliliği hak etme durumum sivil hastanelerde nedir .

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Sivil hastaneden alacağınız raporları kabul etmek zorundalar artık. Ama emeklilik söz konusu olduğunda sgk'nın sevki şart. Sivil hastaneye sevk ettirebilirseniz bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Böyle bir şey mümkün değil miymiş?

malulen emeklilikte kullanılan cetvel: maluliyet cetveli

%60 ve üzeri rapor alabilirseniz bunu da malulen emeklilik için kullanabilirsiniz: sakatlık oranı cetveli (http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html)

Oturan boğa arkadaşım cevabınıza teşekkür ederim ilk olarak artık sivil hastaneye sevk alabiliyoruz ben bu gün aldım hatta yarın işlemlere başlıcam ama tüm işlemler gata nın tekelinde itiraz etsen bir doktordan yandakine yolluyorlar :) yıllarca günde 30 km yürümekten dağlardave canta tasımaktan ne diz kaldı ne omurga doktora gidince ilk kanaat birşeyin yok sağlamsın bakalım ölmez sağ kalırsak emekli oluruz 97 yılı mesleğe başlamam ilk olarak defterdarlığa mı başvurmalıyım ben haber ederim gelişmeleri tekrar teşekkürler

Malulen emeklilik için kurumunuza başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Askeri hastane maluliyeti gerektirecek bir durum olmadığını iddia ederse, itiraz edeceksiniz. Yine reddedilirse, bu sefer sivil hastaneye sevk talebini de içerecek şekilde dava açacaksınız...

Defterdarlıkla bir ilginiz yok.

Teşekkürler hocam ben ekimde gidicem tekrar ama askeri hastaneler malüllük oranı vermiyor yani ya görev yapamaz ya sınıfı görevini yapamaz veriyor ben sınıfı görevini yapamaz alıcam normalde ama sınıfım yardımcı sınıf bu nedenle emekliliği hak ettiğim halde görev yapar veriyorlar rapor yani yüzde 40 50 falan bir rapor vermiyorlar bakalım gelişmeleri iletirim

Ben anlamadım?
Sizin tümör kötü huylumu?
İyi huyluysa ameliyat olmak bir mauliyet değildirki nasıl emekli edecekler sizi:confused:

büyük ihtimalle iyi huylu ama hipofizin arkasında riskli bir yerde ameliyat edemeyebiliriz diyor hocalar bir tanesi yaparım diyor çok küçük 1 cm bile değil ama görme ve denge sorunu yaşıyorum baş ağrısı yapıyor

Allah şifa versin ne diyem.
Hastanenin rapor şartlarını bilmiyoruz. Siz başvurun heyete, hakkınız olan rapor oranınızı veriler heralde!

Amin ALLAH razı olsun .İşte sorun da oran da oran diye bir şey yok itiraz etsenizde yine askeri hastaneye gidiyorsunuz yani hastane görev yapar yada yapamaz diyor bakalım hayırlısı olsun

Üst Alt